ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Quiz: Ποια απ' τις 2 πόλεις είναι πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη;

Σέρρες ή Έδεσσα; Σμύρνη ή Κωνσταντινούπολη;

Εδώ βέβαια το πράμα είναι λίγο πιο απλό. Σου δίνουμε μία σειρά από πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας (αλλά κυρίως εντός) και σου ζητάμε να βρεις ποια βρίσκεται πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, ποια απ' τις δύο απέχει λιγότερα χιλιόμετρα απ' την συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα

Οι serial killers ως σταρ: Στο μυαλό ενός δολοφόνου και των φαν του

Ένας ψυχίατρος κι ένας υποψήφιος διδάκτορας αναλύουν το φαινόμενο και τους κινδύνους της προβολής διαβόητων εγκληματιών στην ποπ κουλτούρα.

Καταλαβαίνεις ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, όταν το Netflix παρακαλεί το κοινό μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter να σταματήσει να εστιάζει στο πόσο hot ήταν ο Ted Bundy, με αφορμή το ‘Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’. Ναι, ο ίδιος ο Ted Bundy που σκότωσε, βίασε και τεμάχισε (η σειρά των ρημάτων δεν είναι καθόλου τυχαία) 36(!) γυναίκες μέσα σε λίγα χρόνια τη δεκαετία του ‘70, για αρκετό κόσμο που είδε το ντοκιμαντέρ, αντιμετωπίστηκε ως ο σέξι και πανέξυπνος τύπος με τα γοητευτικά χαρακτηριστικά και τα εκφραστικά μάτια. ΟΚ, γούστα είναι αυτά, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω.

Διαβάστε περισσότερα

Το έγραψε ο Μπογδάνος ή η Ελεύθερη Ώρα;

Κι όμως είναι πιο δύσκολο από αυτό που φαντάζεστε.

Αυτό το quiz φτιάχτηκε μετά από μια καταβύθιση στο εκπληκτικό alt alt-right προφίλ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή, στo twitter.  Μαζί με ένα αλατοπίπερο από το σάιτ στο οποίο γράφει. Και αυτή η καταβύθιση ήταν μια σχεδόν ανακουφιστική εμπειρία για όλους. Φαντάζομαι και για τον ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο ντροπιαστικό ριάλιτι φέτος το είδαμε στο ελληνικό YouTube

Η φτήνια δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της τηλεόρασης.

Δύσκολα βλέπεις το βίντεο ως το τέλος. Όσο εκπαιδευμένος κι αν είσαι στη φτήνια των reality, όσες φορές κι αν έχεις γίνει θεατής της φιλανθρωπίας των επιχειρηματιών μέσα από στημένες ειδήσεις και πληρωμένες καταχωρήσεις, το θέαμα παραείναι σκληρό.

Διαβάστε περισσότερα

Χωροφύλακας Νταλιάνης: Ένας μεγάλος προδότης της Αντίστασης

Ο χαφιές των Γερμανών που οδήγησε τους συντρόφους του στον θάνατο για μερικές λίρες.

Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 1942, Κατοχή. Το αυτοκίνητο του Τσολάκογλου, του δωσίλογου πρωθυπουργού, κινείται προσεκτικά μέσα στη νύχτα, κρύβοντας στο πορτ μπαγκάζ του έναν σάκο, ένα τσουβάλι που στάζει από φρέσκο αίμα. Σε κάποιο έρημο μέρος της Νέας Σμύρνης θα σταματήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Πολύχρωμος Μαζωνάκης: Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, ένας πραγματικός σταρ

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ντύθηκε χρωμολόγιο, ακριβώς για να μας προκαλέσει.

Ο χαρακτηρισμός 'σταρ' που αποδίδεται, όλο και πιο διστακτικά μετά την έκρηξη των προηγούμενων δύο δεκαετιών, σε ανθρώπους είναι από εκείνους τους χαρακτηρισμούς που όλοι τους καταλαβαίνουμε αλλά δεν είναι ακριβώς εύκολο να τους αναλύσουμε. Καμιά φορά είναι πιο δύσκολο να φτιάξεις θεωρία για πράγματα που ανήκουν στην καθημερινότητά σου.

Διαβάστε περισσότερα

Τα χέρια του είχαν μελανιάσει από τις αγκαλιές: Αναμνήσεις από τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Γιώργος Λιάνης και ο Παντελής Οικονόμου περιγράφουν την ανθρώπινη πλευρά του τελευταίου ηγέτη της ελληνικής πολιτικής, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Λένε ότι όσο ο χρόνος προχωράει, οι μνήμες σιγά-σιγά ξεθωριάζουν και τα βλέμματα προς το παρελθόν γίνονται πιο καθαρά, ψυχρά και αποστασιοποιημένα. Με όποιον τρόπο και να κοιτάξει κανείς προς τα πίσω, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε αναμφίβολα μια σπάνια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man