ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H μέρα που κατάλαβα ότι άρχισα να αντέχω και πάλι τον εαυτό μου

Όταν φτάνεις στο σημείο να μην θες να μείνεις μόνος, τότε καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή.

Όπως κάθε άλλο πρωί, μπήκα στο αυτοκίνητο και κίνησα για τη δουλειά. Παραγωγός ραδιοφωνικού σταθμού με ενημέρωσε πως σήμερα (Τετάρτη 13/11) είναι παγκόσμια ημέρα καλοσύνης. Για να 'βγάλω' και την επαγγελματική μου διαστροφή, δεν έδωσε κάποια λεπτομέρεια για το λόγο της ύπαρξης της ή τους εμπνευστές της.

Διαβάστε περισσότερα

Τελικά, ο Θεός δεν είχε ανάγκη από εισαγγελέα

Μιλήσαμε με δύο ειδικούς για την ιστορική διαδρομή των διώξεων για βλασφημία, παίρνοντας ως αφορμή τη συζήτηση που ξεσηκώθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Χθες ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι θα επανέρχονταν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 198 και 199 για την κακόβουλη βλασφημία. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πολύ έντονες αντιδράσεις και μια μεγάλη απορία στα social media. Αυτό συμβαίνει γιατί, ακόμα και αν υπάρχουν ακόμα χώρες που έχουν ενεργούς νόμους περί βλασφημίας (βλ. Πολωνία), η επαναφορά μετά από την κατάργηση θα ήταν ένας νόμος ο οποίος θα αποτελούσε τη μοναδική τέτοια περίπτωση στον δυτικό κόσμο. Καμία άλλη χώρα δεν έχει επαναφέρει έναν νόμο περί βλασφημίας, αφού πρώτα τον είχε καταργήσει.

Διαβάστε περισσότερα

5 λιγότερο γνωστά ποιήματα του Καρυωτάκη που όμως αξίζει να γνωρίζεις

Με αφορμή τα 123 χρόνια από τη γέννησή του.

Δεν κατάφερε να γίνει πετυχημένος δικηγόρος, δεν κατάφερε να αγαπήσει τη ζωή του δημόσιου υπάλληλου, δεν κατάφερε να αναγνωριστεί ως μεγάλος ποιητής πριν τον θάνατό του.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν χάθηκα στη Γαλλία, χωρίς να μιλάω λέξη γαλλικά

Η Γαλλία είναι μια υπέροχη χώρα για να την διασχίσεις. Μάθε έστω τι σημαίνει ‘la bas’.

Αγαπώ την Γαλλία. Όχι για τους λόγους που φαντάζεσαι όμως. Η Γαλλία είναι μια μεγάλη νησίδα στον παγκόσμιο χάρτη, όπου οι κάτοικοί της λατρεύουν να καπνίζουν (πολύ), να βγαίνουν έξω κατά κύριο λόγο για να πιουν κρασί και στη συνέχεια για να απολαύσουν κάποιο αποκρουστικά μισοψημένο πιάτο κρέατος, ενώ όντες δεσμευμένοι, φλερτάρουν ασύστολα με το άτομο εκείνο που κατά κανόνα, δεν είναι αυτός/η που διατηρούν σχέση.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσα αστεία χωράνε σε μια σεξουαλική παρενόχληση

Ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του απέδειξαν ότι καμιά φορά για να σοκαριστούμε από ένα σεξουαλικό έγκλημα, πρέπει απλά να μας βολεύει ο δράστης.

Ένας καλός, όχι ακριβώς ασφαλής, τρόπος να καταλάβεις το ποιοι είναι οι κυρίαρχοι λόγοι σε μια κοινωνία είναι να κάτσεις για κάποιες ώρες να δεις την τηλεόρασή της. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί, σύμφωνα με το κλασικό μοντέλο που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, η τηλεόραση επηρεάζει και επιδρά στον ψυχισμό και στην ιδεολογία του κοινού στο οποίο απευθύνεται ούτε μόνο επειδή, ακόμα και σήμερα με την ύπαρξη των social media, είναι το κατεξοχήν mainstream μέσο, αυτό δηλαδή που θέτει την ατζέντα.

Διαβάστε περισσότερα

Η αγαπημένη μου ταινία στο Δημοτικό ήταν αίσχος και το κατάλαβα σήμερα

Κάποιες ταινίες δεν πρέπει να τις ξαναδείς όταν μεγαλώσεις.

Κανένας Κόναν δεν χάνει την πρώτη του θέση στις παιδικές επικές φαντασιώσεις μου, μην παρεξηγείς, εννοώ τον Κόναν του Σβαρτζενέγκερ, αλλά τον δεύτερο, όχι τον πρώτο. Ο πρώτος είναι ακόμα τρομερή ταινία, σκοτεινή, πιστή στον μύθο που έφτιαξε ο Robert Howard πριν αυτοκτονήσει και με επική μουσική από τον "δικό μας" (πόσο μισώ αυτήν την έκφραση) Basil Polydouris (αλλά δικός μας είναι, πώς αλλιώς να τον πω;).

Διαβάστε περισσότερα

Πριν γίνει αυτός που γνωρίσαμε, ο Steve McQueen ζούσε ένα μαρτύριο

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος σταρ και ένας ακόμα μεγαλύτερος αντιήρωας.

Μια μέρα σαν και αυτή, 7 Νοεμβρίου του 1980 έφυγε από τη ζωή στην επαρχία Τσιουάουα του Μεξικό ένας άνθρωπος με λαμπρή αλλά μαζί και παράξενη ιστορία, ο Terence Steve McQueen. Γεννημένος 50 χρόνια πριν, σε ένα προάστιο της Indianapolis, ο McQueen είχε ρίζες από την Σκωτία και μια πραγματικά δύσκολη παιδική ηλικία, μια παιδική ηλικία που τελικά τον σημάδεψε.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO