ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς 'κατασκεύαζαν' τους βασανιστές στη χούντα

'Ο Γιος του Γείτονά σου'. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη δράση και τα βασανιστήρια των ΕΣΑτζήδων.

"Μας χτυπούσανε αλύπητα, μας κλωτσούσανε, μας ποδοπατούσανε... Μέσα σ' όλο αυτό το πράγμα εγώ ένιωθα σαν να να 'μαι κρατούμενος. Φτάσαμε μπροστά στον λόχο (...) μόλις τους είπα ότι είμαι ηθοποιός ήταν ένα σημείο που τους κέντρισε και άρχισαν να με χτυπούν ιδιαίτερα.

Διαβάστε περισσότερα

"Δεν πουλάμε, κύριε..."

Η χούντα, το Πολυτεχνείο και η Δίκη των Συνταγματαρχών μέσα απ' τα μάτια του μικρού τότε μαθητή, Γιάννη Φιλέρη.

Τι ακριβώς ήταν το Πολυτεχνείο; Καλή ερώτηση, σαράντα έξι χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών μέσα στην δικτατορία; Πώς ακριβώς προσδιορίζεται η αντίσταση κατά της χούντας; Και τι συνέβαινε, πράγματι, εκείνα τα χρόνια στην ελληνική κοινωνία; Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με αυτά που θυμάται, που έζησε, που έχει ακούσει.

Διαβάστε περισσότερα

Πολυτεχνείο: "Από τη γωνία Αβέρωφ και Μάρνη, πυροβολούσαν τα παιδιά στην Πατησίων"

Μιλήσαμε με τον ιστορικό Ιάσονα Χανδρινό για τη νύχτα του Πολυτεχνείου, την αστυνομική βία και τους νεκρούς στους γύρω δρόμους από τη σκοπιά όσων τα έζησαν.

Η νύχτα της 17ης Νοεμβρίου υπήρξε μια νύχτα πολλών και διασπαρμένων ηρωισμών από ανθρώπους που δεν ήταν ήρωες με την έννοια που το έχουμε εμείς στο κεφάλι μας. Ήταν άνθρωποι καθημερινοί, φοιτητές, εργάτες, επιστήμονες οι οποίοι αδυνατούσαν να αντέξουν το ανελεύθερο καθεστώς κάτω από το οποίο ζούσαν και, αν το σκεφτείτε, κάτω από το οποίο μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα

Ξεχωρίζεις τα αληθινά τηλεφωνήματα στην εκπομπή της Καινούργιου από τα ψεύτικα;

Η πεθερά που έχει παιδί με τον γαμπρό της και η νύφη που τα έχει με τον κουμπάρο.

Καλά, δεν ξέρω αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι έστω και ένα τηλεφώνημα στην εκπομπή 'Ευτυχείτε!' (wtf) είναι αληθινό, αλλά αν είσαι απ' αυτούς, μπράβο. Πιστεύεις στους ανθρώπους, βλέπεις στον καθένα το καλό μέσα του και τίποτα άλλο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Christian Bale έχασε κάποτε 30 κιλά σε δύο μήνες

Ο ηθοποιός των πολλών μεταμορφώσεων συχνά βάζει την υγεία του κάτω από τις ανάγκες του ρόλου που υποδύεται.

Ο Christian Charles Philip Bale, όπως είναι το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στο Hacerfordwest (την πόλη με το μάλλον πιο αγγλικό όνομα όλων) της Ουαλίας από την Jenny, μια περφόρμερ στο τσίρκο και το David Bale έναν entrepreneur. Ο δηλωμένος Άγγλος, παρότι γεννημένος στην Ουαλία, Bale έχει μιλήσει πολλές φορές για την επιρροή που είχε στην προσωπικότητά του αλλά και την ίδια την καριέρα του το γεγονός ότι σε όλη την εφηβεία του άλλαζε συνεχώς σπίτια. Πρώτα ήταν η Ουαλία, μετά το Surrey και το Dοrset στη Βρετανία και τελικά η Πορτογαλία.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 41 κανόνες του VAR

Το νέο σύστημα μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και το υποδεχόμαστε όπως του αρμόζει.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που στη ζωή μας μπήκε το VAR και ήδη έχουμε ζήσει και δει πολλά. Είχαμε προλάβει άλλωστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τις διεθνείς διοργανώσεις κι έτσι ήμασταν ήδη κάπως υποψιασμένοι.

Διαβάστε περισσότερα

O Mike Scott των Waterboys μας είπε ότι λατρεύει τα ελληνικά κλαρίνα

Όλα όσα προλάβαμε να πούμε μέσα σε δέκα λεπτά με τον ηγέτη της ιρλανδικής μπάντας.

Είχα μόλις δέκα λεπτά στη διάθεσή μου για να μιλήσω τηλεφωνικά με τον Mike Scott, οπότε προσπάθησα να τα εκμεταλλευτώ ένα προς ένα, εντελώς προς όφελός μου, βάζοντάς τον να μου λύσει απορίες για τραγούδια με τα οποία μεγάλωσα. Εγωιστικό το ξέρω.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO