ΛΙΣΤΕΣ

6 μικρά ανδρικά καλοκαιρινά δράματα

Το δωμάτιο που δεν ήταν αυτό που φαινόταν, το περπάτημα για την παραλία και άλλες τραγωδίες.

Αν αυτό το κείμενο γραφόταν από άντρα θα θεωρούνταν ένα μάτσο σεξιστικά κλισέ. Γράφεται όμως από γυναίκα. Που δεν θεωρεί εαυτόν κλισέ. Και αγαπάει πολύ τις άλλες γυναίκες. Αλλά έχει υποπέσει σε όλα τα παρακάτω στραβοπατήματα, τα οποία και βλέπει συχνά γύρω της. Επομένως, ως γυναίκα μπορώ να το γράψω και να δώσω στον καημένο τον Τάκη κάποια δίκια και μάλιστα δημόσια. Σε όσα κείμενα έχω γράψει στη ζωή μου με πρωταγωνιστή έναν υποθετικό άντρα της διπλανής πόρτας, ο άντρας αυτός λέγεται Τάκης. Και η σύντροφός του Μαρία, έλαρεΜαρία και Μαράκι.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 6 χαρακτήρες φίλων που φέρνουν μαζί την κοπέλα τους στην αντροπαρέα

Κάπου ανάμεσα στους χαρακτήρες του κειμένου θα αναγνωρίσεις τον φίλο σου. Ή και τον εαυτό σου.

Όλοι έχουμε κάνει σχέσεις ή έχουμε φίλους που έχουν κάνει σχέση. Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις πολύ καλά πώς είναι να υπάρχει μια κοπέλα, η κοπέλα του φίλου σου στην αντροπαρέα. Κάποιες κοπέλες ταιριάζουν απόλυτα στην παρέα, άλλες πάλι μπορεί να είναι η αφορμή για μια κάπως άβολη ατμόσφαιρα. Το ίδιο ισχύει και με εκείνους που φέρνουν μαζί την κοπέλα τους στην αντροπαρέα. Κάθε ένας αντιμετωπίζει διαφορετικά την κατάσταση, κάθε ένας είναι ξεχωριστός.

Διαβάστε περισσότερα

7 ρετρό ελληνικές διαφημίσεις που υπόσχονταν ότι θα βγάλεις μαλλιά

Σπάνια vintage προϊόντα που δεν κυκλοφορούν πια (και ευτυχώς).

Ήδη από τη δεκαετία του '30, οι εφημερίδες και τα περιοδικά γέμιζαν με διαφημιστικές καταχωρήσεις, για τα πάντα, από είδη ρουχισμού και καφέδες μέχρι σαπούνια, σιγαρέτα, γάλατα και φάρμακα για ό, τι μπορείς να φανταστείς. Ανάμεσα σ' αυτά τα φάρμακα που υπόσχονταν στον προπολεμικό (και λίγο μεταπολεμικό) Έλληνα ότι θα τον κάνουν να ξανανιώσει, ήταν και τα θαυματουργικά ελιξήρια, που αν τα έτριβες πάνω στη φαλάκρα σου, θα έβγαινε γρασίδι κατάμαυρο.

Διαβάστε περισσότερα

Πέντε τύποι ανθρώπων που πάνε το αυτοκίνητό τους για service

Ο τυπικός, ο ξερόλας και τρεις ακόμη τύποι που συναντάς στο συνεργείο.

Το αυτοκίνητο όλοι το αγαπάμε, το λατρεύουμε, το αποθεώνουμε, αλλά όταν φτάνει η ώρα για το service του, εκεί τα πράγματα αλλάζουν, εκεί αρχίζουμε να διαφοροποιούμαστε μεταξύ μας. Άλλοι το πάμε στην ώρα του, άλλοι το ξεχνάμε τελείως, και άλλοι πάμε στο συνεργείο με μοναδικό σκοπό να σπάσουμε τα νεύρα όποιου μηχανικού βρεθεί μπροστά μας.

Διαβάστε περισσότερα

10 δώρα που θέλουμε να κάνουμε όντως στους μπαμπάδες μας

Η γιορτή του πατέρα πλησιάζει κι αν σκοπεύεις να του προσφέρεις κάτι, καλό θα είναι να το εκτιμήσει πραγματικά.

Ξέρουμε, ξέρουμε, η χειρονομία μετράει, οτιδήποτε και να πάρεις στον πατέρα σου θα συγκινηθεί και μόνο που τον σκέφτηκες κλπ. κλπ. Ναι, ισχύει, δεν διαφωνούμε καθόλου. Εδώ που τα λέμε όμως, είναι που είναι η γιορτή του πατέρα σαφώς ριγμένη σε σχέση με αυτήν της μητέρας, αν είναι να μπεις στην διαδικασία να κάνεις ένα δώρο στον δικό σου, τουλάχιστον φρόντισε να είναι κάτι που θα το εκτιμήσει πραγματικά και θα ταιριάζει στο στιλ και τον χαρακτήρα του και όχι κάτι που απλά το είδες σε μια λίστα με κουλ δώρα.

Διαβάστε περισσότερα

3 αστικοί μύθοι που έκανε σμπαράλια η πραγματικότητα του 2019

Οι αστικοί μύθοι μπορούν να είναι τέλειοι, άθλιοι ή απλώς να βλάπτουν την τσέπη σου. Nίκησέ τους στο QUIZ της Avis και διεκδίκησε μοναδικά δώρα.

Tι εννοούμε όταν λέμε ότι κάτι είναι αστικός μύθος; Στην πιο στενή έννοια, πρόκειται για ιστορίες με φανταστικά γεγονότα, προκαταλήψεις ή θεωρίες που πάντα έχουν μαζική διάδοση και αφήνουν εντυπώσεις που δεν ισχύουν. Ένας αστικός μύθος μπορεί να είναι ωραίο να υπάρχει -ας πούμε μια τρομακτική ιστορία, όταν τον αναφέρεις με την παρέα σου για να τρομάξετε όλοι μαζί. Από την άλλη, μπορεί να είναι πολύ κακό να υπάρχει, όταν προβάλει αντιεπιστημονικές αντιλήψεις ή γίνεται με δόλιους σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα

20 συγκλονιστικές φωτογραφίες από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο

45 χρόνια από την τραγωδία του Αττίλα.

45 χρόνια συμπληρώνονται στις 20 Ιουλίου από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τη στρατιωτική επιχείρηση που έπιασε στον ύπνο τον δικτάτορα Ιωαννίδη -κυριολεκτικά όμως, καθώς την ώρα που οι Τούρκοι έκαναν την πρώτη τους επίθεση, εκείνος κοιμόταν ήσυχος στο σπίτι του.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Print

Οι αγαπημένοι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Από τον Σέρλοκ Χολμς στη Νάνσι Ντρου και από τον Ηρακλή Πουαρό στον Φίλιπ Μάρλοου, οι χαρακτήρες των αστυνομικών βιβλίων έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όχι μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στο σινεμά και την τηλεόραση.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO