ΒΙΒΛΙΟ

‘Γι’ αυτό έκλεισα το Grantland…’

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Vanity Fair, ο πρόεδρος του ESPN, John Skipper, αποκαλύπτει το λόγο πίσω από το κλείσιμο του Grantland. Το όνομα του Bill Simmons είναι παντού σε αυτήν τη συνέντευξη.

“Η απόφαση ήταν δική μου. Δεν υπήρχε η Disney (σ.σ. κολοσσός-συνεργάτης του ESPN) από πίσω. Σιγούρεψα ότι τα αισθήματά μου για τον Bill Simmons δεν είχαν να κάνουν στο παραμικρό με την απόφαση, γιατί ποτέ δεν θα επηρέαζα τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί”, εξομολογείται ο John Skipper στον James Andrew Miller, στην πρώτη φορά που ανοίγει δημόσια το στόμα του μετά το κλείσιμο του Grantland στις 30 Οκτωβρίου.

Σε κάτι που μοιάζει φριχτά σε παραδοχή ήττας, ο Skipper δήλωσε στο Vanity Fair ότι υποτίμησε το ‘κόστος’ της φυγής του Simmons, το οποίο είδε να επηρεάζει το προσωπικό του Grantland περισσότερο απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον και την καλή λειτουργία του Grantland που προκάλεσε αυτό το μετά Bill Simmons κλίμα ήταν η αιτία που έκανε τον Skipper να τραβήξει την πρίζα. Για τους φανατικούς του site, η φυγή του Simmons τον Μάιο (την οποία σε άλλη συνέντευξη έχει χρεωθεί ως ευθύνη του ο Skipper) είχε συνοδευτεί από εξόφθαλμη πτώση στην ποιότητα του περιεχομένου.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι ο απόλυτος σταρ της προσπάθειας Grantland ήταν ο Bill Simmons, ο οποίος λατρευόταν από τους υφισταμένους του όσο λατρευόταν κι από εμάς, το απλό κοινό που τον διάβαζε. Η φυγή του έστειλε τη Διάθεση στα γραφεία του Grantland σε παγωμένες ζώνες υπό του μηδενός.

“Δεν κοιτάξαμε ποτέ οικονομικά το Grantland. Τα οφέλη ήταν ότι είχαμε ένα τόσο αγαπητό brand και ότι ο Bill Simmons ασχολούνταν με αυτό”, συνεχίζει ο Skipper.

Συνεχίζοντας σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες, ο Skipper υποστήριξε πως αν ο Sean Fennessey, γνωστός και επίσης αγαπητός συντάκτης του Grantland.com, είχε δεχτεί να αναλάβει ως διευθυντής, το site πιθανότατα θα γλίτωνε το λουκέτο.

Η ιστορία όμως έδειξε αλλιώς. Ο Fennessey, που δεν δέχτηκε να σχολιάσει το αν δέχτηκε όντως πρόταση να αναλάβει, ακολούθησε τον Simmons στο ΗΒΟ, εκεί που ο Simmons ετοιμάζει το δικό του σόου και επιβεβαιώνει ότι είναι σίγουρα αυτός που δεν βγήκε χαμένος από την υπόθεση.

Με εξαίρεση ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Skipper σκότωσε το παιδί του. Χμ.