ORIGINALS

Μετεμψύχωση: 6 άνθρωποι που ορκίζονται ότι έχουν ζήσει προηγούμενες ζωές

Τι κάνεις αν αρχίζεις να θυμάσαι πράγματα που δεν έχεις ζήσει;

Οι ιστορίες με τύπους που ισχυρίζονται ότι έχουν ζήσει προηγούμενες ζωές, αν και τις περισσότερες φορές βρωμάνε ως απάτη από μακριά, ωστόσο δεν ξέρω, ασκούν μία ιδιαίτερη μεταφυσική γοητεία. Ειδικά κάποιες περιπτώσεις, όπου ο ‘μετενσαρκωμένος’ δείχνει να θυμάται λεπτομέρειες της άλλης ζωής του, να ξέρει πράγματα για αυτά τα πρόσωπα με τα οποία ταυτίζει τον εαυτό του, που κανονικά δεν θα έπρεπε να τα ξέρει, μπορούν να σε κάνουν να κολλήσεις άσχημα.

Έξι τέτοιες περιπτώσεις είναι και αυτές που ακολουθούν.

Έξι περιπτώσεις, όπου έξι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι μετενσαρκώσεις, είτε κάποιων διάσημων που δεν ζουν εδώ και δεκαετίες, είτε κάποιου συνηθισμένου ανθρώπου της διπλανής πόρτας.

Δες:

1. Ο Αδόλφος James Gibson

Ο James Gibson είναι ένας ναρκομανής και στυγνός δολοφόνος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση του Αδόλφου Χίτλερ. Το 2009, μόλις στα 12 του χρόνια, έχασε τον πατέρα του στις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή της Βικτόρια, στην Αυστραλία. Σύντομα το έριξε στην crystal meth -στα 14 του ήταν ήδη εθισμένος- ενώ στα 15 του άρχισε και το LSD.

Στις 3 Απριλίου του 2015 επιτέθηκε σε κάποιον Glen Sullivan, χτυπώντας τον στο κεφάλι με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ. Ο Sullivan έπεσε στο πάτωμα αιμόφυρτος και εκεί δέχτηκε και το δεύτερο χτύπημα που αποδείχτηκε και το μοιραίο. Πέθανε μετά από μια βδομάδα λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας. Όταν ένας μάρτυρας της επίθεσης ρώτησε τον Gibson γιατί τον χτύπησε, εκείνος απάντησε “σκότωσε τον πατέρα μου. Το είδα μέσα απ’ τους καπνούς”.

Ο δολοφόνος λίγο αργότερα ‘εκμυστηρεύτηκε’ σε έναν ψυχίατρο ότι ήταν η μετενσάρκωση του Χίτλερ, εξηγώντας ότι οι Ναζί ελέγχουν το μυαλό του και ότι μάλιστα εκείνοι τον διέταξαν να σκοτώσει τον άτυχο άνδρα, ώστε να τον αναγνωρίσουν και να τον πάρουν μαζί τους. Ο ψυχίατρος και οι ένορκοι δεν τον πολυπίστεψαν. Καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη.

 

2. Ο νεκρός κομπάρσος Ryan

Αυτός ο πιτσιρικάς γεννήθηκε το 2005 και από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να λέει στους γύρω του ότι ήταν η μετενσάρκωση ενός άσημου ηθοποιού του Marty Martyn, ο οποίος είχε πεθάνει 50 χρόνια νωρίτερα. Ο Ryan αναγνώρισε τον νεκρό ηθοποιό σε μια φωτογραφία και άρχισε να λέει ότι αυτός ο άντρας ήταν πάμπλουτος, κάτι που εδώ που τα λέμε, δεν θα ταίριαζε και πολύ σε έναν κομπάρσο, έτσι δεν είναι; Και όμως, ο Marty παράτησε σύντομα την ηθοποιία κι έπιασε την καλή όταν έγινε μάνατζερ και κυνηγός ταλέντων, πλουτίζοντας αδιανόητα.

Ο Marty ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο με το γιοτ του και όταν δεν βρισκόταν στη θάλασσα, χαλάρωνε σε ένα υπερπολυτελέστατο σπίτι με πισίνα και πιάνο. Όλα αυτά ο Ryan τα ήξερε και τα είπε στη μητέρα του. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι είχε δύο αδελφές, εκ των οποίων η μία ήταν χορεύτρια και ότι η μητέρα του είχε καστανά κατσαρά μαλλιά. Επισήμανε επίσης ότι ο Marty λάτρευε την ηλιοθεραπεία τόσο που πολύ συχνά καιγόταν, και ότι είχε μία Αφροαμερικανή υπηρέτρια. Όλα αυτά αποδείχτηκαν αληθινά. Πού τα ήξερε ο πιτσιρικάς;;; Ελα ντε…

Έπεσε πάντως έξω και σε μερικούς ισχυρισμούς του, για παράδειγμα όταν τον ρώτησαν να τους πει τη διεύθυνση του ‘προηγούμενου εαυτού του’, τους είπε ότι δεν θυμόταν αλλά ότι περιελάμβανε τη λέξη΄Rock’ ή ‘Mount’. Η τελευταία διεύθυνση του πάμπλουτου μάνατζερ δεν συμπεριελάμβανε καμία απ’ αυτές τις λέξεις, ωστόσο είχε μέσα της τη λέξη ‘Roxbury’, που όσο να ‘ναι ψιλομοιάζει με το ‘Rock’. Περίεργη υπόθεση όντως.

 

3. Ο Serge Benhayon Da Vinci

Αυτός ο άντρας από την Αυστραλία ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση του μεγάλου Ιταλού καλλιτέχνη, επιστήμονα, μηχανικού και αρχιτέκτονα Leonardo da Vinci. Ο ίδιος άντρας είναι ο ιδρυτής μίας εταιρείας που ονομάζεται Universal Medicine, η οποία κατασκευάζει εναλλακτικά φαρμακευτικά προϊόντα κι έχει προκαλέσει πολλές φορές την κατακραυγή για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, ο Benhayon ισχυρίζεται ότι το “εσωτερικό μασάζ του στήθους” μπορεί να γιατρέψει τον καρκίνο. Μάλιστα τα ‘μαθήματα’ του που κοστίζουν κοντά στις 23.000 λίρες έχουν οδηγήσει πολλά ζευγάρια σε διαζύγιο. Και η κόρη του πάντως, που εργάζεται μαζί του, δεν φαίνεται να είναι και πολύ καλά στο μυαλό της, καθώς ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της “μπορεί να επικοινωνεί με τις ωοθήκες μίας γυναίκας”. Μάλιστα…

Οι συγγενείς των ασθενών του τον κατηγορούν ότι ελέγχει τις ζωές τους και ότι όλη του η δράση μοιάζει περισσότερο με εκείνη του αρχηγού μίας αίρεσης, παρά με επιστήμονα. Να σημειώσουμε ότι βγάζει σχεδόν 1 εκ. λίρες τον χρόνο με όλη αυτήν την παράνοια που έχει στον εγκέφαλό του.

 

4. H γυναίκα που πέθανε στη γέννα

Αυτή είναι μία πολύ παράξενη περίπτωση. Τη δεκαετία του ’30, η Shanti Devi, ένα μικρό κορίτσι απ’ την Ινδία ισχυριζόταν ότι ήταν η μετενσάρκωση μίας γυναίκας που ονομαζόταν Lugdi Bai και η οποία είχε γεννηθεί το 1902. Αυτή η γυναίκα είχε παντρευτεί από τα 10 της, και όταν κάποια χρόνια αργότερα έμεινε έγκυος, γέννησε το μωρό τη νεκρό. Το 1925 γέννησε το δεύτερο παιδί της, όμως η ίδια δεν τα κατάφερε και πέθανε από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της γέννας.

Η Shanti γεννήθηκε δυο μήνες περίπου μετά τον θάνατο αυτής της γυναίκας. Ήταν λιγομίλητη και όσο μεγάλωνε, μιλούσε όλο και πιο σπάνια μέχρι που μια μέρα αποκάλυψε τα πάντα για τον ‘άντρα’ της και το ‘παιδί’ τους. Είπε ότι τον άντρα της τον έλεγαν ‘Kedarnath’, ότι ζούσε στη Μαθούρα και ότι είχαν έναν γιο. Τον περιέγραψε με ακρίβεια, το ίδιο και το μαγαζί του και το σπίτι του. Περιέγραψε επίσης και το πως ντυνόταν όταν ήταν μαζί του και τις συνήθειες που είχαν οι δυο τους, πώς περνούσαν τον χρόνο τους.

Η οικογένεια της άρχισε να την παίρνει στα σοβαρά όταν περιέγραψε πως πέθανε αυτή η Lugdi Bai. Οι λεπτομέρειες που περιέγραψε εξέπληξαν μέχρι κι έναν γιατρό, καθώς ήταν πολύ μικρή για να καταλαβαίνει όλες αυτές τις χειρουργικές πρακτικές για τις οποίες μιλούσε. Στη συνέχεια η οικογένειά της κανόνισε μία συνάντηση με έναν ξάδερφο του άντρα της νεκρής γυναίκας.

Η Shanti τον αναγνώρισε, όπως αναγνώρισε και τον ίδιο τον ‘πρώην άντρα’ της, όταν τελικά τον συνάντησε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος της συστήθηκε ως ο αδερφός του πρώην άντρα της. Η είδηση της μετενσάρκωσης άρχισε να κάνει τον γύρο της Ινδίας και είχε τόσο πολύ εντυπωσιάσει το κοινό, που ο ίδιος ο Mahatma Gandhi διάλεξε 15 ανθρώπους για να ερευνήσουν την αλήθεια των όσων έλεγε.

Αυτή η ομάδα ακολούθησε την Shanti στην πόλη της Μαθούρας, όπου εκείνη αναγνώρισε μία σειρά από άτομα, παλιούς της φίλους, περιέγραψε πόσο είχαν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια που είχε να τους δει, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το σπίτι του άντρα της, χωρίς ποτέ να έχει ξαναπάει εκεί (τουλάχιστον με το σώμα του μικρού κοριτσιού). Η είδηση άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή και μετά που αυτή η ομάδα δημοσίευσε τα στοιχεία που είχε συλλέξει.

Ο Sture Lonnerstrand, ένας Σουηδός ο οποίος ταξίδεψε μέχρι την Ινδία με σκοπό να αποκαλύψει ότι όλη αυτή η υπόθεση ήταν μία απάτη, όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά στο τέλος παραδέχτηκε ότι ήταν 100% αληθινή.

 

5. Ο εξωγήινος Boriska Kipriyanovich

Με τόσους ανθρώπους να λένε ότι ήταν μετενσαρκώσεις διάσημων νεκρών, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί και κάποιος ο οποίος θα έλεγε ότι είχε ζήσει την προηγούμενη ζωή του ως εξωγήινος. Ο Borishka Kipriyanovich ήρθε για να καλύψει αυτό το κενό και να πει “ναι, είμαι η μετενσάρκωση ενός Αρειανού”.

Ο Boriska δήλωσε ότι ζούσε στον Άρη, μέχρι που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πόλεμου. Μάλιστα, πριν απ’ αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο ήταν μέλος μίας ομάδας η οποία επισκεπτόταν συχνά τη γη. Σε ένα απ’ αυτά τα ταξίδια του γνώρισε και μερικούς αρχαίους Αιγύπτιους. Ο Boriska ‘αποκάλυψε’ ότι οι Αρειανοί είχαν σχεδόν ανακαλύψει το μυστικό της αθανασίας, καθώς μπορούσαν να σταματήσουν τον οργανισμό απ’ το να γερνάει με το που έφτανε τα 35 του χρόνια.

Ο Ρώσος έλεγε επίσης ότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τη ζωή στην επιφάνεια του Άρη γιατί μετά την πυρηνική καταστροφή, όσοι απέμειναν εγκαταστάθηκαν μόνιμα κάτω απ’ την επιφάνεια του πλανήτη. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι “και πώς ζούνε χωρίς οξυγόνο εκεί πάνω;”, η λύση είναι απλή κατά τον ίδιο. Αναπνέουν διοξείδιο του άνθρακα. Απλά πράγματα.

 

6. Ο φανταστικός φίλος του Luke Ruehlman

Ο Luke Ruehlman ήταν μόλις δύο χρονών όταν άρχισε να λέει στους δικούς του ότι ήταν η μετενσάρκωση μίας γυναίκας απ’ το Σικάγο ονόματι ‘Pam’. Ο μικρός ζούσε στο Ohio μαζί με τη μητέρα του, την Erica, η οποία πολύ συχνά τον άκουγε να μιλά για αυτήν την Pam, χωρίς να δίνει όμως ιδιαίτερη σημασία καθώς πίστεψε ότι επρόκειτο για κάποιον φανταστικό φίλο του μικρού.

Όταν τελικά τον ρώτησε σχετικά με αυτήν τη γυναίκα, ο Luke της είπε ότι ο ίδιος λεγόταν ‘Pam’ στην προηγούμενη ζωή του. Δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί. Της είπε ότι πέθανε κατά τη διάρκεια μίας πυρκαγιάς, ότι πήγε στον παράδεισο και πως ο Θεός των έστειλε ξανά πίσω ως μωρό. Η μάνα του μπήκε στο ίντερνετ, γκούγκλαρε και βρήκε ότι όντως μία γυναίκα με αυτό το όνομα κάηκε ζωντανή μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σικάγο το 1993.

Αν και πολλοί θα σκεφτούν αμέσως ότι πρόκειται για άλλη μία περίπτωση κλασικής απάτης, ωστόσο υπάρχουν δύο αναπάντητα ερωτηματικά. Πρώτον, η Erica δεν είχε μιλήσει ποτέ στον δίχρονο γιο της για το Σικάγο και κανείς δεν ξέρει πως γνώριζε ακόμα και την ύπαρξή του. Το δεύτερο και πιο παράξενο είναι το γεγονός ότι έδειξαν του μικρού μία σειρά από φωτογραφίες και αυτός αμέσως αναγνώρισε σε ποια από όλες αυτές απεικονιζόταν η περίφημη Pam. Περίεργες καταστάσεις.