ORIGINALS

8 πράγματα που κάνουν οι βασικοί και περνούν καλύτερα

Απλά τα πράματα, δεν ψάχνω θάματα.

Τα τελευταία χρόνια έχω φτάσει στη συνειδητοποίηση ότι η βασικότητα σε κάνει να περνάς καλύτερα. Μικρότερη σνόμπαρα πχ το Hi-5 και έτσι δεν έχω καμία κακή φωτογραφία στο μπάνιο μου, που να γράφει στο paint πλαγιαστά nstzoooo<33333. Ήμουν καλύτερη από αυτό. Έτσι λοιπόν δεν έκανα ποτέ harlem shake, ούτε πήρα φουσκωτό φλαμίνγκο και πλέον έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι θα προσπαθήσω εμπράκτως να γίνω πιο βασικιά, για να περνάω καλύτερα.

Ηalloween και Thanksgiving και Black Friday

Γιορτάζεται κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει αρχίσει να γιορτάζεται και στην Ελλάδα. Φέτος πέφτει την Πέμπτη που μας έρχεται στις 22. Εστιατόρια φτιάχνουν μενού Thanksgiving με στάνταρ τιμή. Αν δεν θες να πας σε εστιατόριο, μπορείς να καλέσεις φίλους σπίτι σου και να έχει μαγειρέψει ο καθένας από ένα πράγμα που τρώγεται στο Thanksgiving και να φάτε όλοι μαζί. Γεμιστή γαλοπούλα, πουρές, κολοκυθόπιτα, gravy και σως κράνμπερι είναι τα βασικά, βρείτε και στο ίντερνετ άλλες ιδέες.

Αντίστοιχα πριν είκοσι μέρες ήταν και το Halloween, που όλο και κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι έχει καθιερωθεί. Μια ακόμα γιορτή; Που ντύνεσαι κιόλας; Ναι, ναι, ναι.

Όσο για το Black Friday είναι ένα ακόμη αμερικάνικο καταναλωτικό έθιμο που τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει κάνει απόβαση στην Ελλάδα. Ευτυχώς έχουμε μικρότερο πληθυσμό και μικρότερες εκπτώσεις οπότε δεν προβλέπεται θάνατος προς το παρόν.

Σέλφι

Η σέλφι είναι ξεκάθαρα το βασικότερο είδος φωτογραφίας. Όταν είσαι έξω με φίλους και τραβάς σέλφι όμως και περνάς καλά την ώρα που το κάνεις και έχεις μετά αναμνηστικά ντοκουμέντα από το μέρος που πήγες. Για upgrade της φάσης υπάρχει και το σέλφι στικ (αν και πια έχει φύγει από τη μόδα, παραμένει βασικό). Οι ομαδικές φωτογραφίες βγαίνουν όντως καλύτερες (καταρχήν συμπεριλαμβάνονται όλα και ολόκληρα τα κεφάλια).

Harlem Shake, Mannequin challenge, Dubsmash, Kiki challenge και ό,τι βλακεία βγαίνει κάθε χρόνο

Ισχύει ότι αν δεν νιώθεις βασικός, βλέπεις όλα αυτά τα challenges ως πολύ βασικά για να τα επιχειρήσεις. Κάνοντάς τα όμως εν τέλει και περνάς καλά είτε μόνος ή με την παρέα σου -ευτυχώς τα περισσότερα γίνονται με παρέα- και μετά έχεις και μια βλακεία να θυμάσαι από το παρελθόν. Αν δεν αντέχεις τη βασικότητα του να τα δημοσιοποιήσεις κιόλας, μπορείς να τα δημοσιοποιήσεις μετά από χρόνια στα 50-60 σου, που η αγωνία για το φαίνεσθαι έχει υποχωρήσει αρκετά- στο σόσιαλ που θα είναι τότε στη μόδα

Εορτασμός Eurovision

AP Photo/Mykola Lazarenko, Pool / AP Photo/Mykola Lazarenko, Pool

Έρευνα που δημοσίευσε το New Yorker (με κεντρική φώτο τη Φουρέιρα <3) έδειξε ότι οι άνθρωποι στο διάστημα μετά τον τελικό της Eurovision είναι πιο ευτυχισμένοι. Η έρευνα έγινε από το Imperial School of Public Health με στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις του Ευρωβαρόμετρου μεταξύ του 2009-2015. Στην ερώτηση λοιπόν “Πόσο ικανοποιημένοι είστε με τη ζωή σας” οι Ευρωπαίοι απαντούν με περισσότερες θετικές απαντήσεις την εποχή μετά τον τελικό της Eurovision. Ενώ η ίδια έρευνα κατέληξε ότι ακόμα και να μην πάει καλά μία χώρα που συμμετέχει στον διαγωνισμό, οι επιδράσεις στον πληθυσμό είναι θετικότερες από το να μην συμμετέχει καθόλου. Οπότε ναι στο τραγούδι, ναι στον χορό, ναι στο πάρτυ, ναι στο κιτς, ναι και στη δρακρύβρεχτη μπαλάντα.

Φαγητοφωτό και κυριακάτικο brunch

Tο πιο βασικό από τα γεύματα της ημέρας είναι σίγουρα το brunch, το οποίο είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους τρόπους να περάσεις τα απομεσήμερα της Κυριακής. Το άκρον άωτον της βασικότητας στον χώρο της εστίασης είναι να φωτογραφίζεις το φαγητό σου. Χμμ η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν περνάω ποτέ καλά, όταν γίνεται, γιατί θέλω να φάω κατευθείαν το φαγητό, όταν έρχεται και εκνευρίζομαι όταν κάποιος από την παρέα με κάνει να περιμένω για να το φωτογραφίσει. Είμαι όμως σίγουρη ότι καλά θα περνάνε αυτοί που το κάνουν, οπότε θα προσπαθήσω να το κάνω και γω. Είναι το μόνο κάστρο που δεν έχει πέσει ακόμα.

Φωσφωριζέ μπαλονέτο το χειμώνα, φουσκωτό ντόνατ, φλαμίνγκο ή ό,τι το καλοκαίρι

Ο αέρας μέσα σε πλαστικό προσφέρει και το χειμώνα και το καλοκαίρι αρκετή δόση βασικότητας. Θα ανακαλύψεις όμως ότι και το να κυκλοφορήσεις με ένα τέτοιο μπαλόνι ή να πλατσουρίσεις πάνω σε μια φουσκωτή κουλούρα κάνει τη βόλτα ή το πλατσούρισμα πιο διασκεδαστικό.

Ρομαντικό δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου

Σοκολατάκια, αρκουδάκια, δείπνο υπό το φως των κεριών, κάρτα με λόγια αγάπης σε σχήμα καρδιάς; Πού το κακό σε όλα αυτά; Πουθενά; Ακριβώς, πουθενά. Μια ημερολογιακή ημέρα πιο ξεχωριστή από τις άλλες; Ναι. Αν έχεις σχέση να τα κάνεις όλα αυτά, αν δεν έχεις βγες και πιες σε πάρτι για singles που γίνονται εκείνη τη μέρα. Οι άνθρωποι από την αυγή του πολιτισμού βαφτίζουν μέρες και μήνες για κάποιο λόγο. Δεν θα έρθεις εσύ χιλιάδες χρόνια μετά καταδικάζοντας τις γιορτές, νομίζοντας πως ανακάλυψες τη φωτιά. Το βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να περνάει καλά μια συγκεκριμένη μέρα μπορεί να είναι άβολο ή αποτυχημένο, αλλά σίγουρα σε κάνει να περνάς καλύτερα.

Αν κάνεις τις δωρεάν δραστηριότητες που προσφέρονται σε events ή στον δρόμο

Είσαι σε μια συναυλία και έχει photobooth που σπονσοράρει μια εταιρεία τηλεφωνίας; Μοιράζουνε στο σούπερ μάρκετ το τελευταίο αλλαντικό που βγήκε με άρωμα τρούφας και μελιού; Σου προσφέρουν στον δρόμο το νέο αναψυκτικό; Σε όλα αυτά λες ναι. Έχω να διηγηθώ πραγματικό περιστατικό που μου έτυχε σε ένα event εστιατορίου. Στην είσοδο είχε photobooth που σου έδιναν να φορέσεις, καπέλα, γυαλιά, μουστάκια και καρδούλες και σου τύπωναν σε polaroid το αποτέλεσμα. Εγώ φυσικά και τράβηξα τη φίλη μου που είχαμε πάει μαζί να βγάλουμε φωτογραφία φορώντας όσα περισσότερα γινόταν. Μετά μοιραστήκαμε το τραπέζι με μία συνάδελφο από άλλο σάιτ και την 12χρονη κόρη της. Η μητέρα πίεζε την κόρη να βγάλουν polaroid και η κόρη δεν ήθελε με τίποτα, γιατί της φαινόταν πολύ basic. Εγώ προσπάθησα να της μοιράσω σοφία, ότι και γω στην ηλικία της το ίδιο θα το σνόμπαρα, αλλά τώρα με τη σοφία των late 20s, πιάνω τις χαζές ευκαιρίες που μου προσφέρει η ζωή, για να έχω ιστορίες και αναμνηστικά στο μέλλον. Τίποτα δεν την έπεισα ποτέ.

Οπότε ναι μην είστε αυτό:

Και μην κάνετε στους φίλους σας που έχουν όρεξη να νιώθουν για εσάς αυτό:

Defend basic: