ORIGINALS

Κι αν ο Άη Βασίλης είναι ο Ούγγαρέζος κι ο Σταμάτης;

Φόρεσαν κι οι δύο τα σκουφάκια τους γιατί θέλουν το 2019 να μας βρει χορτασμένους. Εσύ, ποιος πιστεύεις αγαπά πιο πολύ τα Χριστούγεννα;

Το να αγαπάς τους Μάππες, Δημήτρη και Σταμάτη, όπως θα σου έλεγαν και οι ίδιοι είναι μία πάθηση. Κακή. Μεταδοτική. Να πας να κοιταχτείς σε έναν γιατρό. Εμείς όμως θα σου πούμε ότι είναι λογικό και φανταστικό να είσαι Μάππας. Και γι’ αυτό οφείλεις να μάθεις και το νέο challenge το οποίο σκαρφίστηκε για λογαριασμό τους το efood για να κάνει τα φετινά Χριστούγεννα ακόμα πιο γιορτινά.

Πώς θα γίνει αυτό; Ένας υπερτυχερός θα κερδίσει στο τέλος του μήνα ένα φοβερό δώρο αξίας χιλίων ευρώ από το efood και τους δύο αγαπημένους παρουσιαστές. Και μάλιστα με τον πιο απλό τρόπο. Σε κάθε παραγγελία σου στο app ή το site του efood, βάζεις έναν από τους δύο παρακάτω ειδικούς κωδικούς. SANTAOUGA ή SANTASTAM. Στο τέλος του μήνα, ένας από τους Δημήτρη και Σταμάτη θα έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες παραγγελίες και θα κληρώσει εκείνον τον έναν τυχερό που θα κερδίσει το μεγάλο δώρο.

 

Εμείς το είδαμε, παραγγείλαμε αλλά αποφασίσαμε να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο σε αυτή την κόντρα. Όχι τόσο γιατί θέλουμε να δούμε ποιος είναι πιο γιορτινός αλλά γιατί ήταν τόσο μα τόσο δελεαστικό το να τους τρολάρουμε και να τους δούμε να σφάζονται. Ακόμα και για το πολύ απλό ερώτημα του ποιος αγαπάει πιο πολύ τα Χριστούγεννα.

Πάμε να δούμε τι είχαν να πουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και αμέσως μετά θα τους περιλάβουμε εμείς.

 

Επεξεργαστήκαμε τα δεδομένα του βίντεο, βάλαμε την κριτική μας σκέψη στο μάξιμουμ και αναρωτηθήκαμε κι εμείς με την σειρά μας.

Αγαπάει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος πιο πολύ τα Χριστούγεννα;

 

Σε πρώτη ανάγνωση θα έπρεπε να είναι το φαβορί αν όχι ο βέβαιος νικητής. Και τα πουκάμισά του τα καρό φοράει για να παραπέμπει σε lumberjack και ξέρεις πόσο αγαπούν αυτοί τα έλατα. Και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά τον βλέπουμε να τα τρώει στα stories. Και αν τον φανταστείς με ένα από εκείνα τα πουλόβερ με τους ταράνδους, μια χαρά κουτί θα του πηγαίνει.

Αλλά αν είσαι Μάππας πιστός και τον ακούς κάθε πρωί, ξέρεις τι μίρλας είναι κι αυτός καμιά φορά. Σε τι γέρο-Σκρουτζ μετατρέπεται κάποια πρωινά που δεν χαμογελάει για να κάνει τους άλλους να ανησυχούν. Κι αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, στο παραπάνω βίντεο, δεν έδωσε ούτε ένα επιχείρημα για να τον ψηφίσουμε. Μόνο έκραζε τον Σταμάτη.

Αγαπάει ο Σταμάτης πιο πολύ τα Χριστούγεννα;

 

Και πάμε στο underdog, το outsider, το punching bag της εκπομπής το οποίο φιλοδοξεί να θριαμβεύσει και να ανακηρυχθεί λάτρης των Χριστουγέννων. Για τον Σταμάτη δεν θα επικρεντρωθούμε σε όσα κάνει στην εκπομπή, θα ρίξουμε μια ματιά στην λίστα με τα συν και τα πλην του όπως τα γνωρίσαμε μέσα από το παραπάνω βίντεο.

Στα υπέρ σημειώνουμε τα εξής:

Παίζει χαρτιά όλο το χρόνο.

Τρώει μελομακάρονα και κουραμπιέδες από τον Αύγουστο.

Κρατάει το δέντρο όρθιο γιατί χάλασε η βάση.

Είναι σαν τον Άγιο Βασίλη νέο.

Τον έγλειψε ο Κούπερ στο σχετικό παιχνίδι.

Στα κατά σημειώνουμε τα εξής:

Ιδρώνει σαν να κάθεται δίπλα στο τζάκι Χριστούγεννα.

Τραγουδάει φρικτά.

Την πέφτει στον Άγιο Βασίλη να του κλέψει το σάκο.

Παίζει χαρτιά με την κόρη του.

Δεν ξέρει τα ονόματα των ταράνδων.

Προτιμά τα κοψίδια, το τζατζίκι και την παπάρα που είναι πασχαλινά.

Δεν ξέρει πότε μπαίνει το ραμ πα παμ παμ.

Είναι σαν τον Άγιο Βασίλη νέο, που τον έβαλαν φυλακή.

Τον έγλειψε ο Κούπερ στο σχετικό παιχνίδι, γιατί μυρίζει τροφή.

Η ετυμηγορία μας

 

Είναι αδύνατον να αποφασίσουμε ποιος αγαπά πιο πολύ τα Χριστούγεννα. Αν το κάναμε, θα πέφταμε μόνοι μας στο λάκκο της φάβας. Γι’ αυτό και όπως κάθε σοφός ηγέτης όταν δεν θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, το ρίχνει στο λαό, θα καλέσουμε και θα προκαλέσουμε εσάς να βγάλετε νικητή.

Κάντε τις παραγγελίες σας στο efood με έναν από τους δύο κωδικούς, SANTAOUGA ή SANTASTAM και μπείτε στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο.