ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπάρχει μία μπίρα που γεννήθηκε για μεξικάνικο

Ένα κείμενο αγάπης για τη χώρα που μας έχει δώσει τόσα μα τόσα πολλά. Γραμμένο πάνω από tacos και παγωμένες μπίρες SOL.

Συγκαταλέγομαι σε εκείνους τους τυχερούς ανθρώπους σε αυτή τη χώρα που είχαν κάποτε τη χαρά και την τύχη να πατήσουν το πόδι τους στο Μεξικό. Ένα ταξίδι μακρινό και αρκετά ακριβό από τη χώρα μας αλλά ένα ταξίδι που αξίζει κάθε ευρώ και κάθε δευτερόλεπτο που θα του αφιερώσεις. Κι όσο κλισέ κι αν είναι το ότι πρέπει να επισκεφθείς μια χώρα για να λες ότι την ξέρεις έστω και λίγο, στην περίπτωση του Μεξικό είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Διαβάστε περισσότερα

Κι όμως, η ελληνική γλώσσα δεν είναι η πιο 'πλούσια'

5 μυθολογήματα που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

Η γλώσσα δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με τους ομιλητές της, ιδίως όταν ταυτοποείται ως συνεκτικός  -ο πιο καθημερινός όλων- ιστός του έθνους. Οι δεσμοί αυτοί με τη γλώσσα δημιουργούνται από και δημιουργούν ιδεολογίες για την γλώσσα, άλλες συγκροτημένες άλλες καθόλου.

Διαβάστε περισσότερα

7 αθώοι που σάπισαν στη φυλακή για φόνους που έκαναν άλλοι

Κάποιες φορές οι παράλογοι νόμοι είναι αυτοί που δένουν τα μάτια της Δικαιοσύνης.

Υπάρχουν οι δολοφόνοι που σαπίζουν πίσω απ' τα κάγκελα, υπάρχουν οι αθώοι, αυτοί που βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή που επίσης σαπίζουν πίσω απ' τα κάγκελα και υπάρχουν κι εκείνοι που ενώ δεν έκαναν τον φόνο, ωστόσο δεν είναι και εντελώς αμέτοχοι ευθυνών. Α, και επίσης σαπίζουν σε κάποια φυλακή.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 9 τούμπανα που θα δούμε στο νέο ριάλιτι της Lindsay Lohan στη Μύκονο

Μοντέλα, ίνφλουενσερ, τρέινερς και γιουτιούμπερ.

Η Lindsay Lohan πέρασε το καλοκαίρι της, όπως και γενικότερα τα τελευταία καλοκαίρια της, στην πατρίδα μας και συγκεκριμένα στη Μύκονο. Εκτός λοιπόν από καλοπέραση, αποφάσισε να απλώσει και τα επιχειρηματικά πλοκάμια της στο νησί ανοίγοντας beach bar στο Καλό Λιβάδι.

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις απ' την Ιστορία της ΣΤ' Δημοτικού που δεν ξέρεις να απαντήσεις

Είσαι πιο έξυπνος από ένα 12χρονο; (Εμείς όχι).

Δεν θυμόμασταν τι ιστορία διδασκόμασταν στην ΣΤ' Δημοτικού. Φανταζόμασταν ότι θα ήταν κάτι ανάμεσα στον Λεονάιντας και στην Αγία Λαύρα, γι' αυτό και κάτσαμε και ξεφυλήσσαμε το βιβλίο που σήμερα βασανίζει τα 12χρονα όλης της επικράτειας και η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε λίγο με τα περιεχόμενά του. Κυρίως όμως εκπλαγήκαμε από την προκλητική μας αφέλειά, η οποία τόσο υποτίμησε αυτά τα μικρά λαμπρά μυαλουδάκια.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σταύρος Τσιώλης ήθελε απλά μια θέση στο δημόσιο

Μια συζήτηση για την τριλογία των γυναικών, τον Βακαλόπουλο και τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί μην έχει κατανοήσει ακόμη τις γυναίκες, όμως ο Σταύρος Τσιώλης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για εκείνες. Από μικρός, όταν και κατασκόπευε τις φίλες της μητέρας του, μέχρι και σήμερα, που ‘κατασκοπεύει’ μια άγνωστη κοπέλα. Μπορεί να μην κατάφερε να διοριστεί στο δημόσιο και να φτιάξει μια καλή οικογένεια, όπως όριζε το αστικό του περιβάλλον, όμως κατάφερε τόσα πολλά και ακόμη περισσότερα και αυτό καθρεφτίζεται στο γεμάτο και καθαρό του βλέμμα.

Διαβάστε περισσότερα

5 διαμαντάκια από τις αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google το 2018

Τι είναι Ηλιάνα Παπαγεωργίου και πώς να γίνετε φριτέζες ψυχρής ζώνης.

Η Google ανακοίνωσε τις κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2018 και αυτό δεν είναι ένα κείμενο όπου θα βγάλουμε το μαστίγιο να αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε  για το ότι είμαστε τόσο Νεοέλληνες και πόσο δεν έχουμε σχέση με τους αρχαίους ημών προγόνους

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man