ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτός ο χάρτης δείχνει πώς ήταν η γη πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια

Μπορείς να βρεις πού ήταν η Ελλάδα;

Μπορεί να έχουμε ως δεδομένη τη "διάταξη" των ηπείρων στον πλανήτη μας, μπορεί να ακούμε τις λέξεις 'Ασία' και 'Αφρική' και να ξέρουμε ακριβώς που βρίσκονται στον χάρτη -οι περισσότεροι από μας τουλάχιστον- αλλά πριν από κάποιους αιώνες τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Πριν από κάποιους χιλιάδες αιώνες βασικά, οι επτά ήπειροι ήταν μία υπέροχη μάζα, ενωμένη, ενιαία και αχώριστη.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Kevin Garnett είναι ο καλύτερος πρώην αθλητής-ηθοποιός όλων των εποχών

Το cameo του πρώην σταρ του NBA στο Uncut Gems του Adam Sandler είναι απλά εξωπραγματικά καλό.

Ο Kareem Abdul-Jabbar (ως συγκυβερνήτης) να αρπάζει από το λευκό πουκάμισο τον πιτσιρικά που τον αναγνωρίζει και τολμά να του πει ότι δεν προσπαθεί πολύ στην άμυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Από τους κυρίους Προέδρους στην κυρία Προεδρίνα

Σε έναν θεσμό που βρίθει συμβολισμών, η γλώσσα έχει να παίξει και αυτή τον ρόλο της.

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρώτου Πολίτη της χώρας, είναι μια κίνηση υψηλών συμβολισμών; Είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός είναι περίπου ίδιος με τον αριθμό των Προέδρων της Δημοκρατίας που προλάβατε.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 25 κανόνες του σούπερ μάρκετ

Μόνο οι τρελοί πάνε Σάββατο πρωί κι άλλες σοφίες βγαλμένες από την ενήλικη ζωή.

Όταν είσαι μικρό παιδί και πηγαίνεις με τους γονείς σου στο σούπερ μάρκετ, έχει πλάκα. Μπαίνεις μέσα στο καρότσι, σε πάνε βόλτες, τρως και καμιά σοκολάτα και η ζωή είναι ωραία.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί η βδομάδα έχει εφτά ημέρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Κωνσταντίνος και οι Βαβυλώνιοι.

Ακούγεται αφελής η ερώτηση, ειδικά σε εμάς που δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη 'week' και η λέξη 'εβδομάδα' υποδηλώνει από μόνη της πόσες ημέρες έχει αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά πίστεψέ μας, δεν είναι. Υπάρχει λόγος που έχει καθιερωθεί και που χωρίζεται σε επτά εικοσιτετράωρα.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μeghan Markle, η Νίκη Κάρτσωνα και η γυναίκα που φταίει

Η Μεγάλη Βρετανία ζει σε μια διαρκή υπαρξιακή κρίση αλλά τώρα τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο εύκολα. Για όλα φταίει η Markle.

Θυμάμαι ότι ήταν στις 5 Αυγούστου 2003 -εγώ τότε στην αρχή της εφηβείας μου- όταν είχα μπει στο γήπεδο της Λεωφόρου για πρώτη φορά στη ζωή μου προκειμένου να παρακολουθήσω το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βίλεμ. Για το παιχνίδι αυτό και τα απίστευτα που είχε κάνει ο Σανμαρτεάν έχω μιλήσει και αλλού.

Διαβάστε περισσότερα

Στον μόνολογό του στις Χρυσές Σφαίρες ο Ricky Gervais πάλι αδιαφορούσε

Ο Βρετανός, που αποθεώθηκε και αποθεώνεται τις τελευταίες μέρες, μάλλον δεν τα κατάφερε να ρίξει το σύστημα.

Θα είμαι από την αρχή ειλικρινής. Δεν είδα την τελετή απονομής για τις ‘Χρυσές Σφαίρες’. Δεν είναι ότι δεν την είδα τώρα. Δεν τη βλέπω ποτέ παρά μόνο την επόμενη μέρα, στα στιγμιότυπα. Ξέρετε έχει σίγουρα ενδιαφέρον να βλέπεις τη μάζωξη μερικών εκατοντάδων έξυπνων ανθρώπων με πανάκριβα ρούχα αλλά σπάνια με κεντρίζει τόσο, ώστε να στηθώ επί ώρες στην οθόνη μέχρι το ξημέρωμα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO