ORIGINALS

12 πράγματα που κάνεις κάθε μέρα (αλλά τα απαγορεύει η Αγία Γραφή)

Μήπως οδεύεις προς Κόλαση και δεν έχεις ιδέα;

Υπάρχουν καθημερινές συνήθειες που δεν πάει το μυαλό σου ότι μπορεί να είναι αμαρτωλές, πράγματα που τα θεωρείς τόσο ρουτίνα που αρνείσαι ακόμα και να σταματήσεις και να αναρωτηθείς “επ, τι κάνω εδώ; Λες να το πηγαίνω ντουγρού για Κόλαση”;

Είναι τόσο απλά πράγματα που ίσως σου φανεί περίεργο ότι μέσα στην Αγία Γραφή, υπάρχουν χωρία που τα απαγορεύουν ρητά, που προειδοποιούν τον ‘αμαρτωλό’ για την αιώνια τιμωρία που έρχεται.

Εμείς μαζέψαμε κάποια φαινομενικά αθώα απ’ αυτά και κάποια άλλα που ίσως να τα είχες υποπτευθεί για την ‘ακαταλληλότητά’ τους και στα παρουσιάζουμε.

Δες:

1. Να βλέπεις πορνό

“Σας λέω όμως ότι όποιος κοιτάζει μία γυναίκα με λάγνα διάθεση, έχει ήδη μοιχεύσει μαζί της μέσα στην καρδιά του”. (Ματθαίος 5:28)

Εντάξει, κλείστε μας όλους μέσα να τελειώνουμε. Καμία σωτηρία. Προχωράμε.

2. Να φοράς χρυσαφικά

“Ομοίως, θέλω οι γυναίκες να κοσμούνται με τα κατάλληλα ρούχα, με σεμνό και διακριτικό τρόπο, και όχι με πλέγματα στα μαλλιά και χρυσαφικά ή μαργαριτάρια ή ακριβά ενδύματα”. (Προς Τιμόθεο 2:9)

Εδώ αν είσαι ράπερ τα πράγματα δυσκολεύουν.

3. Να τρως χοιρινά σουβλάκια

“Να μην τρώτε την καμήλα επειδή αναμασάει την τροφή αλλά δεν έχει χωρισμένη οπλή. Το λαγό, επειδή αναμασάει την τροφή αλλά δεν έχει χωρισμένη την οπλή. Επίσης το γουρούνι επειδή έχει χωρισμένη την οπλή, αυτό όμως δεν αναμασάει την τροφή. Είναι ακάθαρτο για εσάς. Δεν πρέπει να τρώτε καθόλου απ το κρέας τους, ούτε να τα αγγίζετε όταν είναι νεκρά. Είναι ακάθαρτα για σας”. (Λευιτικόν 11:4)

Αυτό το απόσπασμα στην Παλαιά Διαθήκη εξηγεί γιατί οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι δεν τρώνε χοιρινό.

4. Να κάνεις τατουάζ

“Δεν θα κάνετε τομές στο σώμα σας για νεκρό,ν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα: Εγώ είμαι ο Κύριος“. (Λευιτικόν 19:28)

Πολύ πιθανό, λοιπόν, αυτό το tattoo που χτύπησες φοιτητής να σε έχει ήδη καταδικάσει να καίγεσαι μέχρι το τέλος του κόσμου στις αιώνιες φωτιές της Κόλασης.

5. Να κουτσομπολεύεις

“Δεν θα τριγυρνάς ανάμεσα στους ανθρώπους σου λέγοντας ιστορίες για αυτούς. Ούτε θα σταθείς ενάντια στο αίμα του πλησίον σου: Εγώ είμαι ο Κύριος”. (Λευιτικόν 19:16)

Δεν είναι τόσο αθώο το κουτσομπολιό τελικά και ευτυχώς. Κακή συνήθεια. Πρέπει να κοπεί όπως και να ‘χει. Μπορείς.

6. Να κουρεύεσαι καπελάκι

Δεν θα κουρεύετε την κόμη του κεφαλιού σας κυκλοειδώς…” (Λευιτικόν 19:27)

Ξέραμε ότι είναι στιλιστικό έγκλημα, αλλά και αμαρτία, όχι, αυτό δεν το είχαμε φανταστεί. Πολύ αργά John Lennon, αυτά να τα σκεφτόσουν νωρίτερα.

7. Να αφήνεις μούσι περιποιημένο

“…ούτε θα φθείρετε τις άκρες από τα πηγούνια σας.” (Λευιτικόν 19:27)

Ναι, μπορείς να αφήνεις μούσι, αλλά όχι να το τριμμάρεις. Εδώ κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

8. Να πάρεις διαζύγιο

“Η σύζυγος δεν πρέπει να χωρίσει τον άντρα της (αλλά αν το κάνει πρέπει να παραμείνει ανύπανδρη και συμφιλιωμένη με τον άνδρα της), και ο σύζυγος δεν πρέπει να χωρίσει τη γυναίκα του”. (Προς Κορινθίους 7:10–11)

Με λίγα λόγια, να μείνουν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. OK, το ξέραμε αυτό. Θα υποφέρουμε σιωπηλά (και θα ξεσπάμε στα παιδιά μας).

9. Να τρέχεις στα μέντιουμ

Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας, ούτε θα προσκολληθείτε σε μάγους, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.” (Λευιτικόν 19:31)

Μακριά από τις τύπισσες που λένε τα χαρτιά ή τον καφέ, δεν είναι απλά απατεώνισσες. Είναι σατανιασμένες. ΜΑΚΡΙΑ.

10. Να αυνανίζεσαι
“Κάθε άλλη αμαρτία που ένας άνθρωπος διαπράττει είναι έξω από το σώμα του, αλλά το σεξουαλικά ανήθικο άτομο αμαρτάνει στο σώμα του.” (Προς Κορινθίους 6:18)

Τελικά είναι αλήθεια αυτό που σου είχε πει εκείνος ο φίλος σου στο γυμνάσιο, ότι είχε ακούσει κάπου κάπως κάποτε ότι η νέα αγαπημένη σας ‘συνήθεια’ είναι αμαρτία. Έπρεπε να σταματήσεις όσο ήταν νωρίς.

11. Να ‘τραβιέσαι’

Αλλά ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του· γι’ αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του, ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο· γι’ αυτό, θανάτωσε κι αυτόν.” (Γένεση 38:9-10)

Ίσως αυτό το απόσπασμα να σου θυμίσει κάποιους κολλημένους ιεραπόστολους που κάθε τόσο βγαίνουν σε κανάλια στην Αμερική και φωνάζουν ότι η χρήση προφυλακτικού είναι αμαρτία. Ναι, σ’ αυτό το κομμάτι στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους.

12. Να φοράς σκισμένα ρούχα

“Και είπεν ο Μωϋσής προς τον Ααρών και προς τον Ελεάζαρ και προς τον Ιθάμαρ, τους υιούς αυτού, Τας κεφαλάς σας μη αποκαλύψητε, και τα ιμάτιά σας μη διασχίσητε, διά να μη αποθάνητε και έλθη οργή εφ’ όλην την συναγωγήν· αλλ’ οι αδελφοί σας, πας ο οίκος του Ισραήλ, ας κλαύσωσι το καύσιμον το οποίον έκαμεν ο Κύριος”. (Λευιτικόν 10:6)

Καμία ελπίδα να σωθούν οι ποζεράδες των 80s που αν δεν ήταν κάτι σκισμένο, απλώς δεν το φορούσαν. Λυπούμαστε Slash (αλλά μάλλον δεν είχες ελπίδα να σωθείς έτσι κι αλλιώς).