ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου

Πώς μοιάζει ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 17 εκατομμύρια ευρώ;

Αυτοκίνητα που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα κοιτάζουμε, να τα θαυμάζουμε και να τα φαντασιωνόμαστε, πλημμυρίζουν αυτή τη λίστα, συνδυάζοντας ομορφιά διαπλανητική και τιμή εξωφρενική.

Συγκεντρώσαμε τα δέκα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο και ευτυχώς τυχαίνει να είναι και μερικά απ’ τα πιο όμορφα, ώστε να μην μπούμε απλώς σε έναν άσκοπο διαγωνισμό τιμών. Να “δούμε” και κάτι.

Τσέκαρέ τα και σε κάθε ένα απ’ αυτά σου έχουμε και ένα βίντεο, για να τα θαυμάσεις καλύτερα:

1. Aston Martin Valkyrie

 

Δεν πρόκειται για το μοντέλο που θα οδηγήσει ο James Bond στο ‘No time to die’, την καινούργια ταινία του franchise, αλλά δυνατό φαίνεται κι αυτό μωρέ. Βασικά, μόλις 150 τέτοια μοντέλα θα κατασκευαστούν και στην πραγματικότητα πρόκειται για αυτοκίνητο με επιδόσεις Formula 1. Βλέπεις είναι εξοπλισμένο με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που παράγει 1.160 άλογα και ροπή στα 900 Nm.

Στοιχίζει 2,8 εκ. ευρώ.

 

2. Ferrari Sergio Pininfarina

 

Μόλις έξι αντίτυπα αυτού του μοντέλου κυκλοφορούν, το οποίο και δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να τιμήσει η εταιρεία τον Sergio Pininfarina, έναν από τους ιστορικότερους σχεδιαστές της. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το αγαπημένο μοντέλο του σχεδιαστή ήταν το Dino των ’60s και των 70s, δημιούργησαν ένα μοντέλο με το όνομά του βασισμένο πάνω σε αυτό το μοντέλο. Ωραίος τρόπος για να πεις αντίο σε κάποιον.

Στοιχίζει 2,86 εκ. ευρώ.

 

3. Bugatti Chiron Sport

 

Η Bugatti που ήρθε να αντικαταστήσει την Veyron και στην εκπομπή του Top Gear εντυπωσίασε πιάνοντας τα 420 χλμ/ώρα σε ευθεία, έχει και σ’ αυτήν τη λίστα την τιμητική της. Κάτω από το καπό της βρίσκουμε τον 8λιτρο W16, ο οποίος αποδίδει 1.500 άλογα και 1.600 Nm ροπής, ενώ και εσωτερικά έχει πολύ όμορφο σαλόνι, καθώς το προηγούμενο μοντέλο είχε επικριθεί για την υπερβολική απλότητά του. Αν είναι δυνατόν.

Στοιχίζει 2,9 εκ. ευρώ.

 

4. W Lykan Hypersport

 

Η λιβανέζικη W Motors δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και συναρμολογήθηκε ποτέ στη Μέση Ανατολή, και έβγαλε μόλις επτά κομμάτια (ένα εκ των οποίων ανήκει στην αστυνομία του Abu Dhabi). Η τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 395 χλμ/ώρα και για κάποιον λόγο έχει πετράδια στα φώτα του.

Στοιχίζει 3,27 εκ. ευρώ.

 

5. McLaren P1 LM

 

Ένα εντυπωσιακό και πανίσχυρο αυτοκίνητο 986 ιπποδύναμης, που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για πίστα, αλλά μετά από κάποιες ειδικές τροποποιήσεις από την Lanzante Motorsport μετατράπηκε και σε όχημα δρόμου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κινητήρας είναι επιμεταλλωμένος από χρυσό.

Στοιχίζει 3,5 εκ. ευρώ.

 

6. Lamborghini Veneno Roadster

 

Αυτή η αδιανόητα όμορφη Lamborghini μας έρχεται από το 2014 και το πρώτο πράγμα που προσέχεις πάνω της είναι ότι δεν έχει οροφή, οπότε βάλε στα έξοδα και μια ομπρέλα. Κυκλοφόρησαν μόνο πέντε αντίτυπα και μόλις τρία απ’ αυτά πήγαν σε αγοραστές-κροίσους. Είναι εξοπλισμένο με V12 κινητήρα που αποδίδει 750 άλογα.

Στοιχίζει 3.8 εκ. ευρώ.

 

7. Koenigsegg CCXR Trevita

 

Πρόκειται για ένα υπερσπάνιο όχημα που πραγματικά μοιάζει λες και είναι καλυμμένο από διαμάντια και έχει κυκλοφορήσει σε μόλις δύο αντίτυπα. Κάτω απ’ το καπό του το αυτοκίνητο έχει έναν V8 4,8 λίτρων κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 1018 ίππους και ροπή 1060 Nm, πράγμα που του επιτρέπει να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Αν του αφαιρέσεις την αεροτομή (πράγμα απαράδεκτο), μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 400 χλμ/ώρα.

Στοιχίζει 4,5 εκ. ευρώ.

 

8. Mercedes-Maybach Exelero

 

Αν σου θυμίζει κάτι είναι γιατί την έχεις δει στο videoclip του Jay Z με τίτλο ‘Lost One’ ή στη σειρά anime με τίτλο ‘Nisekoi’. Άσε που σύντομα μπορεί να τη δεις και τροποποιημένη ως το νέο batmobile. Η Maybach Exelero είναι ένα πανέμορφο πολυτελέστατο κουπέ, με επιδόσεις που θυμίζουν Formula 1. 

Στοιχίζει 7,6 εκ. ευρώ.

 

9. Rolls-Royce Sweptail

 

Η Rolls-Royce χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια για να σχεδιάσει αυτήν την ομορφιά, προτού αρχίσει να τα παράγει μαζικά. Το όνομά της έχει ευθεία αναφορά στα Swept Tail μοντέλα της δεκαετίας του ’30, ενώ μέσα όλα τα άλλα περίεργα που έχει, ξεχωρίζει και η αυτόματη σαμπανιέρα στο πίσω κάθισμα. Πατάς ένα κουμπί και αναδύεται. Η ζωή είναι απλή.

Στοιχίζει 12,4 εκ. ευρώ.

 

10. Bugatti La Voiture Noire

 

Αυτό το υπερθέαμα είναι ένα αυτοκίνητο-tribute στο μοντέλο που είχε κατασκευαστεί το 1936, αποκλειστικά για τον Jean Buggati, γιο του ιδρυτή της εταιρείας. Το μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε λεγόταν ‘Buggatti Type 57’ και η ιπποδύναμη του σήμερα φτάνει τα 1.479 άλογα.

Στοιχίζει 17,2 εκ. ευρώ.