OPINIONS

4 πραγματικοί άνθρωποι με αληθινές υπερδυνάμεις

Γιατί καλή φάση και ο Θωρ με τον Ρόμπερτ Ντάουνινγκ Τζούνιορ, αλλά πάμε να κάνουμε κάστινγκ τους Αβέντζερς με πραγματικούς ανθρώπους.

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός και βλέποντας όλες αυτές τις ταινίες με τους υπέρ-ήρωες ευχόσουν να είχες κι εσύ κάποια απ’ αυτές τις υπερδυνάμεις;

Ναι ΟΚ, έχεις δίκιο, ακόμα το εύχεσαι, κι εμείς, γιατί να το κρύψουμε; Υπάρχουν όμως εκεί έξω μερικοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν πράγματι ασυνήθιστες κι υπερφυσικές δυνάμεις, μόνο που δεν είναι αυτές που είχες στο μυαλό σου.

Μισέλ Λοτίτο aka ‘Ο Κύριος Τρώωταπάντα’

Το όνομα του Μισέλ Λοτίτο είναι αρκετά αυτο-επεξηγηματικό. Και παρεμπιπτόντως το ‘Κύριος Τρώωταπαντα’ δεν είναι ένα όνομα που σκέφτηκα εγώ για χαριτωμενιά. Είναι το πραγματικό όνομα που χρησιμοποιούσε για τις «παραστάσεις» του ο Λοτίτο. Μου αρέσει το ‘κύριος’, γιατί μπορεί να μην έχει καθόλου φαντασία αυτό το όνομα, ΑΛΛΑ ΔΙΑΟΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

-Ααα τώρα κατάλαβα! ‘Κύριος Τρώωταπάντα’, επειδή τρώει τα πάντα!

-Σοβαρά ΤΩΡΑ το κατάλαβες;

Ακούω τώρα κάποιες δύσπιστες φωνές ‘Όντως τρώει τα πάντα;’ Και έχω να πω δύο πράγματα. Πρώτον πρέπει να το κοιτάξω αυτό που ακούω φωνές και δεύτερον, ΝΑΙ.

Σιγά μην τρώει τα πάντα. Έχει φάει ας πούμε 2 κρεββάτια, 7 τηλεοράσεις, 6 πολυελαίους, 18 ποδήλατα και 15 καροτσάκια σούπερμαρκετ;” Ουάου αυτή η ερώτηση ήταν πολύ συγκεκριμένη και επίσης απίστευτα ΑΚΡΙΒΗΣ! Ναι έχει φάει όλα αυτά τα πράγματα!

-Ξέρεις γιατί ο Μισέλ Λοτίτο έφαγε όλα αυτά τα ποδήλατα;

-Όχι

-Γιατί ο γιατρός του είπε ότι έχει έλλειψη σιδήρου!

– Σε μισώ!

Ο Μισέλ Λοτίτο πάσχει από μια σπάνια ψυχιατρική ασθένεια που δημιουργεί στους πάσχοντες μια ακατανίκητη επιθυμία να τρώνε πράγματα που δεν είναι φαγητό, όπως λάσπη, ξύλο ή βρώμικο από καντίνα στην εθνική. Ο Λοτίτο διαγνώστηκε με την ασθένεια μικρός και άρχισε να τρώει διάφορα ασυνήθιστα αντικείμενα μέχρι που έφτασε σταδιακά σε μέταλλο και γυαλί. Κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει αυτή του την συνήθεια περφόρμανς σε κοινό. Κάτι που έκανε με επιτυχία, ενώ εγώ παραμένω άνεργος. Ποιος να το φανταζόταν ότι το να τρώς ποδήλατα είχε καλύτερη αποκατάσταση από το πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις. Και μου το λεγε ο πατέρας μου.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον Λοτίτο αποφάνθηκαν κάτι του τύπου “ναι δεν ξέρουμε τι παίζει, απλά μπορεί και τρώει μέταλλα και το στομάχι του είναι ΟΚ”. Υπολογίζεται ότι στην καριέρα του έφαγε κοντά στους 9 τόνους μέταλλο. Στις καλές του φάσεις έτρωγε περίπου 2 κιλα μέταλλο την ημέρα, το οποίο με κάνει και αναρωτιέμαι τι μπορεί να γινόταν στην τουαλέτα του σπιτιού του, στο τέλος της μέρας. Το κορυφαίο του επίτευγμα παραμένει το ότι κατάφερε και έφαγε ένα ολόκληρο μονοκινητήριο αεροσκάφος Τσέσνα, ένας άθλος που του πήρε 2 ολόκληρα χρόνια.

Έλα φάε κι αυτό Μισέλ, μην το αφήνεις. Είναι η δύναμη σου.

Αν έχεις και εσύ απορία για το πως ακριβώς έτρωγε ποδήλατα και τέτοια, δες το παρακάτω βίντεο:

 

Πιθανός ρόλος στους Avengers: Θα τον στέλνουν δύο με τρία χρόνια νωρίτερα να τρώει τα αεροσκάφη των κακών και έτσι δεν θα έχουν τρόπο διαφυγής.

Γουίμ Χοφ aka The Iceman

Ναι, σωστά μαντέψατε. Η υπερδύναμη του Χοφ είναι ότι έχει υπεράνθρωπα σκληροπυρηνικό όνομα. Έχει το όνομα που θα είχε ένας Βίκινγκ βίλεν σε ταινία Τζέιμς Μπόντ.

My name is Hof. Wym Hof. (Επίσης ναι και αυτός είναι άντρας, όπως οι κινηματογραφικές ταινίες με κόμιξ, έτσι και η παραγματική ζωή δεν μας δίνει μια καλή γυναίκα υπέρ-ήρωα)

Αν όμως μαντέψατε ότι η δύναμη του Χοφ έχει να κάνει κάτι με πάγο, πέσατε πάλι μέσα. Ο Χοφ έχει μια υπεράνθρωπη αντοχή σε απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες. Έχει σκαρφαλώσει στα 6μιση χιλιόμετρα στο όρος Εβερεστ, γυμνός και ξυπόλητος. Έχει τρέξει γυμνός μαραθώνιο πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, σε θερμοκρασίες που έφταναν τους -20 Κελσίου. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να αράξει μέσα μέσα σε μια δεξαμενή με πάγο για 1 ώρα. Και την επόμενη χρονιά να κάτσει σχεδόν δύο ώρες, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ απλα για να είναι ποζεράς.

Παιδιά ζεσταίνεται κανείς άλλος;

Ο Χοφ υποστηρίζει ότι καταφέρνει να ελέγχει την θερμοκρασία του σώματος του, απλά μέσω της αναπνοής. Το οποίο είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Εγώ αναπνέω από μικρό παιδί, παρ’ όλα αυτά με το που μπαίνει Σεπτέμβριος κατεβάζω παπλώματα. Γενικά ο Χοφ λέει ότι οι δυνάμεις του προέρχονται απλά από ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό και έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο να τον μιμηθεί. Τα κατορθώματα του Χοφ έγιναν τόσο γνωστά που έφτασε να κάνει και μια ομιλία ΤΕD. ENNOEΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΟΥΖΑ! Όλα αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά θα ήθελα να τον δω να βγάζει χειμώνα σε πολυκατοικία Αθήνας με κουφώματα από το ’50, που έχει να βάλει πετρέλαιο από τότε που άρχισε η κρίση. Τι λες Χοφ;

-Εεε όχι είμαι εντάξει εδώ.

-Το φαντάστηκα.

Πιθανός ρόλος στους Αvengers: Ο τύπος στην παρέα που θα επιμένει “να κάτσουμε έξω ρε παιδιά, δεν έχει κρύο“.

Ισάο Μάτι aka Anime Ninja

Ο Μάτι είναι από τους αγαπημένους μου. Οποιοσδήποτε είναι οπαδός anime, θα χαρεί πολύ να μάθει ότι ο Μάτι είναι κανονικός χαρακτήρας από anime προσωποποιημένος. Και μην αρχίσετε με τα anime, όλοι έχετε δει τουλάχιστον ένα.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ! Πόσο καλό ήταν αυτό το τραγούδι ρε φίλε;

Ο Μάτι είναι μάστερ μιας πολεμικής τέχνης με όνομα Ιαίντο. Άιντο; Τέλος πάντων είναι μια πολεμική τέχνη που ειδικεύεται στην προσήλωση και την συντονισμένη γρήγορη κίνηση του σπαθιού, στο τράβηγμα από την θήκη και στην επανατοποθέτηση του πίσω στην θήκη. Δεν αστειεύομαι. Αυτή η τέχνη υποτίθεται ότι εστιάζει στο γρήγορο τράβηγμα του ξίφους από την θήκη, στην γρήγορη πρόκληση τραύματος στον αντίπαλο, στο σκούπισμα αίματος από το σπαθί και στην επανατοποθέτηση του ξίφους στην θήκη. Αφού κάνεις όλα αυτά εικάζω ότι τοποθετείς τα μαύρα γυαλιά σου, φεύγεις στο ηλιοβασίλεμα σε σλόου μόσιον και πίσω σου γίνονται αυθόρμητες εκρήξεις καθώς το σύμπαν προσπαθεί να διαχειριστεί το πόσο μάγκας είσαι.

-Νταξει ξέρει πολεμικές τέχνες και τι έγινε; Όλοι οι Κινέζοι κάνουν πολεμικές τέχνες.

-Είναι Γιαπωνέζος και δεν κάνουν όλοι οι ‘Κινέζοι’ πολεμικές τέχνες, απλά είσαι ρατσιστής

Δεν είναι όμως απλά το ότι είναι μάστερ αυτής της αθεράπευτα κουλ πολεμικής τέχνης. Το εκπληκτικό είναι ότι έχει εξελίξει την αντίληψη και τα αντανακλαστικά του σε υπεράνθρωπο βαθμό. Μπορεί να κόψει στον αέρα με το σπαθί του αντικείμενα που εκσφεντονίζονται πάνω του με απίστευτα μεγάλες ταχύτητες. Το εντυπωσιακό είναι ότι όχι απλά προλαβαίνει να κόψει αντικείμενα που ταξιδεύουν με ταχύτητες ως 350 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά ότι το κάνει τραβώντας πρώτα το σπαθί από την θήκη του. Είναι ο Λούκυ Λουκ της Ιαπωνίας. Δείτε τον εδώ να κόβει στον αέρα μπάλες ποδοσφαίρου, μπάλες μπέιζμπολ και πλαστικές σφαίρες ενώ ταξιδεύουν με απίστευτες ταχύτητες. Ειδικά η σφαίρα είναι πιο μικρή και από την ελπίδα να μπεις στο 040 σε ώρα αιχμής.

 

ΠΟΣΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΚΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ;!

Πιθανός ρόλος στους Αvengers: Θα του πετάνε πορτοκάλια και καρπούζια για να κάνει live action fruit ninja, όταν δεν θα έχει κάτι καλό η τηλεόραση.

Τζόν Φεράρο aka Το ανθρώπινο αμόνι

Ο Τζόν Φεράρο είναι γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του όνομα Tζίνο Μαρτίνο, το οποίο λογικά διάλεξε γιατί ένοιωθε ότι το δικό του όνομα δεν ήταν αρκετά στερεοτυπικά ιταλικό. Ο Φεράρο είναι επαγγελματίας παλαιστής αλλά είναι γνωστότερος ως ‘strongman’. Ομολογουμένως ένα από τα πιο κουλ πράγματα που μπορείς να είσαι. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνει σε διαγωνισμούς και επιδείξεις και σηκώνει πράγματα που κανένας δεν θα έπρεπε να μπορούσε να σηκώνει.

Ακούγεται βαρετό αλλά είναι απίστευτα εντυπωσιακό.

Παιδιά σόρι που άργησα, δεν έβρισκα να παρκάρω πουθενά.

Αλλά εντάξει αυτά τα κάνουν πολλοί. Σε ποιόν δεν έχει τύχει να έχει κολλήσει στην κίνηση και να πάρει το αμάξι στους ώμους για να πάει στην δουλειά; Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον Φεράρο; Η σύντομη απάντηση είναι το κεφάλι του. Η πιο περίπλοκη απάντηση είναι ότι κεφάλι του δεν σπάει με τίποτα! Και δεν είναι ότι δεν προσπαθεί. H κύρια ασχολία του είναι να σπάει τσιμεντόλιθους στο κεφάλι του. Ξέρεις, όπως κάναμε και παιδιά.

Εγώ τρελαίνομαι με τον βοηθό του, που η δουλειά του είναι να σπάει τσιμεντόλιθους στο κεφάλι του Φεράρο με ένα μεγάλο σφυρί. Είναι αφανής ήρωας.

Και δεν είναι ότι είναι κανένας από αυτούς του τύπους, που ασχολούνται επιφανειακά με το σπάσιμο τσιμεντόλιθων στο κεφάλι τους για χαλάρωτικο χόμπι. Όχι. Είναι επαγγελματίας. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για αριθμό σπασμένων τσιμεντόλιθων στο κεφάλι. Συγκεκριμένα 45. Και σταμάτησε στα 45 όχι γιατί έγινε κάτι, απλά δεν είχε άλλα η μάντρα με τα οικοδομικά υλικά που προπονείται.

Αλλά τα πράγματα που κάνει με το κεφάλι του δεν σταματάνε εκεί. Μπορεί να αντέξει χτυπήματα από μπάλες μπόουλινγκ, μπορει σπάσει ρόπαλα του μπέιζμπολ με το κεφάλι του και να καρφώσει καρφιά με το μέτωπο του. Δηλαδή μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα σφυρί.

Mπορείτε να τον δείτε να σπάει διάφορα πράγματα με το κεφάλι του στο παρακάτω βίντεο.

 

Πιθανός ρόλος στους Avengers: Καρφώνει τα κάδρα με τις αναμνηστικές φωτό των Avengers.