ORIGINALS

Πέντε λόγοι να μην μείνεις φέτος με τον ανεμιστήρα

Μην αφήσετε τα μαλλάκια σας ανακατεμένα.

Οι τελευταίες μέρες του καύσωνα που διανύουμε, μας έχουν κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τον κόσμο, το σπίτι, το γραφείο, τις εξόδους και όλα όσα μας ευχαριστούν. Όλες οι δραστηριότητές μας προσαρμόζονται στο ερώτημα “έχει ή όχι κλιματισμό;” για να καταφέρουμε να τις πραγματώσουμε χωρίς να γκρινιάζουμε.

Το σπίτι μας, που είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας οφείλει λοιπόν να μας κάνει να θέλουμε να είμαστε εκεί και να μην δυσανασχετούμε με τη ζωή. Αυτοί λοιπόν είναι πέντε λόγοι για να αποσύρεις τον ανεμιστήρα και να βάλεις κλιματιστικό από τα Public, για να βάλεις τέλος στην κουραστική ζέστη.

Πρέπει να σηκωθείς και να πας ως τον ανεμιστήρα για να τον κλείσεις ή να αλλάξεις σκάλα

Ο ανεμιστήρας δεν έχει απλά ένα κουμπάκι στο τηλεκοντρόλ σα το ερκοντίσιο, που το πατάς και το ανοιγοκλείνεις, το δυναμώνεις ή το χαμηλώνεις. Όχι, κύριε. Πρέπει έτσι όπως είσαι ξαπλωμένος στον καναπέ ή στο κρεβάτι, να σηκωθείς, να περπατήσεις ή να συρθείς ως τον ανεμιστήρα και να ανοιγοκλείσεις ή να αλλάξεις τη σκάλα. Ε, ποτέ.

Σου παίρνει ο αέρας την παρτιτούρα

Ή τη χαρτούρα γενικότερα. Θες να κάνεις την εξάσκησή σου στο βιολί, στο ακορντεόν, στο κόντρα μπάσο, και ζεσταίνεσαι, αλλά ο αέρας του ανεμιστήρα σου παίρνει την παρτιτούρα; Θες να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να διαβάσεις βιβλίο ή να ασχοληθείς με την τέχνη του οριγκάμι; Όλα γίνονται πιο δύσκολα ή δεν γίνονται καν με τον ανεμιστήρα να σκάει πάνω σου και να σκορπάει τα χαρτιά σου.

Δεν πιάνει όλο το δωμάτιο

 Σε αντίθεση με το κλιματιστικό, ο ανεμιστήρας δεν ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, παρά στέλνει αέρα καταπάνω σου, αφήνοντας τον υπόλοιπο χώρο στη μοίρα του. Υπάρχει και η λύση να τον βάλεις να γυρνάει δεξιά-αριστερά στο δωμάτιο και να προσφέρει δευτερόλεπτα ανακούφισης και να στα ξαναπαίρνει έτσι εύκολα πίσω, σαν να μην περάσατε τίποτα μαζί. Και μετά να επιστρέφει, για να ξαναφύγει πάλι.

Σου χαλάει το μαλλί

Έχεις ασχοληθεί θα φτιάξεις τη φράντζα, την κοτσίδα, το τσουλούφι, τη χωρίστρα; Το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι ένα κύμα αέρα να αναστατώσει την κόμη σου. Και όχι, δεν έχουμε 90s για να σοβατίσεις καρφάκια με ροζ ζελέ.

Σου παίρνει ο αέρας το τραπέζι που τρως

Όχι κυριολετικά το έπιπλο, αλλά ό,τι βρίσκεται πάνω σε αυτό. Σου παίρνει τις χαρτοπετσέτες, το τραπεζομάντιλο, σκορπίζει τα ψίχουλα του ψωμιού, τον μαΪντανό που έχεις βάλει για φινίρισμα πάνω στο κρέας, σου σβήνει τα κεριά που έχεις ανάψει, σου στεγνώνει το σάλιο από το στόμα. Γενικά μια καταστροφή.