ORIGINALS

Η αθέατη Ελλάδα των Ιnstagrammers

Μία συνεργασία της Huawei και του ΕΟΤ με σκοπό να αναδείξει τις ομορφιές της χώρας μας που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Πόσες ακόμα φορές να δούμε φωτογραφίες με την Καλντέρα της Σαμοθράκης, το Σούνιο στην Αττική, το Ναυάγιο της Ζακύνθου ή τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη; Όχι πως δεν θα τα φωτογραφίσουμε ξανά και ξανά και ξανά, απλά μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε προς τα έξω και άλλες όμορφες, αλλά σχετικά αθέατες, μεριές της χώρας μας; Αυτός ήταν και ο σκοπός του project της Huawei, με αφορμή το λανσάρισμα νέου κινητού της.

Κάπως έτσι, και μέσα από τη δράση Unseen Greece by 20 Mates και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το νέο Ηuawei Mate20 Pro βρέθηκε στα χέρια 20 σημαντικών Ελλήνων instagrammers κυριολεκτικά σε ολόκληρη την χώρα και αποκάλυψε μέσα από την τριπλή κάμερα Leica με το νέο υπερευρυγώνιο φακό και τη δύναμη της διπλής τεχνητής νοημοσύνης, την πανέμορφη πλευρά της Ελλάδας με άλλη ματιά.

 

Με αφορμή την ενέργεια αυτή, ψάξαμε, βρήκαμε και μιλήσαμε με έναν από τους 5 συμμετέχοντες που ταξίδεψαν σε έναν προορισμό, αυτόν των Μετεώρων, τον Γιώργο Μποζούρη, και όπως μας δήλωσε «Η όλη εμπειρία για την συμμετοχή μου στο project #UnseenGreece ήταν για μένα πολύ ιδιαίτερη. Χάρηκα γιατί είναι μια αναγνώριση της αγάπης μου για τη φωτογραφία αλλά και αποτέλεσε μια ευκαιρία για μένα να αποτυπώσω φωτογραφικά την πατρίδα μου, με έναν τρόπο διαφορετικό από το συνηθισμένο. Σίγουρα ότι η φωτογραφική αυτή πρόκληση έγινε πραγματικότητα μέσα από ένα κινητό με εντυπωσιακά specs όπως το Huawei Mate 20 Pro έκανε την την εμπειρία ακόμα πιο ιδιαίτερη. Η ιδέα του να αντικαταστήσω την επαγγελματική μου φωτογραφική κάμερα με ένα κορυφαίο κινητό, αρχικά με προβλημάτισε, αλλά τελικά συνέβαλε ώστε το project να μου μείνει πραγματκά αξέχαστο».

Το ταξίδι του Huawei Mate20 Pro στην Ελλάδα πέρασε από τους πιο εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως τη Σαντορίνη, τα Ζαγοροχώρια, τη Μάνη, τα Μετέωρα, την Ύδρα, τα Χανιά, τον Όλυμπο και τη Χαλκιδική, αλλά και τα αστικά τοπία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλων πόλεων. Ο Γιώργος από την πλευρά του επέλεξε να φωτογραφίσει τα Μετέωρα καθώς όπως μας είπε είναι ένας τόπος πραγματικά μοναδικής ομορφιάς «Σκοπός του project είναι να βγει προς τα έξω μια πλευρά της χειμερινής Ελλάδας και μέσα από τις φωτογραφίες μας να παρουσιάσουμε μια δική μας #Unseen Ελλάδα. Μπορώ να πω ότι ο χειμωνιάτικος καιρός με τις πρωινές ομίχλες και τα μεγάλα γεμάτα σύννεφα ήταν ιδανικοί σύμμαχοί μου στο να αναδείξω τα Μετέωρα ως τον απόλυτο προορισμό».

 

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι 20 instagrammers συγκεντρώθηκαν και θα αποτελέσουν το υλικό της πλατφόρμας www.unseengreece.com, το ταξίδι τους όμως δε σταματάει εδώ. Οι διακόσιες καλύτερες φωτογραφίες θα συγκεντρωθούν και θα παραχωρηθούν από την Huawei στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ελεύθερων πνευματικών δικαιωμάτων για απεριόριστη χρήση και διάρκεια, σε όποια μέσα και με όποιο τρόπο κρίνει ο ΕΟΤ καλύτερα, για να αποτελέσουν κομμάτι της οπτικής ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό τις εκστρατείες προώθησης της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στο εξωτερικό. «Τι καλύτερο για έναν φωτογράφο, όπως εγώ, να αποτυπώσω εικόνες της χώρας μου που θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο με την βοήθειά του ΕΟΤ και θα δείξουν την Ελλάδα του σήμερα, με μια πιο instagramική ματιά, πέρα από τα τουριστικά κλισέ», μας λέει και ο Γιώργος, και συμπληρώνει: «Σε κάθε κλικ το κινητό με αντάμειβε και μου αποδείκνυε πόσο δυνατό είναι. Η ομορφιά που συνάντησα ταξιδεύοντας με το αμάξι, από τα Γιάννενα για τα Μετέωρα, εκείνο το πρωινό, κάνοντας στάσεις για να φωτογραφίσω ότι μου έκανε εντύπωση – και ήταν πολλά- ήταν μια από τις πιο ξεχωριστές διαδρομές που θα έχω να θυμάμαι για πολύ καιρό»!