ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξομολογήσεις ενός ανθρώπου που ζει 30 χρόνια με σύνδρομο Τουρέτ

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου έμαθε όχι μόνο να αποδέχεται αλλά και να εμπνέεται από το σύνδρομο που συχνά φέρνει μαζί του προκατάληψη και γέλια.

Σε ένα Σαββατόβραδο της μαθητικής ζωής μου είχα δει μία επιθεώρηση στην τηλεόραση όπου εμφανιζόταν μία καλτ φιγούρα -σχεδόν εξωγήινη- όπου έβριζε συνέχεια. Συνέχεια. Χωρίς να το καταλαβαίνει. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί ανέφεραν τη λέξη τουρέτ μαζί με ένα τσούρμο στερεότυπα, προκαταλήψεις και απαξιωτικά σχόλια. Ο κόσμος γελούσε. Μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα

Στο 'Thank you, Next' οι millennials γράφουν δημόσια τα γκομενικά τους

Η κλειστή ομάδα του Facebook που σε λίγες μέρες μετράει ήδη 8.500 μέλη λέει πολλά για τον ψυχισμό μας.

Yπάρχουν τρία δεδομένα με τα οποία ξεκινάω το κείμενο αυτό: α) oι millennials άρχισαν να (ξαν)ανακαλύπτουν τη σημασία της ψυχανάλυσης και του ψυχαναλυτή, β) το facebook αφήνει την εντύπωση ότι όλο και εγκαταλείπεται και το μόνο hot κομμάτι του αυτή την περίοδο για τις ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες  είναι οι κλειστές ομάδες και γ) το κομμάτι ‘thank u, next’ της Ariana Grande, όσο ποπ και να προσπαθώ να το παίξω, ε, δεν μου αρέσει και πολύ. Το άλμπουμ δεν το έχω ακούσει ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα

3 αστικοί μύθοι που έκανε σμπαράλια η πραγματικότητα του 2019

Οι αστικοί μύθοι μπορούν να είναι τέλειοι, άθλιοι ή απλώς να βλάπτουν την τσέπη σου. Nίκησέ τους στο QUIZ της Avis και διεκδίκησε μοναδικά δώρα.

Tι εννοούμε όταν λέμε ότι κάτι είναι αστικός μύθος; Στην πιο στενή έννοια, πρόκειται για ιστορίες με φανταστικά γεγονότα, προκαταλήψεις ή θεωρίες που πάντα έχουν μαζική διάδοση και αφήνουν εντυπώσεις που δεν ισχύουν. Ένας αστικός μύθος μπορεί να είναι ωραίο να υπάρχει -ας πούμε μια τρομακτική ιστορία, όταν τον αναφέρεις με την παρέα σου για να τρομάξετε όλοι μαζί. Από την άλλη, μπορεί να είναι πολύ κακό να υπάρχει, όταν προβάλει αντιεπιστημονικές αντιλήψεις ή γίνεται με δόλιους σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσοι ακόμα δημοσιογράφοι χωρούν στα ψηφοδέλτια;

Το πέρασμα στην άλλη όχθη δεν είναι πάντα τόσο δεοντολογικό.

Υπάρχει μια περιρρέουσα και σχεδόν κυριαρχική αντίληψη που ομολογώ με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, ένας δημοσιογράφος πρέπει να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, να μην παίρνει άμεσα θέση, να μην εκφράζει πολιτικές απόψεις ή να μη λέει τι ομάδα είναι. Οποτεδήποτε κάνει κάτι τέτοιο, γίνεται αντικείμενο σκληρής κριτικής στη βάση ακριβώς αυτής της αντίληψης. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Ότι αυτό είναι προφανώς αδύνατο.

Διαβάστε περισσότερα

20 συγκλονιστικές φωτογραφίες από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο

45 χρόνια από την τραγωδία του Αττίλα.

45 χρόνια συμπληρώνονται στις 20 Ιουλίου από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τη στρατιωτική επιχείρηση που έπιασε στον ύπνο τον δικτάτορα Ιωαννίδη -κυριολεκτικά όμως, καθώς την ώρα που οι Τούρκοι έκαναν την πρώτη τους επίθεση, εκείνος κοιμόταν ήσυχος στο σπίτι του.

Διαβάστε περισσότερα

Ο τελευταίος ρινόκερως

Η ιστορία του Ταμ, του τελευταίου τριχωτού ρινόκερου της Μαλαισίας, που πέθανε κι άφησε πίσω του ένα γενετικό κενό 10.000 ετών.

Οι τριχωτοί ρινόκεροι είναι ένα από τα πέντε είδη ρινόκερων που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τη δική μας εποχή (τρία αφρικανικά και δύο ασιατικά). Είναι ο πιο μικρόσωμος απ' όλους και θεωρείται απευθείας απόγονος των κολοσσιαίων μαλλιαρών ρινόκερων που διέτρεχαν τα ασιατικά οροπέδια καθ' όλη την πλειστόκαινη περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα

Στο σπίτι της Σχεδίας μαζεύτηκαν οι δυνάμεις του καλού

Έχεις πάρα πολλούς καλούς λόγους να κάνεις το ‘Σχεδία Home’ το νέο σου στέκι.

Η Σχεδία δεν ήταν ποτέ ένα απλό περιοδικό. Από το ξεκίνημά της ήταν η ελπίδα, ήταν η βοήθεια, ήταν η αγάπη, ήταν το ελάχιστο που μπορείς να προσφέρεις σε έναν συνάνθρωπο που περνάει δύσκολα. Τα τελευταία χρόνια, η υπέροχη πρωτοβουλία της Σχεδίας έχει αναπτυχθεί και εδώ και μερικές ημέρες, απέκτησε το δικό της σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Photos

Οι νέοι Ghostbusters είναι εδώ στην πρώτη τους φωτογραφία

Who you gon' call? Την Carrie Coon, τον Finn Wolfhard και τη McKenna Grace. Α, και τον Paul Rudd που ξέφυγε από τη φωτογραφία. Μαζί με το καστ βρίσκεις τον σκηνοθέτη Jason Reitman και τον πατέρα του, Ivan Reitman, που είχε σκηνοθετήσεις τις δύο πρώτες ταινίες του franchise.

POP για τις δύσκολες ώρες

Marvel

4 Spider-Men μετά, ποιος είναι ο καλύτερος;

Πώς επηρεάζει το τέλος του Iron Man τη ζωή του Peter Parker; Πώς έγινε ο Jake Gyllenhaal ένας από τους καλύτερους κακούς της Marvel; Και ποιος από όλους τους Spider-Men είναι ως τώρα ο αγαπημένος μας;

Social Man
PROMO