ORIGINALS

10 νησιά που δεν θες με τίποτα να επισκεφτείς

Πίστεψέ μας, αυτά τα νησιά δεν μοιάζουν ούτε στο ελάχιστο με τα δικά μας.

Καλοκαιράκι. Η εποχή που όλοι ονειρευόμαστε να μπούμε σ’ ένα πλοίο και να ταξιδέψουμε με προορισμό κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου πελάγους, να στρώσουμε την πετσέτα μας στην άμμο, να κάνουμε βουτιές και γενικά να ξεχάσουμε όλα όσα μας βάραιναν μέσα στη χρονιά.

Βέβαια, δεν είναι όλοι το ίδιο τυχεροί με εμάς για να έχουν πανέμορφα νησάκια δίπλα τους. Και φυσικά, δεν είναι όλα τα νησιά του κόσμου το ίδιο ασφαλή για τον επισκέπτη. Υπάρχουν μερικά, στα οποία δεν θα θέλαμε να ταξιδέψουμε ακόμη και να μας πλήρωναν.

Το νησί με τις κούκλες

Βρίσκεται στο Μεξικό και από τις φωτογραφίες και μόνο του νησιού αυτού σε πιάνει ένας τρόμος, λες και βλέπεις θρίλερ. Σύμφωνα με το μύθο, ένας άνδρας που ονομαζόταν Δον Χουλιάν τρελάθηκε, εγκατέλειψε την οικογένειά του και βρήκε καταφύγιο σε αυτό το νησί. Κρέμασε μάλιστα, δεκάδες παιδικές κούκλες σε πολλά σημεία του, προκειμένου να μην τον κυνηγούν τα κακά πνεύματα. Λίγα χρόνια αργότερα πνίγηκε.

Νησί Sable

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Scotty Sherin (@scottysherin) στις

Στις ακτές της Nova Scotia του Καναδά βρίσκεται αυτό το νησί, το οποίο έχει πάρει την ονομασία ‘νεκροταφείο του Ατλαντικού’. Τα μόνα πράγματα που θα δει κανείς εκεί είναι ναυάγια και άλογα.

Νησί Tashirojima

Είναι γνωστό και ως το ‘Νησί της Γάτας’ και πήρε αυτό το όνομα, εξαιτίας αυτού ακριβώς που φαντάζεσαι. Οι γάτες στο νησί της Ιαπωνίας είναι πολύ περισσότερες από τους περίπου εκατό μόνιμους κατοίκους του. Οι ντόπιοι τις έφεραν στο νησί το 1850 για να εξολοθρεύσουν τα πολλά ποντίκια που υπήρχαν εκεί, όμως με την πάροδο του χρόνου, οι γάτες αυξάνονταν και οι άνθρωποι μειώνονταν. Πλέον είναι αυτές που βασιλεύουν στο νησί.

Βόρεια Sentinel

Αν και το συγκεκριμένο νησί ανήκει διοικητικά στην Ινδία, κουμάντο εκεί κάνουν μόνο οι κάτοικοί του, οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή. Όποιος προσπαθεί να πλησιάσει αντιμετωπίζεται εχθρικά, ενώ κάποιες απόπειρες προσέγγισης που έγιναν με ελικόπτερο, καλωσορίστηκαν με κάμποσα βέλη και λόγχες.

Νησί Gaiola

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guido Castaldo (@guidocastaldo) στις

Βρίσκεται στις ακτές της Νάπολης και σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης αυτού του νησιού, είτε δολοφονήθηκε, είτε πνίγηκε, είτε καταστράφηκε οικονομικά. Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως θεωρείται ‘καταραμένο’ από τους ντόπιους και πλέον δεν το θέλει κανείς.

Νήσος Μεγάλης Καμένης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pangea (@pangealilar) στις

Αυτό το πανέμορφο νησί απέχει μόλις λίγα μίλια από τις ακτές του Σάο Πάολο, όμως έχει μια ιδιαιτερότητα. Μοναδικοί κάτοικοι στο νησί είναι τα χιλιάδες δηλητηριώδη φίδια που το έχουν πλημμυρήσει, με αποτέλεσμα το Λιμενικό της Βραζιλίας να απαγορεύει οποιαδήποτε επίσκεψη από τουρίστες. Μάλιστα, το ‘Νησί των Φιδιών’ είναι και το μέρος με τα περισσότερα φίδια στον κόσμο.

Νησί Hashima

Κάποτε αυτό το νησί, που ανήκει στην Ιαπωνία, αποτελούσε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του κόσμου. Χιλιάδες εργάτες ζούσαν και δούλευαν εδώ, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το νησί καταστράφηκε ολοκληρωτικά στον πόλεμο και πλέον μια επίσκεψη σε αυτό θεωρείται μια εξαιρετικά τρομακτική εμπειρία.

Νησί των Χριστουγέννων

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christmas Island Tourism (@christmasisland) στις

Όμορφο όνομα για νησί, έτσι; Όχι και τόσο όμορφο, πάντως, για τουρισμό. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο περίπου 120 εκατομμύρια καβούρια κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι που διαρκεί ένα μήνα, προκειμένου να φτάσουν στο Νησί των Χριστουγέννων που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό για να ζευγαρώσουν. Τρομερό.

Νήσος Ramree

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου περίπου 500 Ιάπωνες στρατιώτες κατασπαράχτηκαν από τους κροκόδειλους που έχουν κατακλύσει το συγκεκριμένο νησί. Μάλιστα το συμβάν αυτό καταγράφηκε στο βιβλίο Guinness ως ‘η μεγαλύτερη τραγωδία που προκλήθηκε από ζώα’. Έκτοτε, οι κροκόδειλοι ζουν ανενόχλητοι στο νησί και οι άνθρωποι δεν θέλουν να το βλέπουν ούτε ζωγραφιστό.

Νησιά Izu

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 西村めぐみ (@mayu1122megu) στις

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι τόσο έντονη σε αυτό το σύμπλεγμα νησιών της Ιαπωνίας, που έχει χαρακτηριστεί ως το μέρος με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διοξειδίου του θείου πάνω στον πλανήτη. Γι’ αυτό το λόγο οι κάτοικοι των νησιών Izu κυκλοφορούν με μάσκες αερίων τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Όχι και ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός.

(Kεντρική φωτογραφία: 123rf.com / Πηγή φωτογραφιών: AP Images)