ORIGINALS

8 τύποι γυναικών που θα συναντήσεις φέτος στη Μύκονο

Στο νησί των ανέμων θα τα δεις όλα. Θες δεν θες.

Τελικά, οι ξένοι γνωρίζουν άραγε με πόσα ‘ο’ γράφεται η λέξη Μύκονος ή απλώς βάζουν όσα χωράει το post τους στο Instagram; Αυτή ήταν η αρχική μου απορία, κατεβαίνοντας για πρώτη φορά στο λιμάνι του νησιού των ανέμων, με αφορμή την εκπληκτική κρουαζιέρα που μας προσέφερε η Celestyal Cruises και το CruiseInn. Το δεύτερο που ήθελα να διαπιστώσω, είναι τι γυναίκες μαζεύει τελικά η Μύκονος. Ποιες είναι αυτές που την επισκέπτονται;

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ο αριθμός των γυναικών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος από εκείνον των αγοριών. Δεν ξέρω αν έφταιγε το γεγονός πως πήγα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και οι άνδρες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Αντίθετα, μπορούσες να δεις γυναίκες κάθε είδους. Μικρές, μεγάλες, ξανθιές, μελαχρινές, ξένες. Το ‘Ελληνίδες’ δεν το βάζω μέσα στη λίστα που μπορούσες να δεις εύκολα, καθώς ήθελαν περισσότερο ψάξιμο. Ήταν ελάχιστες πάνω στο νησί. Μάλλον τα κορίτσια από τον τόπο μας επιλέγουν άλλους προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε.

Το θέμα μας, ωστόσο, δεν είναι αυτό. Η αποστολή ήταν να ανακαλύψουμε τους τύπους των γυναικών που θα συναντήσεις φέτος αν κάνεις μια βόλτα προς Μύκονο μεριά. Και η αλήθεια είναι πως μπορείς να δεις (σχεδόν) τα πάντα.

To Party Animal

Η Μύκονος είναι το νησί της διασκέδασης, των ατελείωτων πάρτι, και του ξεφαντώματος. Αυτή την εικόνα έχει περάσει το νησί στους τουρίστες, για αυτό κάθε χρόνο γίνεται ‘μάχη’ για το αν είναι καλύτερη ή όχι από την Ίμπιζα. Οι κοπέλες που ταξιδεύουν στη Μύκονο με αποκλειστικό σκοπό να παρτάρουν μέχρι τελικής πτώσης είναι προφανώς η πλειοψηφία πάνω στο νησί. Ισπανίδες, Ιταλίδες, Αμερικάνες, Βαλκάνιες, Γαλλίδες, Αγγλίδες και πολλές ακόμη, κάνουν δεύτερο σπίτι τους το Super Paradise και το ζουν στα άκρα. Οι Ελληνίδες σε αυτή την κατηγορία είναι ελάχιστες.

Πώς θα την καταλάβεις: Δεν θα είναι ποτέ μόνη της και θα είναι (σχεδόν) πάντα μεθυσμένη.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 70%

Η ‘bachelorette’

Για όσους δεν γνωρίζουν, ‘bachelorette’ ονομάζεται το μπάτσελορ πάρτι που διοργανώνουν οι φίλες της νύφης λίγο πριν αυτή παντρευτεί. Πού, λοιπόν, θα έβρισκαν καλύτερο προορισμό για να διοργανώσουν ένα τέτοιο πάρτι; Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα bachelorettes γίνονται στο νησί, με καμιά δεκαριά κορίτσια να φορούν διακριτικά συνολάκια και να συνοδεύουν τη νύφη στο ξεφάντωμά της. Και δεν πηγαίνουν μόνο ξένες για  bachelorettes στη Μύκονο. Τώρα τελευταία έχει γίνει και ελληνικό φαινόμενο.

Πώς θα την καταλάβεις: Πανεύκολα. Θα έχει φροντίσει να φοράει το διακριτικότατο ‘Bride Squad’ μπλουζάκι της.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 15%

Η εργαζόμενη

Σχεδόν το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού ασχολείται κατά τους καλοκαιρνούς μήνες με τα τουριστικά. Έτσι και η Μύκονος, κάθε καλοκαίρι γεμίζει με Ελληνίδες και ξένες, οι οποίες ταξιδεύουν με σκοπό να βρουν δουλειά και να βγάλουν μερικά χρήματα στο νησί. Το διασκεδάζουν, αλλά είναι τέτοια η κούραση αν δουλεύεις αυτούς τους μήνες στη Μύκονο που τα ‘πάρτι’ έρχονται πάντα δεύτερα μετά τον ύπνο. Επίσης, αυτές μένουν και (πολύ) παραπάνω στο νησί από τις τουρίστριες, επομένως έχουν καιρό να τα δουν και να τα ζήσουν όλα, όταν ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα.

Πώς θα την καταλάβεις: Θα είναι αυτή που θα αποχωρήσει νωρίτερα από το κλαμπ.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 20%

Η traveller

Υπάρχουν και εκείνες που δεν ταξιδεύουν στη Μύκονο για να παρτάρουν, αλλά για να βγάλουν φωτογραφίες, να δουν το μέρος, να απολαύσουν τις βόλτες στα σοκάκια, να βιώσουν γενικά την εμπειρία του νησιού. Τα κορίτσια που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είτε πηγαίνουν μόνες τους, είτε με αναγκαστική παρέα (γνωστούς ή συγγενείς), είτε περνούν από εκεί με κάποιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, σαν αυτά της Celestyal Cruises. Προφανώς και σε αυτή την κατηγορία οι Ελληνίδες είναι ελάχιστες.

Πώς θα την καταλάβεις: Θα είναι (συνήθως) μόνη της και θα βγάζει φωτογραφίες τα πάντα.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 20%

Η φοιτήτρια

Αυτή η κατηγορία έχει μια ιδιαιτερότητα. Κι αυτό γιατί υπάρχει πάνω στο νησί (σχεδόν) αποκλειστικά τον Μάιο, όταν και οι σχολές κάνουν τις εκδρομές τους πριν την εξεταστική του καλοκαιριού. Είναι το πρώτο κύμα τουριστριών της χρονιάς και φυσικά είναι Ελληνίδες. Οι ηλικίες τους είναι μικρές (μιλάμε άλλωστε για φοιτήτριες), ενώ είναι συνέχεια όλες μαζί σε γκρουπ αρκετών ατόμων και ουρλιάζουν χωρίς λόγο.

Πώς θα την καταλάβεις: Θα φωνάζει ‘Mykonooooos’ και θα φοράει μπλουζάκι της σχολής της.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 15%

Το μοντέλο

Μπορεί να είναι είτε πασίγνωστο μοντέλο, είτε μοντέλο του instagram, την οποία γνωρίζουν οι κάμποσες χιλιάδες followers της. Βασικά, κάποιες δεν δουλεύουν καν ως επαγγελματίες μοντέλα, αλλά νιώθουν ότι είναι. Πηγαίνουν μία ή και περισσότερες φορές το χρόνο στη Μύκονο για λίγες ημέρες με στόχο να βγάλουν όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούν. Δεν βλέπουν τίποτε στο νησί, πηγαίνουν μόνο στα γνωστά μαγαζιά, δεν δίνουν σημασία σε κανέναν και απλά ποστάρουν και ανεβάζουν stories. Η παρέα τους θα αποτελείται κυρίως από μοντέλα, αλλά και επιχειρηματίες.

Πώς θα την καταλάβεις: Θα βγάζει (συνέχεια) φωτογραφίες για το Instagram.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 50%

Η σελέμπριτι

(Nikos Zotos / NDP Photo Agency)

Με μια απλή βόλτα στα στενά σοκάκια της Μυκόνου στα μέσα του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό να πέσεις πάνω σε περσόνες της παγκόσμιας, αλλά και της ελληνικής showbiz. Η σελέμπριτι, όμως, έχει μια ομοιότητα, αλλά και μια βασική διαφορά από την παραπάνω κατηγορία. Οκ, ναι είναι όμορφη και θα πάει στα πιο γνωστά μαγαζιά, αλλά σε αντίθεση με το ‘μοντέλο’ που ενδέχεται να φωνάξει η ίδια τον φωτογράφο, αυτή θα το παίξει κάπως δύσκολη στην αρχή (αν και θα θέλει φωτογραφίες, στη Μύκονο πήγε).

Πώς θα την καταλάβεις: E, δεν θα είναι δύσκολο αν είναι σελέμπριτι.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 40%

Η οικογενειάρχισσα

Last but not least, πάνω στο νησί εκτός από party animals, διάσημες, όμορφες, θα δεις (σε μικρότερο βαθμό) και παντρεμένες ή μαμάδες με παιδιά. Και λέμε σε μικρότερο βαθμό, όχι γιατί δεν υπάρχουν ή γιατί δεν πηγαίνουν, αλλά γιατί δεν θα προτιμήσουν να βγουν για βόλτα στο κέντρο αργά το βράδυ. Η οικογενειάρχισσα, είτε ντόπια, είτε ξένη ή Ελληνίδα τουρίστρια, είναι low profile, θα πάει για το (καλό) φαγητό της, τον καφέ ή το χαλαρό ποτό της και μετά θα επιστρέψει στο δωμάτιο για να ξεκουραστεί.

Πώς θα την καταλάβεις: Θα σέρνει με δυσκολία κάποιο καρότσι στα στενάκια.

Πιθανότητα να την πετύχεις: 10%