ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν είναι (σ)το DNA ηλίθιε: Η βλακεία και ο ρατσισμός δεν είναι χρωμοσώματα

Ο βιολόγος δρ. Ιωάννης Αλμυράντης καταρρίπτει μερικές βολικές παρανοήσεις και εξοργιστικές απλουστεύσεις.

"Ε ναι μωρέ, κλασικός Αλβανός, όλοι αυτοί έτσι είναι, κλέβουν". "Αυτός είναι από τη Σουηδία, όλοι εκεί πάνω έχουν κατάθλιψη και αυτοκτονούν". "Οι Σκωτσέζοι είναι τσιγκούνηδες, είναι στο DNA τους αυτό". "Εμείς οι Έλληνες έχουμε την ελληνική ψυχή, είναι στο αίμα μας να ξεχωρίζουμε".

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο καλά ξέρεις τους ελληνικούς δρόμους;

Ξέρεις ποια έχει μεγαλύτερο μήκος, η Μεσογείων ή η Κηφισίας;

Υπάρχουν κάποιες στιγμές, όταν οδηγείς, που σου έρχεται μια αδάμαστη επιθυμία να φύγεις για λίγο, να περάσεις τον προορισμό σου και να συνεχίσεις. Μπορεί να μην το κάνεις αλλά και μόνο η σκέψη ότι μπορείς να το κάνεις είναι αρκετά ανακουφιστική.

Διαβάστε περισσότερα

5 πράγματα που θα λύσουν τα χέρια σου στο σπίτι

Οι συσκευές που θα πάνε την καθημερινότητά σου σε άλλο level.

Δεκάδες προβλήματα που σε "πνίγουν", γρήγοροι ρυθμοί, υποχρεώσεις που "τρέχουν", άγχος. Μέσα σε όλα αυτά δύσκολα βρίσκεις ελεύθερο χρόνο για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, για να κάνεις πράγματα που αγαπάς, που σε ξεκουράζουν και σε διασκεδάζουν, όταν τον βρίσκεις όμως, θες τόσο πολύ να κάτσεις στο σπιτι, στο safe place σου.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ελληνικός αθλητισμός δεν είναι ο Τσιτσιπάς

Η λαμπρή εξαίρεση του 20χρονου αθλητή δεν είναι αρκετή για να μας κάνει να ξεχάσουμε τον κανόνα της ντροπής.

Ήταν ένα πολύ παράξενο Σαββατοκύριακο, αυτό που μόλις πέρασε. Από τη μία, ένας ντροπιαστικός τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, με άδειες εξέδρες, τριπλάσιους αστυνομικούς από θεατές, και επεισόδια(!) ανάμεσα στους μόλις 120 προσκεκλημένους της κάθε ομάδας, οι οποίοι φυσικά έλαβαν ονομαστικές προσκλήσεις από τις ίδιες τις ΠΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει τίποτα άγιο στη μητρότητα

Η μητρική αγάπη και τα στερεότυπα γύρω από την περιβόητη γυναικεία φύση που οδηγεί τις γυναίκες να θέλουν να κάνουν μωρά έχουν ένα κοινό: είναι ανεξάντλητα.

«Ο προορισμός της γυναίκας είναι να γίνει μάνα». Είναι τόσο έντονη αυτή μας η πεποίθηση που αν ακούσουμε μια φίλη ή γνωστή να μας λέει πως δεν θέλει να αποκτήσει παιδιά, το πιθανότερο είναι να γουρλώσουμε με έκπληξη τα μάτια μας και να την περιβάλλουμε σε ένα σύννεφο ερωτήσεων που στον πυρήνα τους θα αιωρείται ένα τεράστιο «γιατί;», το οποίο στην πραγματικότητα από πίσω θα κρύβει το «τι δεν πάει καλά με σένα;». Λίγο αργότερα θα την καθησυχάσουμε (χωρίς να μας το έχει ζητήσει) με την πολύ απλή και απλοϊκή εξήγηση που σε γενικές γραμμές υποστηρίζει πως ακόμα δεν έχει χτυπήσει το βιολογικό της ρολόι –ένα γκάτζετ την ύπαρξη του οποίου προσωπικά, αν και γυναίκα στη λεγόμενη αναπαραγωγική ηλικία, αγνοώ. Πιθανότατα επειδή είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις την Ελληνίδα μάνα

15 life hacks για να εξουδετερώσεις τη βασική υπερδύναμη της: την γκρίνια.

Ξέρεις τι θα ήταν πρωτότυπο να διαβάσεις σήμερα που είναι η γιορτή της μητέρας; Ένα θέμα με τις κλασικές συμβουλές που δίνει η Ελληνίδα μάνα! Τρομερό ε;

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς λέει αν προτιμάει τον Κοντοπίδη ή τον Μαλιάτση

Ο χρυσός πρωταθλητής του στίβου απαντάει σε 19 -όχι και τόσο- συνηθισμένα διλήμματα.

Ο 21χρονος πρωταθλητής, ο οποίος με την υποστήριξη της Stoiximan έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο με τις επιδόσεις του, κάθισε απέναντι απ' την κάμερα του Oneman και πέρασε από μια μικρή ανάκριση, λίγο διαφορετική. Συνηθισμένος να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το άλμα εις μήκος και τις επιτυχίες του, αυτή τη φορά θα έπρεπε να αφήσει για λίγο στην άκρη την ιδιότητα του αθλητή και να μιλήσει ως ένα απλό παιδί από τα Γρεβενά.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

Το τέλος της εποχής των torrents

Η πειρατική σημαία στο διαδίκτυο κυματίζει μεσίστια. Θα ζήσουμε τη στιγμή που θα αποσυρθεί για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Social Man
PROMO