ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέχρι να μη μας χωρίσει ούτε ο θάνατος

Η ιστορία ενός ζευγαριού που έμεινε μαζί ως το τέλος.

Πρέπει να ήταν λίγο πριν κλείσει τα 18 όταν είδε για πρώτη φορά στο σινεμά στα Χανιά μια αμερικάνικη ταινία, από αυτές τις ρομαντικές, που το ζευγάρι ερωτεύεται, ξεπερνάει τις δυσκολίες, καταλήγει μαζί, ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας και ξεστομίζει την μεγάλη ατάκα. ‘Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος’.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Massimo Bottura δεν είναι ο μάγειρας που έχεις συνηθίσει

Η δύσκολη διαδρομή του Ιταλού chef και του ξακουστού 'Osteria Francescana'.

Η Μόντενα είναι μία μικρή πόλη στην Ιταλία. Όταν ανοίγει κανείς τον χάρτη της γειτονικής χώρας, πολύ σπάνια το μάτι του καρφώνεται σε αυτή την μινιόν κουκίδα, εκτός εάν παίζει στοίχημα και έχει κάνει το άχαρο αγροτικό του στα χωράφια της Serie B. Διαφορετικά, είναι σχεδόν απίθανο να γνωρίζει την ύπαρξη της. Όχι πια.

Διαβάστε περισσότερα

6 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στην παραλία φέτος το καλοκαίρι

Κάποιους από αυτούς τους έχεις σίγουρα πετύχει.

Αν υπάρχει κάτι που ίσως έχει περισσότερη πλάκα και ενδιαφέρον από το μπάνιο σου στην παραλία, αυτό είναι να ρίχνεις 'κλεφτές' ματιές στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου. Εκεί μπορεί να δεις (και να ακούσεις) τα πάντα. Από κουλ τύπους, μέχρι ζευγάρια ή άτομα που δεν αφήνουν στιγμή από τα χέρια τους το κινητό. 

Διαβάστε περισσότερα

Δίψα για αίμα: ο τηλεκανιβαλισμός επέστρεψε

Ποιος είπε ότι η τηλεθέαση είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα;

Είχαμε ξεσυνηθίσει. Ουσιαστικά, από το 2007 και την Ηλεία είχαμε να τα ζήσουμε αυτά. Πιστέψαμε (σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, δεν έχει σημασία) πως γίναμε μοντέρνοι. Πως η δημοσιογραφία πέρασε στο next level.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης σε πάει έναν περίπατο στην Ελλάδα της Κατοχής

Ένας Έλληνας ιστορικός και συγγραφέας καταπιάνεται με μια περίοδο της χώρας την οποία πολλοί αποφεύγουν.

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις ημέρες μας που αφιερώνουν τη ζωή τους στην καταγραφή και ανάλυση των ιστορικών γεγονότων (ανεξάρτητα από την περίοδο).

Διαβάστε περισσότερα

Κάτω τα χέρια απ' τον Αμβρόσιο

Μην πυροβολείτε τον αγγελιαφόρο, αυτά λέει η θρησκεία του, αυτά κηρύσσει.

Σ' αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε ο Αμβρόσιος σε μακροσκελές κείμενό του. Και από χθες έπεσαν να τον φάνε τον άνθρωπο, όπως κάνουν κάθε φορά που ρίχνει κατάρες σε άθεους, ομοφυλόφιλους, μετανάστες και σε όσους τους υποστηρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα

Τουλάχιστον, μάθαμε ότι είμαστε ακόμα άνθρωποι

Μέσα στη μαυρίλα των ημερών, το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης προσφέρει μια ανέλπιστη αφορμή για χαμόγελα.

Είναι δύσκολο και κάπως πλεονάζον να περιγράψει κανείς αυτά που νιώθει αντικρίζοντας τις σκηνές που εκτυλίσσονται στην Αττική από το απόγευμα της Δευτέρας. Μπροστά στην μαυρίλα, το δράμα, τον θάνατο και την καταστροφή, δεν χρειάζεται να πεις πολλά, δεν χωράνε αναλύσεις.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man