Κείμενα

 

Τα ρολόγια Visetti σταματάνε τον χρόνο

Οι προτάσεις του Oneman για δώρα στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Το Βελιγράδι θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξαναγεννιέται

Οδηγός επιβίωσης στην πόλη που έχει επιβιώσει από 44 ολικές κατεδαφίσεις. Συμμετέχει και ο Ζάρκο Πάσπαλι.

Σκεφτόμουν ώρα πώς να σου εξηγήσω ότι το Βελιγράδι δεν είναι σαν τις άλλες πόλεις που συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε, για τις αποδράσεις σου. Δηλαδή, τι από όλα να επιλέξω για να σου δώσω ως πρώτο. Είναι άλλωστε, πόλη που έφτιαξαν Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. και διαθέτει εκ των πιο σύγχρονων ιστοριών του πλανήτη. Όταν ζαλίστηκα, προκάλεσα τον Ζάρκο Πάσπαλι να κάνει την εισαγωγή, στη συνάντησή μας, στα μέσα του Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτά είναι τα καλύτερα κείμενα που διαβάσαμε το 2018

Μουρίνιο, πατριαρχία και πώς να μπαίνεις σωστά στην μπανιέρα σου. Μαζέψαμε όλα τα longreads που πιθανόν να έχασες επειδή δεν είχες χρόνο.

Ήταν μια γεμάτη χρονιά το 2018. Μια χρονιά στην οποία συνέβησαν πολλά και γράφτηκαν ακόμη περισσότερα. Μιας και οι μέρες των εορτών είναι και ημέρες ξεκούρασης και ο ελεύθερος χρόνος είναι σαφώς περισσότερος, μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την σπάνια ευκαιρία, για να κάνεις ένα γενναίο catch-up σε μερικά από τα σπουδαιότερα και πιο ενδιαφέροντα κείμενα που γράφτηκαν τη χρονιά που μας αφήνει σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτά τα Χριστούγεννα, μπορείς να σχεδιάσεις ένα πιο αισιόδοξο μέλλον

Οι προτάσεις του Oneman για δώρα στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Διανύουμε ημέρες γιορτινές, ημέρες αγάπης. Πρέπει να σκεφτούμε όμως ότι δεν έχει όλος ο κόσμος την ευλογία να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που τον αγαπάνε και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, τους ανθρώπους που δεν έχουν το πιο βασικό αγαθό εκεί έξω: την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη γεύση Χριστουγέννων έρχεται από μια ανανεωμένη Αθήνα

Μία δική μας πρόταση για τις ημέρες των γιορτών. Γιατί η πόλη μας άλλαξε πρόσωπο σε μερικά σημεία που θεωρούνταν ξεχασμένα.

Πόσες φορές έχει περάσει από κάποιο σημείο της πόλης μας και έχεις γυρίσει το βλέμμα γιατί βλέπεις εγκατάλειψη; Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν το ίδιο αυτό σημείο αν απλά του δίναμε λίγη ζωή; Στοές, στενά της πόλης, διαδρομές που άλλοτε είχαν ένα δικό τους ξεχωριστό φως και τώρα έχει σβήσει. Σε αυτά ακριβώς τα σημεία θα πάμε βόλτα αυτές τις μέρες.

Διαβάστε περισσότερα

10 πράγματα που πρέπει να βρεις χρόνο να κάνεις τώρα στις γιορτές

Τα Χριστούγεννα είναι η ζεστή ατμόσφαιρα και οι αγαπημένοι άνθρωποι.

Η οικογένεια που έμαθε τα επιτραπέζια στους Έλληνες

Για τον Χρήστο Ρεμούνδο, η ζωή μοιάζει με μία παρτίδα Γκρινιάρη.

'Γκρινιάρης', 'Φιδάκι', 'Τόμπολα'. Τρία από τα πιο κλασικά παιχνίδια που έχουν γεννηθεί σε αυτό τον τόπο κοσμούν το πάνω ράφι του γραφείου του Χρήστου Ρεμούνδου. Ο πατέρας του, άλλωστε, ήταν αυτός που τα σύστησε στο ελληνικό κοινό, χωρίς να ξέρει ότι 70 χρόνια μετά θα υπάρχουν ακόμα παρέες που αφιερώνουν χρόνο και χαμόγελα πάνω από τα ταμπλό που εμπνεύστηκε, ενώ τα πιο συλλεκτικά πωλούνται στο ebay και εκτίθενται σε Μουσεία Παιχνιδιών.

Διαβάστε περισσότερα
6 7 8 9 10 11 12

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man