ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μικρές αποδράσεις για να κάνεις Grand την ημέρα σου

Ένα extreme διάλειμμα με τον κατάλληλο συνοδοιπόρο μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες σου.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι βαρετή. Και πρέπει με την κάθε ευκαιρία να βρίσκουμε τρόπους να σπάμε την ρουτίνα μας, διαφορετικά δεν θα αντέξουμε. Εγώ για παράδειγμα προσπαθώ να βρίσκω μικρά διαλείμματα στην καθημερινότητά για να αφιερωθώ στα αγαπημένα μου χόμπι, να αποβάλλω την πίεση και το άγχος και να αναζωογονηθώ. Και για να το πετύχω, πρέπει να προσαρμόσω όλη μου τη ζωή γύρω απ’ αυτή την επιθυμία. Κι όταν λέω όλη, το εννοώ. Αυτό αφορά μέχρι και το όχημα που έχω επιλέξει.

Για παράδειγμα, από το δικό μου αυτοκίνητο δεν ζητάω μόνο να με μεταφέρει από το σπίτι στη δουλειά. Αυτό είναι κάτι απλό, κάτι εύκολο, μπορεί να το κάνει οποιοδήποτε όχημα, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Και το Opel Grandland X σίγουρα δεν είναι ένα οποιοδήποτε όχημα, αφού πρόκειται για ένα SUV που μπορεί να καλύψει κάθε μου ανάγκη, με τους πιο βολικούς, σύγχρονους και πολυτελείς τρόπους.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

Ωραία, ξεκίνησα την ημέρα μου, μπήκα στο αυτοκίνητο, άνοιξα το ραδιόφωνο, πάρκαρα, ανέβηκα στο γραφείο, όλα καλά. Πάνω που πήγα όμως να ξεκινήσω να δουλεύω, είπα να κάνω μια βόλτα από τα site με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, για να δω τους ανέμους και αν θα έχει κύμα. Τι το ήθελα; Μπορεί να μην είχε ήλιο εκείνη την ημέρα, είχε όμως τις ιδανικές συνθήκες για μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες: το kite surf. Και τώρα τι κάνουμε; Βρίσκουμε μια δικαιολογία (έχω ένα εξωτερικό θέμα, θα επιστρέψω σε 2 ωρίτσες, πιάνει ΠΑΝΤΑ) και πεταγόμαστε μέχρι τις παραλίες των νοτίων προαστίων, αυτό κάνουμε.

Χάρη στο SUV Opel Grandland X, μπορώ να κουβαλάω πάντα μαζί μου τον εξοπλισμό μου στο ευρύχωρο -μέχρι και 514 λίτρα παρακαλώ- πορτ μπαγκάζ του, για να είμαι πανέτοιμος για τις φορές που το κύμα θα με καλέσει. Σανίδα, πανί, στολή, πόντσο, όλα άνετα και διακριτικά τοποθετημένα για όποτε τα χρειαστώ. Καλή ώρα κάτι πρωινά σαν κι αυτό, που το γραφείο δεν με χωράει. Όλα είναι διαφορετικά μέσα στο νερό, πιο γαλήνια. Και μόνο που νιώθεις ότι είστε εσύ, το πανί και η σανίδα και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να σε βρει, αυτόματα αποβάλλεις κάθε αρνητική σκέψη, κάθε έγνοια και όλα μοιάζουν ξανά αισιόδοξα.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

Επιστρέφω στο αυτοκίνητο και ξεχύνομαι στην παραλιακή. Προσπερνάω τις εύκολες παραλίες που μπορεί να έχουν κόσμο και πλησιάζω τις λίγο πιο απόκρημνες, αφού για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το να σκαρφαλώσει σε μερικά δύσκολα μέρη είναι παιχνιδάκι, χάρη και στη ρύθμιση της ανάρτησης, που απορροφά τις ανωμαλίες των δρόμων αλλά και τα πέντε προγράμματα οδήγησης (Normal / On-road, Snow, Mud, Sand, ESP off), ανάλογα με το περιβάλλον που κινείσαι . Η ιδανική παρέα για extreme εξορμήσεις, ποιος ξέρει, ίσως σε μερικά χρόνια να μπορεί να μπαίνει και στο νερό μαζί μου, γιατί όχι. Παρκάρω το αυτοκίνητο παράλληλα με τον γκρεμό και ετοιμάζομαι για βουτιές. Τι εννοείς αν φοβάμαι να παρκάρω με την όπισθεν έχοντας πίσω μου το κενό; Χάρη στην κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών, αισθάνομαι σαν να ελέγχω απόλυτα το χώρο ακόμα κι όταν οδηγώ με την όπισθεν, έχω πλήρη οπτική επαφή με κάθε πιθανή κι απίθανη γωνία.

Τώρα που πάρκαρα χαλαρός, μπαίνω μόνος μου στο νερό και βρίσκω την ηρεμία μου. Βγαίνοντας, μπορώ να αφήσω τη βρεγμένη μου στολή στο πορτ μπαγκάζ και να ατενίσω για λίγο το νερό της θάλασσας, όσο το ηχοσύστημα του SUV Opel Grandland Χ παίζει τα αγαπημένα μου κομμάτια. Τώρα που γέμισα εικόνες, αδρεναλίνη και αλάτι, είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο γραφείο.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

Μπορεί η σανίδα να με κούρασε λίγο, όμως είναι ωραία κούραση, από αυτές που σε πιάνουν όταν έχεις αφιερωθεί στην αγαπημένη σου ασχολία. Στο τέλος της ημέρας, η ευεξία και η ευτυχία πάντα θα κερδίζουν και θα αισθάνεσαι γεμάτος όρεξη και δυναμισμό, έτοιμος να επιστρέψεις πίσω και να κατακτήσεις τα πάντα, να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία. Τέτοια μικρά διαλείμματα είναι απαραίτητα και χαίρομαι πολύ που έχω βρει τον τρόπο να τα πραγματοποιώ, τους φίλους για να με συνοδεύουν και το σωστό όχημα για να με μεταφέρει. Γιατί τύχη δεν είναι μόνο να μπορείς να πραγματοποιείς διαλείμματα στην καθημερινότητά σου, αλλά να έχεις κι ένα SUV σαν το Opel Grandland X για να σε συνοδεύσει σε αυτά. Και σε κάθε τέτοια βόλτα, συνειδητοποιώ πόσο καλή επιλογή έχω κάνει. Αν και οι ματιές ζήλιας των άλλων οδηγών στο δρόμο με είχαν κάνει να το υποψιαστώ από πριν.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

Στεγνός και με λίγο αλάτι στα μαλλιά, επιστρέφω στο γραφείο, κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή, φοράω το πιο σοβαρό μου ύφος και παριστάνω τον στυγνό επαγγελματία, όσο τα μπατζάκια μου ακόμα στάζουν. Σωστός χαμαιλέων, έτοιμος για κάθε περίσταση και απαίτηση. Κάτι σαν το SUV Opel Grandland Χ δηλαδή.