AP Photos
ORIGINALS

5 διάσημοι που έφαγαν μήνυση από τους ίδιους τους θαυμαστές τους

Taylor Swift και Snoop Dogg εναντίον παλαβών φαν.

Είναι ωραίο να είσαι διάσημος αλλά μερικές φορές έχεις να χειριστείς ένα μάτσο stalkers και περιπτωσάρες, που αν τα πράγματα είχαν αλλιώς, δεν θα ήξεραν ούτε καν ότι υπάρχεις. Τώρα όμως σε έχουν βάλει στο μάτι και σ’ αγαπάνε, ω πόσο σ’ αγαπάνε.

Πέντε διάσημοι (κανονικοί διάσημοι, ξένοι) ήρθαν αντιμέτωποι με περίεργες περιπτώσεις ανθρώπων και εμείς τις μαζέψαμε για να διασκεδάσεις με τον πόνο τους.

Αν και για τις δύο περιπτώσεις δεν τους δίνουμε και τόσο δίκιο, μάλλον φταφγανε και λίγο για τη μήνυση που φάγανε. Θα καταλάβεις ποιες λέμε.

Δες:

Snoop Dogg

AP Photos

 

Δεν ξέρουμε πόσα ποτήρια είχε κατεβάσει αυτός ο φαν του διάσημου ράπερ, αλλά νόμισε ότι θα μπορούσε να ανέβει στη σκηνή χωρίς να τον εμποδίσει κανείς και να αγκαλιάσει τον Snoop Dogg. Ε, μάντεψε. Τα πράγματα πήγαν λίγο στραβά.

Ο Richard Monroe Jr, βρισκόταν σε ένα live του αγαπημένου του (μέχρι τότε τουλάχιστον) καλλιτέχνη κι αφού κατάφερε να ανέβει πάνω στη σκηνή, προσπάθησε να τον αγκαλιάσει. Οι σεκιουριτάδες όμως τον πρόλαβαν και τον “απώθησαν βίαια”… βασικά κάτι πολύ περισσότερο από “βίαια”, αφού όταν ξύπνησε βρήκε τον εαυτό του κάπου μακριά απ’ την σκηνή, ξαπλωμένο μέσα σε μια λίμνη αίματος, με το πρόσωπό του πρησμένο απ’ το ξύλο.

Αυτός ο τύπος λοιπόν αρχικά ζήτησε με αγωγή του 22 εκατομμύρια από τον Snoop Dogg, για να πάρει τελικά κάτι λιγότερα από 500.000 δολάρια, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο ράπερ δεν ευθυνόταν αποκλειστικά για ό, τι συνέβη.

Καθόλου άσχημα.

Ο Monroe Jr πάντως αποδείχτηκε τόσο τρελαμένος φαν, που ακόμα κι όταν τελείωσε η περιπέτειά του, έλεγε αριστερά δεξιά πόσο χαρούμενος ήταν που είδε τον αγαπημένο του ράπερ από κοντά.

Κι ας ήταν στο δικαστήριο.

Justin Bieber

Έχουν περάσει 9 χρόνια από τη μέρα που ο Καναδός popstar έφαγε μια αγωγή 9 εκατομμυρίων για τον πιο άκυρο λόγο.

Το 2010 έδινε ένα live στο Όρεγκον, και σε κάποιο σημείο σκαρφάλωσε σε μία τεράστια γόνδολα σε σχήμα καρδιάς η οποία περνούσε πάνω απ’ το κοινό, προκαλώντας παραλήρημα σε όσους τον έβλεπαν να τραγουδά από πάνω τους. Στο κοινό, όμως, βρισκόταν και μια κυρία ονόματι Stacey Betts, μια μητέρα που είχε πάει την κόρη της να δει από κοντά τον Bieber και δεν ενθουσιάστηκε και πολύ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Betts, αυτή η κίνηση του Bieber προκάλεσε τέτοια φρενίτιδα στους θαυμαστές του, που οι φωνές και τα ουρλιαχτά τους έφτασαν σε “μη ασφαλή επίπεδα”, προκαλώντας μία “ηχητική έκρηξη”, η οποία της προκάλεσε μόνιμη βλάβη στην ακοή. Ισχυρίστηκε ότι είχε προσβληθεί από μία ειδική πάθηση που κάνει το αυτί σου να “κουδουνουνίζει σταθερά και με πόνο”.

Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι έχασε και λίγη απ’ την ακοή της.

Ωστόσο, η υπόθεσή της μπήκε στο αρχείο. Σε αντίθεση με τον φαν του Snoop Dogg, δεν έβγαλε ούτε ένα δολάριο.

Skrillex

AP Photos

Η Jennifer Fraissl βρισκόταν σε ένα live του Skrillex, όταν ένα απ’ τα dj τραπέζια του έπεσαν στο κοινό. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έπεσε ακριβώς πάνω της, προκαλώντας της εγκεφαλικό επεισόδιο. Παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος του καλλιτέχνη επέμεινε ότι το βίντεο απεδείκνυε ότι δεν υπήρχε καμία επαφή του Skrillex με αυτή τη γυναίκα, οι ένορκοι διαφώνησαν.

Η Fraissl κέρδισε αποζημίωση ύψους 4,5 εκατομμυρίων, την οποία κλήθηκαν πληρώσουν δια του τρία, ο Skrillex, η εταιρεία του και η εταιρεία πίσω απ’ τον χώρο που φιλοξένησε τη συναυλία.

Προς τιμήν του πάντως ο dj, το “πήρε καλά”, λέγοντας ότι no1 προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια των θαυμαστών του και να περνούν καλά.

Creed

Θυμάσαι τους Creed, αυτήν την κακιά κόπια meta-grunge μπάντας που μας είχε πάρει τα αυτιά με το ‘Arms Wide Open’ κάποτε; Ε, λοιπόν, κάποιοι όχι μόνο τους άντεχαν αλλά πήγαιναν και στα live τους.

Το 2003, οι θαυμαστές τους σοκαρίστηκαν ότι και ψιλοτρόμαξαν όταν είδαν τον frontman της μπάντας να παραπατάει και να σκοντάφτει συνεχώς πάνω στη σκηνή, ξεκάθαρα μπαούλο απ’ τα ξύδια. Όχι μόνο δεν μπορούσε να τραγουδήσει, αλλά κάποια στιγμή έπεσε και αναίσθητος, σταματώντας -προφανώς- τη συναυλία. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι φανς τους εξοργίστηκαν με τη συμπεριφορά τους, και ότι μάλιστα κάποιοι προχώρησαν τόσο πολύ ώστε να υποβάλουν αγωγή εναντίον τουε και εκ μέρους όλων των υπολοίπων που ήταν παρόντες.

Απαίτησαν να επιστραφούν τα χρήματά τους απ’ το εισιτήριο, απ’ το parking που πλήρωσαν και μια “συγγνώμη” από την μπάντα. Το τρίτο δεν κόστιζε τίποτα, τα δύο πρώτα όμως έφταναν το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων!

Ωστόσο, ο δικαστής, απέρριψε την υπόθεση, λέγοντας “δεν είμαι κριτικός της rock μουσικής” και ότι θα ήταν πολύ κακή ιδέα για τις τέχνες να δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο, όπου θα καθορίζει ποια συναυλία ήταν καλή και ποια κακή.

Ένα δίκιο το ‘χε.

Taylor Swift

AP Photos

Ένας ψιλοπαλαβός stalker της τραγουδίστριας, αποφάσισε ότι θα κερδίσει την προσοχή της, θέλει δεν θέλει κι έτσι της έγραψε ένα τραγούδι, αρκετά creepy και μόνο απ’ τον τίτλο: ‘I get you, Taylor Swift’. O Russell Greer, το έστειλε στους ατζέντηδές της, παρακαλώντας τους να το δώσουν στην ίδια. Εκείνοι, φοβούμενοι ότι ο τύπος μπορεί νa έχει κλέψει το τραγούδι από πoyθενά αλλού, φοβούμενοι δηλαδή μήπως αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα δικαιώματα του τραγουδιού, του έριξαν άκυρο. Του απάντησαν ευγενικά μεν, άκυρο τεράστιο δε.

Ο Greer δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε να στέλνει mails και δώρα απευθείας στην οικογένειά της, παρακαλώντας τους να της δώσουν το τραγούδι του. Όταν είδε ότι ούτε αυτό έπιασε, ξεκίνησε μία νέα τακτική: τη μήνυσε για 7 χιλιάδες δολάρια, με την κατηγορία της “παραμέλησης καθήκοντος” (wtf?) και ότι του προκάλεσε “συναισθηματική δυσφορία”. Όταν και αυτή η μήνυση έφαγε άκυρο και είδε ότι με τίποτα δεν μπορούσε να της τραβήξει την προσοχή, άρχισε να κάνει δημόσια δηλώσεις εναντίον της. Σύντομα έμαθε ότι η οικογένειά της άρχισε να θεωρεί την συμπεριφορά του ‘”εχθρική” και “επιθετική”, κι έτσι αποφάσισε να απαντήσει και με δεύτερη μήνυση. Κομμένα τα ψωροχιλιάρικα όμως, τη δεύτερη φορά της ζήτησε 50 εκατομμύρια δολάρια.

Καταλαβαίνεις ότι έφαγε πάλι άκυρο απ’ τη δικαιοσύνη και ότι η αγωγή του δεν έγινε δεκτή.

(Photo Credits: AP Photos)