ΔΙΑΒΑΣΜΑ

7 πράγματα για να καταλάβεις καλύτερα τη διένεξη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Δύο γίγαντες στα πρόθυρα του πολέμου.

Τις τελευταίες μέρες οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν είναι ιδιαίτερα τεταμένες και η διεθνής σκηνή παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις. Αφορμή ήταν η πρόσφατη αεροπορική επιχείρηση της Ινδίας στην περιοχή του Kashmir και η ανακοίνωση του Πακιστάν ότι κατέρριψε δύο από τα αεροσκάφη της επιχείρησης και κράτησε όμηρο τον ένα πιλότο, τον οποίο τελικά απελευθέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα

10 άχρηστα πράγματα που υπάρχουν μόνο για να μας σπάνε τα νεύρα

Για ποιο λόγο να βάλεις φανάρι σε δρόμο χωρίς διάβαση, για τον Θεό δηλαδή.

Τα πράγματα που μας σπάνε τα νεύρα αμέτρητα, δεν έχει νόημα να τα απαριθμήσουμε. Τα πράγματα όμως που μας σπάνε τα νεύρα χωρίς να έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης, ε, μια μικρή πικρόχολη επίθεση την αξίζουν.

Διαβάστε περισσότερα

"Νιώθω περισσότερο ξένος στο Αφγανιστάν παρά στην Ελλάδα"

Η ιστορία ζωής του πρόσφυγα Αlikhan Shayan από το Αφγανιστάν στη νέα του πατρίδα.

Έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες ως τις ανθρώπινες συνιστώσες ενός προβλήματος. Τους έχουμε κρύψει πίσω από αριθμούς και λέξεις που δείχνουν πλήθος: ομάδες, ροές, καραβάνια, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες. Και όμως, πίσω από αυτές τις λέξεις κρύβονται άνθρωποι για τους οποίους η μετανάστευση δεν είναι 'πρόβλημα' αλλά βίωμα. Και αυτή τη βιωματική πλευρά της μετανάστευσης την ξεχνάμε.

Διαβάστε περισσότερα

5 βασιλιάδες που δολοφονήθηκαν στην τουαλέτα τους

Μύθος ότι υπάρχει μέρος όπου ακόμα και οι βασιλιάδες πάνε μόνοι τους.

Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να 'φύγεις' το να σε βρίσκει το μαχαίρι του εχθρού όσο εσύ ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα της φύσης. Όταν όμως είσαι βασιλιάς, οι εχθροί είναι πολλοί, είναι παντού και εσύ οφείλεις να προσέχεις, γιατί ο θάνατος μπορεί να έρθει από ψηλά, αλλά μπορεί να έρθει και από χαμηλά, από τόσο χαμηλά που ούτε καν το φανταζόσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Bernie Sanders: H τελευταία κούρσα ενός γέρικου αλόγου

Ο 77χρονος -αυτοαποκαλούμενος- σοσιαλιστής μοιάζει αποφασισμένος να αποτελέσει αυτή τη φορά το αντίπαλον δέος του Trump.

Το Fox News, ή αλλιώς ο τηλεοπτικός σταθμός των Ρεμπουμπλικανών, φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα ένα άρθρο για τα πέντε πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον σοσιαλισμό. Ο Bernie Sanders, που ζητά το χρίσμα των Δημοκρατικών για να αντιμετωπίσει τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2020, δηλώνει σοσιαλιστής. Ο Bernie είναι κακό παιδί. Σύμφωνα με το Fox, ο 77χρονος, δεν θέλει να μάθουμε εγώ, εσύ και ο μέσος Αμερικανός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο drive-thru των McDonald's, πως: Ο σοσιαλισμός δεν λειτούργησε ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα

Βρες το τραγούδι του Μητροπάνου από έναν και μόνο στίχο

Απελπιστικά εύκολο να μπερδέψεις τα 'Λαδάδικα' με το 'Μια στάση εδώ'.

Σχεδόν 50 χρόνια στο τραγούδι δεν εξαντλούνται με ένα θέμα ή με ένα αφιέρωμα, πόσο μάλλον με ένα κουίζ, οπότε προφανώς και δεν είναι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ. Το μόνο που θέλουμε είναι να θυμίσουμε σε ένα πολύ πολύ μικρό βαθμό πόσο σπουδαίος ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος, πόσο μεγάλο και πολύπλευρο το έργο του.

Διαβάστε περισσότερα

Η κοινότητα που αποφάσισε να ζει σαν να ήμασταν στον 19ο αιώνα

Οι Amish ζουν σε μια δική τους παράλληλη στην αμερικανική πραγματικότητα.

Παραφράζοντας λίγο τον Mark Twain στις 'Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ': "Όσο πιο λίγα είναι τα επιχειρήματά με τα οποία μπορείς να στηρίξεις την επιλογή σου να ακολουθείς μια παράδοση, τόσο πιο δύσκολο είναι να εγκαταλείψεις την παράδοση αυτή". Tι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους να ζουν το 2019 απομονωμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, χωρίς να επωφελούνται από τις ευκολίες που προσφέρει η τεχνολογία και έχοντας έναν σταθερό κανόνα που λέει ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν το μέρος όπου ζουν;

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man