Το ρομποτικό ταξί θα σε πάει παντού χωρίς να γκρινιάζει για τα ψιλά

Η Renault συναρπάζει με το Renault EZ-GO, ένα όραμα για πιο ελεύθερη και άνετη μετακίνηση για όλους.
SHARES

Έχουμε να ζήσουμε πολλά και θα τα ζήσουμε σύντομα. Στο εγγύς και όχι στο απώτερο μέλλον. Κι αυτό επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Έχω γράψει αρκετές φορές για την τάση στα αυτόνομα αυτοκίνητα, για αυτά, δηλαδή, στα οποία ο οδηγός θα είναι ένας επιβάτης πολυτελείας, που θα απολαμβάνει το ταξίδι του, κοντινό ή μακρινό, με πληθώρα παροχών.

Στο 88Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Renault, που συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια δραστηριότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία, αποκάλυψε το πρωτότυπο EZ-GO, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος, που μπορούν να γίνουν πιο άνετες, ασφαλείς, ευχάριστες, αλλά και προσιτές για όλους.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το πρωτότυπο, βέβαια, αυτοκίνητο; Μπορεί να λειτουργήσει ως ταξί, για μια παρέα πέντε φίλων που διασκεδάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, καλούν απλά ένα ρομπο-ταξί, που κινείται αυτόνομα και είναι σχεδιασμένο για το αστικό περιβάλλον. Έτσι, ο κάθε επιβάτης μεταφέρεται στο σπίτι του με απόλυτη ασφάλεια και άνεση.

Παρατηρώντας το Renault EZ-GO, αντιλαμβάνομαι, όπως κι εσείς, ότι εξυπηρετεί τα μέγιστα με τη ράμπα που διαθέτει, όλες τις ηλικιακές ανάγκες, όπως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ εύκολα δέχεται άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το EZ-GO είναι μεν αυτόνομο (επίπεδο 4), αλλά και ηλεκτρικό, διότι το ένα συνάδει με το άλλο. Αναπτύσσει τελική ταχύτητα 50 χλμ./ώρα και έχει τετρακίνηση. Οι μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του, επιτρέπουν να είναι ιδιαίτερα πρακτικό και αποδοτικό. Η άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό μέσω του ανοιγόμενου εμπρός μέρους και της ράμπας εισόδου, οι άνετες θέσεις σε σχήμα U και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, είναι μερικά από τα στοιχεία που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για τις καθημερινές μετακινήσεις. Ως ηλεκτρικό, είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον διότι δεν εκπέμπει ρύπους, ενώ με τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει για να κινείται αυτόνομα, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ατυχημάτων.

Το Renault EZ-GO είναι ένα πρωτότυπο, το οποίο όμως δείχνει ξεκάθαρα το όραμα για ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Με βάση το πρόγραμμα του Groupe Renault Drive The Future 2017 - 2022, η Renault σκοπεύει μέχρι το 2022 να παρουσιάσει και να λειτουργεί υπηρεσίες ρομπο-ταξί εγκαινιάζοντας ένα νέο τομέα στις δραστηριότητες της.

Share
 

24Media Network

Ολυμπιακός: Έχει εννέα στόπερ και ψάχνει στόπερ

Στον Ολυμπιακό ανήκουν ήδη εννέα κεντρικοί αμυντικοί, αλλά το καλοκαίρι θα επιχειρήσει να αποκτήσει ακόμα δύο, με άμεση προτεραιότητα έναν βασικό. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα για κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά.

Πρόταση 1,4 εκατ. ευρώ για Μπεργκ

To 24o Eυαγγέλιο αποκαλύπτει την προσφορά Μπιγκφοράτης ομάδας στον Μάρκους Μπέργκ. Πού υπάρχει διαφορά καθώς και τις 3 ανταγωνίστριες του Ολυμπιακού για Ραβανέλι.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
PROMO
Social Man