ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ferrari έκανε πάλι το θαύμα της

Ντεμπούτο για τη 'Roma', το νέο εντυπωσιακό μοντέλο της εταιρίας.

Το νέο μοντέλο της Ferrari, με όνομα εμπνευσμένο ξανά από ιταλική πόλη, μόλις έκανε το ντεμπούτο του στη γείτονα χώρα. Μετά, λοιπόν, τα μοντέλα ‘Maranello’, ‘Modena’ και ‘Portofino’, τώρα έχουμε και τη Ferrari Roma, ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο που σε καλεί να το χαζεύεις με τις ώρες.

Καταρχάς, οι καθαρές γραμμές της Roma είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο μπροστινό μέρος του οχήματος, όπου είναι πιο εύκολο να δεις το μεγάλο και εντυπωσιακό καπό του, καθώς και τα φτερά.

Κάτω απ’ το καπό κρύβεται ένας οκτακύλινδρος κινητήρας V8 3,9 λίτρων, με μέγιστη ισχύ 612 ίππους και μέγιστη ροπή 760 Nm/3.000. Αυτές  οι προδιαγραφές επιτρέπουν σ’ αυτό το μοντέλο να πιάνει τα 100 χλμ/ω μόλις σε 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική του ταχύτητα να φτάνει έως και τα 320 χλμ/ω.

Στο εσωτερικό της, η Roma έχει ένα αρκετά ανανεωμένο look για τα δεδομένα της Ferrari. Οι καμπύλες που βλέπεις χωρίζουν τις δύο θέσεις, οδηγού συνοδηγού με τέτοια συμμετρία που είναι σαν να βλέπεις δύο ξεχωριστά cockpits. Πίσω απ’ το τιμόνι υπάρχει ο αναμενώμενος ψηφιακός πίνακας οργάνων, που όμως στην περίπτωσή μας ξεχωρίζει με το design του,υπάρχει μία οθόνη αφής πάνω απ’ τον λεβιέ ταχυτήτων υπάρχει μία ακόμη οθόνη, αφής αυτήν τη φορά, ενώ και ο συνοδηγός έχει μπροστά του μία μικρότερη οθόνη.

Στο πίσω μέρος του έχει ένα ευρύ παράθυρο και τέσσερα οβάλ φώτα με οριζόντιους LED λαμπτήρες. Ακόμα και οι χειρολαβές στις πόρτες φαίνονται τόσο λείες, που μοιάζουν κομψοτέχνημα.

Επίσης, διαθέτει, σύστημα εξάτμισης τετραπλής απόληξης.

 

Photos: Ferrari.com