ORIGINALS

Είναι δίκαιο να γίνει πράξη: 7 επιδόματα που αξίζει κάθε Έλληνας

Οι ευρωβουλευτές έδειξαν το δρόμο. Ήρθε η ώρα να τους ακολουθήσουμε.

Δεν είναι κακό που παίρνουν επιδόματα οι ευρωβουλευτές. Πού είναι δηλαδή το μεμπτό στα 313 ευρώ που λαμβάνουν ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ανεξάρτητα από τον σταθερό μισθό τους και τα υπόλοιπα επιδόματα) για την κάλυψη των δαπανών τους κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών περιόδων; Να ναι καλά τα παιδιά, να πληρώνονται.

Μπορεί ”επιδόματα να παίρνουν οι τεμπέληδες που φυτοζωούν, όπως ο Καρανίκας, και δεν θέλουν να εργαστούν”, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις της η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Ωστόσο, είτε αναφερόταν μόνο στον Καρανίκα είτε γενικά στους ανέργους (οι οποίοι παίρνουν 360 ευρώ τον μήνα), τα επιδόματα που παίρνει η πλέμπα είναι πολύ λιγότερα από τους εξόριστους εκπροσώπους μας στις Βρυξέλλες.

Δεν ζητάμε να πάρουμε τα ίδια και επουδενί να μάς αποφέρουν τα ίδια έσοδα. Ωστόσο, έχουμε μια σειρά προτάσεων για επιδόματα που θα έπρεπε να παίρνει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Επιδόματα για ν’ απαλύνουμε σ’ ένα βαθμό αντικειμενικές δυσκολίες που συναντάμε όλοι στην καθημερινότητά μας.

1. Για τα stories του Instagram

Όπως έχει πει σοφά και ο Μανιάτης, τα stories στο Instagram έχουν νόημα μέχρι να τα δει εκείνη που μας ενδιαφέρει. Μετά μπορούν άνετα ν’ αυτοκαταστραφούν.

Πάμε, όμως, στο λόγο που αξίζουμε το συγκεκριμένο επίδομα. Στα stories δεν υπάρχει κάποιο search στο οποίο μπορείς να πληκτρολογήσεις το όνομα εκείνης που σ’ ενδιαφέρει προκειμένου να καταλάβεις αν το έχει δει. Επίδομα, λοιπόν, για όλα εκείνα τα σκρολαρίσματα χωρίς τέλος μέχρι τον πάτο#diplis του Instagram μέχρι να εντοπιστεί (αν) το όνομα της λεγάμενης.

2. Για τα ‘ληγμένα’ εισιτήρια στα ΜΜΜ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ετεροντροπή από το ‘Ζονκ’ που ακούγεται κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να χτυπήσει την κάρτα του στο λεωφορείο, αλλά δεν έχει αρκετό υπόλοιπο.

Εξίσου ετεροντροπιαστική και η στιγμή που ο μπροστινός σου εγκλωβίζεται στις μπάρες του μετρό και αρχίζει να βρίζει αμήχανα το μαραφέτι που δεν τον αφήνει να περάσει για τον ίδιο λόγο.

Κάποιος δεν πρέπει να μάς αποζημιώσει για όλα αυτά;

3. Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο

(Eurokinissi.gr)

Για όλους τους Παοκτσήδες, Λιβερπούλιανς, Παναθηναϊκούς, Αεκτσήδες και οσονούπω Ολυμπιακούς που πίστεψαν στην αγνή αγάπη του Λάζαρου προς την ομάδα τους, αλλά τελικά προδόθηκαν. Το παρόν επίδομα έχει και αναδρομική ισχύ.

4. Για τα Windows 10

‘Pick a time’, ‘Remind me later’, ‘Restart now’. Ίσως το μεγαλύτερο ψευτοτρίλημμα της καθημερινότητάς μας. Μας το θέτουν τα Windows 10 προκειμένου να κάνουν update, όποτε τους καπνίσει. Ό,τι και να γίνει κάποια στιγμή θα πατήσουμε ‘Restart now’ με το ‘now’ να είναι εντελώς σχετικό και την κατάσταση των Windows μας μετά το update ΠΑΝΤΑ λίγο χειρότερη από ό,τι προηγουμένως.

5. Για το GNTM

Δεν θυμάμαι πότε πριν το τελευταίο επεισόδιο GNTM παρακολούθησα κάτι στην τηλεόραση (ίσως ήταν κάποιο από τα ‘Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες’) και χρειάστηκε τόσες απανωτές φορές να καλύψω το πρόσωπό μου από ντροπή/φόβο είτε με την μπλούζα είτε με τα χέρια μου προκειμένου να προφυλαχθώ από ό,τι εκτυλίσσονταν μπροστά μου.

Επίδομα και βαρέα ανθυγιεινά για κάθε φορά που αντικρίζουμε έναν από τους κριτές:

6. Για τα καπνογόνα στις συναυλίες του Θανάση

Σύμφωνα με ανεξάρτητη στατιστική αρχή τα καπνογόνα που ανάβουν σε κάθε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι περισσότερα από τα καπνογόνα που ανάβουν συνολικά στα ελληνικά γήπεδα κάθε αγωνιστική της Super League. Ήρθε η ώρα όσοι πάνε στις συναυλίες ν’ αρχίσουν να αποζημιώνονται για τις αναθυμιάσεις που αναγκάζονται ν’ αναπνέουν.

7. Για τα tweets Τζήμερου-Πορτοσάλτε

Ακόμη κι αν δεν ασχολείσαι με το Twitter δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις έρθει αντιμέτωπος με κάποιο screenshot από τα παρακάτω tweets και στη συνέχεια να μην μπήκες στο Twitter να διαπιστώσεις αν όντως ήταν αληθινό. Κάπως πρέπει ν’ αποζημιωθείς για αυτό τον κόπο. Και για ότι τα διάβασες.

(Κεντρική Φωτογραφία: Eurokinissi.gr)