Κείμενα

 

Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μάς σοκάρει μέχρι να την ξεχάσουμε

Η υπόθεση της δολοφονίας στη Ρόδο θυμίζει ότι ο βιασμός δεν έχει εθνικότητα και εισοδηματικά κριτήρια, έχει φύλο.

Στη Ρόδο, μια φοιτήτρια δολοφονείται από δύο άντρες, επειδή κατά το κατηγορητήριο εκείνη αρνήθηκε να ενδώσει στις ερωτικές τους προτάσεις. Το πτώμα της 21χρονης βρέθηκε σε μια δυσπρόσιτη παραλία της Λίνδου, στην παραθαλάσσια περιοχή του κόλπου Φώκια. Μετά την αποκάλυψη των δραστών, όλοι έσπευσαν να βρουν τις ιδιότητές τους: ηλικία, εθνικότητα, επάγγελμα. Ωστόσο, η πρώτη ιδιότητα σε κάθε βιασμό κρύβεται στη λέξη 'άντρας'.

Διαβάστε περισσότερα

Το box set του Christopher Nolan είναι το απόλυτο γιορτινό Inception

Οι προτάσεις του Oneman για δώρα στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Τι είναι και τι θέλει τελικά το 'κίνημα των κίτρινων γιλέκων'

Τη φωτιά που καίει το Παρίσι την έβαλε ο φιλήσυχος μέσος πολίτης.

Το Παρίσι συγκλονίζεται τις τελευταίες μέρες από το 'κίνημα των κίτρινων γιλέκων', το οποίο έχει μετεξελιχθεί σε μείζονα κυβερνητική κρίση. Αφορμή για το ξέσπασμα της εξέγερσης ήταν η αύξηση στη φορολογία των καυσίμων που έρχεται σε συνδυασμό βέβαια με τη γενικότερη αύξηση του κόστους ζωής και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.

Διαβάστε περισσότερα

Υπόθεση καθαρίστριας: Όταν τη δικαιοσύνη δεν την αποδίδει η δικαιοσύνη

Μερικά πολύτιμα μαθήματα από μια υπόθεση που μας έκανε να κοκκινίσουμε ξανά από ντροπή.

Επί της ουσίας της υπόθεσης της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού, δεν χωράει σοβαρή συζήτηση. Σε μια χώρα που αντιμετωπίζονται με ποινές-χάδια εγκληματίες και απατεώνες, η δικαιοσύνη αποφάσισε να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο εκεί που την παίρνει. Απέναντι σε μια αδύναμη γυναίκα που αναγκάστηκε να πει ψέματα για να μπορέσει να δουλέψει και να ζήσει την οικογένειά της, δίχως το ψέμα αυτό να βλάπτει ουσιαστικά κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο δώρο που ξυπνά αναμνήσεις

Η νέα κυκλοφορία του πρώτου, εμβληματικού PlayStation σε μινιατούρα "μυρίζει" νοσταλγία και είναι το τέλειο δώρο Χριστουγέννων για τον gamer φίλο σου και τον εαυτό σου.

Tα τελευταία χρόνια το gaming έχει αρχίσει να βλέπει όλο και περισσότερο προς τις ρίζες του, προς τα πράγματα που μάς διαμόρφωσαν στην παιδική μας ηλικία. H Sony Interactive Entertainment ακολουθεί τις επιταγές των καιρών και κυκλοφορεί στις 3 Δεκέμβρη μια μινιατούρα της πιο εμβληματικής κονσόλας της δεκαετίας των ΄90ς, του πρώτου PlayStation®, της κονσόλας που μάς έκανε να τσακωθούμε άπειρες φορές με αδέρφια, ξαδέρφια ή φίλους για το ποιανού σειρά είναι να παίξει.

Διαβάστε περισσότερα

Μια άκρως θεαματική εμπειρία που σε ταξιδεύει στο χρόνο

Τρία δυνατά επιχειρήματα που θα σε πείσουν ότι αυτό που θα συμβεί στο παλιό αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. είναι μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις.

Το Τissot Seastar 1000 Gent Automatic έρχεται για να σε ρίξει στα βαθιά

Οι προτάσεις του Oneman για δώρα στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Ένα κομψό ρολόι είναι μια κλασική και πάντα πετυχημένη επιλογή δώρου για τις γιορτές. Ίσως να είναι το γεγονός ότι οι γιορτινές μέρες μας συνδέουν ακόμα περισσότερο με τον χρόνο τον οποίο προσπαθούμε κάπως να κουμαντάρουμε, ώστε να προλάβουμε όλα όσα δεν μπορούσαμε να χωρέσουμε στην πιεστική καθημερινότητα. Με το Tissot Seastar 1000 Gent Automatic η διαχείριση του χρόνου έρχεται μαζί με το στυλ αλλά και τις εντυπωσιακές του επιδόσεις.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
Gift Calendar 2018
PROMO
Social Man