ΛΙΣΤΕΣ

Τι μας λέει η λίστα των δισεκατομμυριούχων του 2019

Μερικά χρήσιμα συμπεράσματα με αφορμή τη φετινή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι οι λίστες των δισεκατομμυριούχων που βγάζει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes είναι λίστες με ανθρώπους που ζουν σε έναν κόσμο διαφορετικό από εμάς. Σε μια παράλληλη διάσταση στην οποία για παράδειγμα δεν εμπεριέχονται διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα

10 στίχοι των Manowar που προέβλεψαν τι θα γίνει στο Game of Thrones

Από την ανάσταση του Jon Snow Μέχρι την ανάρμοστη σχέση των αδερφών Lannisters.

Οι Manowar θα βρεθούν στη χώρα μας στις 14 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2019 και ξέρεις τι σημαίνει αυτό έτσι; Ότι πρώτον στην Πλατεία Νερού θα ζήσουμε (ξανά) τον θάνατο του false metal, και δεύτερον ότι μέχρι τότε, θα ξέρουμε ποιος θα έχει κάτσει στον Iron Throne, ποιος θα έχει κερδίσει το στέμμα στο Game of Thrones.

Διαβάστε περισσότερα

7 πράγματα για να καταλάβεις καλύτερα τη διένεξη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Δύο γίγαντες στα πρόθυρα του πολέμου.

Τις τελευταίες μέρες οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν είναι ιδιαίτερα τεταμένες και η διεθνής σκηνή παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις. Αφορμή ήταν η πρόσφατη αεροπορική επιχείρηση της Ινδίας στην περιοχή του Kashmir και η ανακοίνωση του Πακιστάν ότι κατέρριψε δύο από τα αεροσκάφη της επιχείρησης και κράτησε όμηρο τον ένα πιλότο, τον οποίο τελικά απελευθέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα

10 άχρηστα πράγματα που υπάρχουν μόνο για να μας σπάνε τα νεύρα

Για ποιο λόγο να βάλεις φανάρι σε δρόμο χωρίς διάβαση, για τον Θεό δηλαδή.

Τα πράγματα που μας σπάνε τα νεύρα αμέτρητα, δεν έχει νόημα να τα απαριθμήσουμε. Τα πράγματα όμως που μας σπάνε τα νεύρα χωρίς να έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης, ε, μια μικρή πικρόχολη επίθεση την αξίζουν.

Διαβάστε περισσότερα

5 βασιλιάδες που δολοφονήθηκαν στην τουαλέτα τους

Μύθος ότι υπάρχει μέρος όπου ακόμα και οι βασιλιάδες πάνε μόνοι τους.

Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να 'φύγεις' το να σε βρίσκει το μαχαίρι του εχθρού όσο εσύ ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα της φύσης. Όταν όμως είσαι βασιλιάς, οι εχθροί είναι πολλοί, είναι παντού και εσύ οφείλεις να προσέχεις, γιατί ο θάνατος μπορεί να έρθει από ψηλά, αλλά μπορεί να έρθει και από χαμηλά, από τόσο χαμηλά που ούτε καν το φανταζόσουν.

Διαβάστε περισσότερα

20 φωτογραφίες σύγχρονης δυστοπίας που δείχνουν ότι το μέλλον έφτασε

Ύστερος καπιταλισμός, gadgets και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο William Gibson, ο 'προφήτης του noir' και ένας από τους σημαντικότερους sci-fi συγγραφείς, είχε δηλώσει ότι "το μέλλον είναι εδώ". Η φράση αυτή μπορεί να έχει ένα δισεκατομμύριο διαφορετικές ερμηνείες. Η δική μας γενιά βλέπει το μέλλον τελείως απαισιόδοξο έχοντας πάντα στη σκέψη της ότι αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι χειρότερο από το παρόν της: κλιματική αλλαγή, μετακαπιταλισμός και μεταδημοκρατία, εισβολή της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης καθημερινότητας, ανισότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Πράγματα που για κάποιο γελοίο λόγο 'δεν πρέπει να κάνουν οι άντρες'

Μια εποποιία για τη θιγμένη ανδρική αξιοπρέπεια.

Έχουμε συνηθίσει κάποια πράγματα να τα θεωρούμε 'αντρίκεια', ασυμμάζευτα 'παντελονάτα', ατελείωτα και ασταμάτητα. Και πραγματικά καταλαβαίνω γιατί κάποιος να δυσκολεύεται να μαζέψει το παντελόνι του αλλά κάποια από τα χαρακτηριστικά της μάτσο επιτέλεσης φύλου μού είναι πραγματικά ακατανόητα. Και νομίζω ότι δεν είναι μόνο για μένα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Σινεμά

'Toy Story 4' με υπαρξιακό άγχος και 3 σπουδαίες επανεκδόσεις

Βλέπουμε και σχολιάζουμε τις ταινίες της εβδομάδας κάθε Πέμπτη. Σήμερα το “Toy Story 4” συνεχίζει να στέκεται στο ύψος των ταινιών της Pixar, και μια τριπλέτα επανεκδόσεων προσφέρουν πολλές εναλλακτικές επιλογές στους σινεφίλ.

POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO