ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Kia XCeed: τολμηρό, αθλητικό, εμφατικό

Το ανατρεπτικό crossover της Kia κεντρίζει τη ματιά σου με design που συναρπάζει

Το ταξίδι από το λευκό χαρτί στο σμιλεμένο μέταλλο κρύβει έμπνευση, δημιουργία, αλλά και εκπλήξεις! Όπως στην περίπτωση των σχεδιαστών της Kia, που ενώ δημιουργούσαν ένα εντυπωσιακό shooting brake, στην πορεία εμπνεύστηκαν ένα συναρπαστικό crossover! Το νέο XCeed δεν ήταν στα αρχικά πλάνα της Kia, κατέληξε ωστόσο να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη γκάμα του Ceed. «Όταν δημιουργούσαμε το ProCeed, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει χώρος και για τέταρτο τύπο αμαξώματος. Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι αρχικά δεν υπήρχε η σκέψη να κάνουμε ένα crossover», εξηγεί ο Gregory Guillaume, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Kia Motors Ευρώπη.

 

Το XCeed είναι μοναδικό από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Μοιάζει με σπορ coupe που φόρεσε τα ορειβατικά του, έτοιμο να αναζητήσει ξεχωριστές εμπειρίες. Είναι το ανατρεπτικό crossover που κάνει τα SUV να δείχνουν συνηθισμένα και αναμενόμενα. Το αιχμηρό εμπρός μέρος με το μακρύ καπό, την εμφατική μάσκα και τους προβολείς LED “ice cube” σε σχήμα ‘Ζ’, η χαμηλή σιλουέτα στο πλάι και η έντονη κλίση του πίσω τζαμιού, κεντρίζουν τη ματιά του περαστικού και δίνουν στο XCeed έντονα δυναμική όψη. Ειδικά πίσω, τα στενόμακρα φώτα LED που εκτείνονται μέχρι τα φτερά προσδίδουν μια πιο φαρδιά και στιβαρή εμφάνιση, ενώ η ποδιά του προφυλακτήρα σε ασημί χρώμα προσθέτει στυλ περιπέτειας.

 

Αν και το μεταξόνιο είναι το ίδιο με τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed (2.650 mm), οι πρόβολοι του ΧCeed σε σχέση με το 5-θυρο hatchback είναι μεγαλύτεροι κατά 25 mm μπροστά (στα 905 mm) και κατά 60 mm πίσω (στα 840 mm). Από τις διαστάσεις του, δύο είναι πολύ χαρακτηριστικές για τις ιδιαίτερες αναλογίες του crossover της Kia: ενώ το ύψος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 1.495 mm, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 184 mm (με τροχούς 18’’), τιμή που συναγωνίζεται τα κλασικά SUV!

Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό. Ο κανόνας λέει πως, ειδικά σε μοντέλα με σπορ χαρακτήρα, οι χώροι θυσιάζονται στο βωμό της ξεχωριστής σχεδίασης. Το Kia XCeed καταρρίπτει αυτόv τον κανόνα, προσφέροντας ευρυχωρία και πρακτικότητα αντίστοιχη των SUV, ενώ η ψηλή θέση οδήγησης προσφέρει άπλετη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα, έχει δοθεί έμφαση στην αισθητική της καμπίνας. Το οδηγοκεντρικό ταμπλό, η μεγάλη οθόνη 10,25’’ του συστήματος infotainment, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Supervision 12,3’’ (για πρώτη φορά σε ένα Kia) και τα προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα και οι ποιοτικές επενδύσεις, προσδίδουν στο εσωτερικό του XCeed μια εκλεπτυσμένη, hi-tech εικόνα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αποκλειστικά για το XCeed δημιουργήθηκε ένα καινούργιο χρωματικό πακέτο με ραφές σε έντονο κίτρινο για τα καθίσματα και τις πόρτες που έρχονται σε αντίθεση με τις μαύρες επενδύσεις, καθώς και τα διακοσμητικά στοιχεία του ταμπλό σε γυαλιστερό μαύρο και φωτεινό κίτρινο.

 

Το νέο Kia XCeed ξεπερνά τις προσδοκίες σου σε κάθε τομέα. Και το καταφέρνει από την πρώτη κιόλας φορά που θα το αντικρίσεις. Με την τολμηρή, αθλητική, εμφατική τού σχεδίαση που μιλάει στο συναίσθημα και ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω!

Εκπέμποντας δυναμισμό χάρη στη σχεδίαση και την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της, η Kia επενδύει ταυτόχρονα στην ποιότητα και τις νέες τεχνολογίες, όπως τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Οι ισχυροί κινητήρες τονίζουν το σπορ χαρακτήρα των αυτοκινήτων Kia, την ίδια στιγμή που η σιγουριά για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία «καθρεφτίζεται» στην 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Ανακάλυψε περισσότερα στο KIA.GR.