ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πρώτη μοτοσικλέτα Aston Martin είναι εδώ και είναι απλησίαστη

Στοιχίζει πάνω από 100.000 ευρώ και είναι πανέμορφη.

Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin είναι γεγονός και φτιαγμένη για γερές τσέπες. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την επίσης βρετανική εταιρεία μοτοσικλετών Brough Superior -η οποία μετράει 100 χρόνια ζωής- για να δημιουργήσει την AMB 001, μία μοτοσικλέτα 120.000 δολαρίων, που στοιχίζει δηλαδή κοντά στα 108.000 ευρώ. 

“Μια μοναδική, μοντέρνα, ελαφριά και ισχυρή μοτοσικλέτα”, την χαρακτηρίζει η εταιρεία, σημειώνοντας ότι πήραν την έμπνευσή τους απ’ το σχέδιο των τελευταίων αυτοκινήτων της Aston Martin, τόσο ως προς τη μορφή όσο και ως προς τις υψηλές τις επιδόσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Aston Martin και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σημείωσαν ότι για να διατηρηθεί η ομοιότητα της AMB 001 με την γκάμα των αυτοκινήτων της εταιρείας, η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε την ίδια ομάδα σχεδιαστών. “Οι ίδιοι άνθρωποι που σχεδιάζουν τα αυτοκίνητα μας, σχεδίασαν και την AMB 001. Πρόκειται για ειδικούς και έχουν φέρει εις πέρας πολλά projects που έχουμε βάλει κατά καιρούς μπροστά. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι σχεδιαστές μας έχουν το “πλήρες εύρος της εμπειρίας” και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και σ’ αυτήν την εκπληκτική μηχανή”.

Μόνο εκατό AMB 001 θα κυκλοφορήσουν, ο κινητήρας τους θα είναι V-twin turbo, απόδοσης 180 ίππων, και θα είναι για αποκλειστική χρήση στην πίστα.

Δες το βίντεο απ’ την παρουσίαση αυτής της εντυπωσιακής μοτοσικλέτας σε έκθεση στο Μιλάνο: