ΛΙΣΤΕΣ

7 πράγματα για να καταλάβεις καλύτερα τη διένεξη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Δύο γίγαντες στα πρόθυρα του πολέμου.

Τις τελευταίες μέρες οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν είναι ιδιαίτερα τεταμένες και η διεθνής σκηνή παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις. Αφορμή ήταν η πρόσφατη αεροπορική επιχείρηση της Ινδίας στην περιοχή του Kashmir και η ανακοίνωση του Πακιστάν ότι κατέρριψε δύο από τα αεροσκάφη της επιχείρησης και κράτησε όμηρο τον ένα πιλότο, τον οποίο τελικά απελευθέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα

10 άχρηστα πράγματα που υπάρχουν μόνο για να μας σπάνε τα νεύρα

Για ποιο λόγο να βάλεις φανάρι σε δρόμο χωρίς διάβαση, για τον Θεό δηλαδή.

Τα πράγματα που μας σπάνε τα νεύρα αμέτρητα, δεν έχει νόημα να τα απαριθμήσουμε. Τα πράγματα όμως που μας σπάνε τα νεύρα χωρίς να έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης, ε, μια μικρή πικρόχολη επίθεση την αξίζουν.

Διαβάστε περισσότερα

5 βασιλιάδες που δολοφονήθηκαν στην τουαλέτα τους

Μύθος ότι υπάρχει μέρος όπου ακόμα και οι βασιλιάδες πάνε μόνοι τους.

Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να 'φύγεις' το να σε βρίσκει το μαχαίρι του εχθρού όσο εσύ ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα της φύσης. Όταν όμως είσαι βασιλιάς, οι εχθροί είναι πολλοί, είναι παντού και εσύ οφείλεις να προσέχεις, γιατί ο θάνατος μπορεί να έρθει από ψηλά, αλλά μπορεί να έρθει και από χαμηλά, από τόσο χαμηλά που ούτε καν το φανταζόσουν.

Διαβάστε περισσότερα

20 φωτογραφίες σύγχρονης δυστοπίας που δείχνουν ότι το μέλλον έφτασε

Ύστερος καπιταλισμός, gadgets και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο William Gibson, ο 'προφήτης του noir' και ένας από τους σημαντικότερους sci-fi συγγραφείς, είχε δηλώσει ότι "το μέλλον είναι εδώ". Η φράση αυτή μπορεί να έχει ένα δισεκατομμύριο διαφορετικές ερμηνείες. Η δική μας γενιά βλέπει το μέλλον τελείως απαισιόδοξο έχοντας πάντα στη σκέψη της ότι αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι χειρότερο από το παρόν της: κλιματική αλλαγή, μετακαπιταλισμός και μεταδημοκρατία, εισβολή της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης καθημερινότητας, ανισότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Πράγματα που για κάποιο γελοίο λόγο 'δεν πρέπει να κάνουν οι άντρες'

Μια εποποιία για τη θιγμένη ανδρική αξιοπρέπεια.

Έχουμε συνηθίσει κάποια πράγματα να τα θεωρούμε 'αντρίκεια', ασυμμάζευτα 'παντελονάτα', ατελείωτα και ασταμάτητα. Και πραγματικά καταλαβαίνω γιατί κάποιος να δυσκολεύεται να μαζέψει το παντελόνι του αλλά κάποια από τα χαρακτηριστικά της μάτσο επιτέλεσης φύλου μού είναι πραγματικά ακατανόητα. Και νομίζω ότι δεν είναι μόνο για μένα.

Διαβάστε περισσότερα

5 μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί που όμως θυσίαζαν παιδιά

Οι αρχαίοι θεοί ήθελαν μόνο το αίμα σου.

Πολύ συχνά, όταν κοιτάμε το παρελθόν και βλέπουμε τις βάρβαρες πρακτικές κάποιων λαών, τα αιμοδιψή έθιμα τα οποία κυριαρχούσαν μέσα στην κοινωνία τους, μας πιάνει μια αποστροφή, μια απορία πώς μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν κάτι τόσο εξωφρενικό, όπως είναι για παράδειγμα ο κανιβαλισμός ή οι ανθρωποθυσίες. Μεγαλύτερη εντύπωση όμως μας κάνει, όταν συναντάμε παρόμοιες πρακτικές σε πολιτισμούς που θεωρούνται φωτισμένοι, σε λαούς που υποτίθεται ότι έφεραν την ανθρωπότητα ένα βήμα μπροστά.

Διαβάστε περισσότερα

Ήξερες ότι η Αθήνα είναι πιο κοντά στη Βαγδάτη από ότι στο Παρίσι;

13 γεωγραφικά facts για την Ελλάδα που θα παίξουν άσχημα με το μυαλό σου.

Προσπαθήσαμε να επανεξετάσουμε λίγο τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά όχι μεταφορικά, όχι όπως την εννοούν οι πολιτικοί αναλυτές, όταν θέλουν να αναφερθούν στις "παγκόσμιες ισορροπίες', στα "γεωπολιτικά μας συμφέροντα" κοκ.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO