ORIGINALS

Οι πιο κουλ στιγμές του πιο κουλ προέδρου της Ιστορίας

Ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να αφήσει τον Λευκό Οίκο κι εμείς βρίσκουμε την ιδανική αφορμή να θυμηθούμε τις φορές που έσπασε τον μετρητή του coolness.

Διανύουμε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς τον προσεχή Νοέμβρη θα εκλεγεί με κάθε επισημότητα ο νέος πλανητάρχης (ας μην είναι ο Τραμπ, ας μην είναι ο Τραμπ) κι από τις αρχές του 2017, ο Λευκός Οίκος θα έχει πλέον νέο ένοικο.

Ναι, έχουν περάσει κιόλας 7 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ορκίστηκε ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α. Περνάει γρήγορα ο άτιμος ο χρόνος, γερνάμε, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ.

Μέσα στα 7 αυτά (γλωσσοδέτης in disguise) χρόνια, ο Μπαράκ Ομπάμα πρόλαβε να κάνει πολλά. Άφησε έργο που λέμε στην πολιτική γλώσσα. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε τη δουλειά του στο Obamacare, την εξωτερική πολιτική, το μέτωπο της τρομοκρατίας και τα οικονομικά. Αυτά τα αφήνουμε για τους ειδικούς, ώστε να αποφανθούν αν το έργο του ήταν πετυχημένο ή όχι.

Αυτό που είναι όμως αδιαπραγμάτευτο, είναι το coolness του Ομπάμα. Ο γεννημένος στην Χονολουλού (κουλ μέχρι και σε αυτό ρε φίλε) Μπαράκ, είναι ό,τι πιο κουλ έχουμε δει ποτέ στο οβάλ γραφείο. Αν ωστόσο διατηρείς ακόμα τις αμφιβολίες σου, οι παρακάτω στιγμές απόλυτου coolness θα σε πείσουν. Και θα σε μελαγχολήσουν ταυτόχρονα έχω να σχολιάσω, συνειδητοποιώντας πως θα τον διαδεχτεί ο Τραμπ ή (το πιθανότερο) η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ομπάμα πιάνεται στον ιστό ενός μικρού Spiderman

 

Ο γιος ενός υπαλλήλου του Λευκού Οίκου ντύνεται Spiderman για το Halloween και πηγαίνει για trick and treat στο οβάλ γραφείο. Εκεί τον περιμένει ο Ομπάμα, ο οποίος παίζει με τον μικρό, παριστάνοντας ότι πιάνεται στον ιστό του. Δες απλά τη γκριμάτσα που κάνει. Ο τύπος το ζει, δεν το κάνει βαριεστημένα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έκανε και ήχο με το στόμα. Γιατί ή μπαίνεις σωστά στο ρόλο, ή δεν το κάνεις καθόλου.

Γενικά η σχέση του Ομπάμα με τα παιδιά ήταν πάντα κουλ

Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να συμπληρώσουν κάποιες εργατοώρες χαιρετώντας, αγκαλιάζοντας και φιλώντας μικρά παιδιά γιατί αυτό τους έχει πει το επικοινωνιακό τους τιμ και είναι καλό για την εικόνα τους. Μόνο που ο Ομπάμα το ευχαριστιέται, κάνει τις γκριμάτσες του, ξαπλώνει στα πατώματα, σκύβει για να του χαϊδέψουν τα μαλλιά και αφήνει μικρά παιδιά να τον εξετάσουν με το στηθοσκόπιο.

 

 

 

 

Ο Ομπάμα συναντάει τον mini Obama

Ο Kid President, ένα εννιάχρονο παιδί που έχει σαν απόλυτο όνειρο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, επισκέπτεται το οβάλ γραφείο κι ο Ομπάμα δίνει ρέστα προσφέροντας στον μικρό ένα τουρ. “Ας σιγουρευτούμε ότι δεν θα προκαλέσουμε θερμό επεισόδιο”. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους βέβαια, ο μικρός του video είναι πιο κουλ από τον Ομπάμα, όμως μέχρι να γίνει κανονικός πρόεδρος είναι εκτός συναγωνισμού.

Οκ, ο Ομπάμα είναι κουλ με τα παιδιά, το καταλάβαμε, ας δούμε πολλούς ακόμα λόγους που τον κάνουν τον πιο κουλ πρόεδρο όλων των εποχών.

Ο Ομπάμα είναι bro

Ο Ομπάμα επισκέπτεται τα αποδυτήρια της Team USA στο μπάσκετ (μη διανοηθεί κανείς να την αποκαλέσει Dream Team) για τις καθιερωμένες χαιρετούρες. Αφού ολοκληρώσει μια αδιάφορη χειραψία με κάποιον αντίστοιχο μπασκετικό Τάκη Περσία της Αμερικής, προσφέρει τον αληθινό bro χαιρετισμό στον KD.

 

Είπατε τίποτα;

 

Είπαμε, ο Ομπάμα είναι bro και μοιράζει fistbumbs

 

 

Ο Ομπάμα αγαπάει τη γυναίκα του (και το δείχνει)

 

Το να αγαπάς είναι γενικά το πιο κουλ πράγμα που μπορείς να κάνεις. Το να αγαπάς την γυναίκα σου, με την οποία είσαι παντρεμένος χρόνια κι έχετε μαζί δυο παιδιά, και να το δείχνεις με κάθε ευκαιρία, είναι ακόμα πιο κουλ. Κι ο Ομπάμα δεν άφησε καμία ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

 

Ο Ομπάμα αγαπάει όλα τα σπορ

Ένας σωστός και κουλ πρόεδρος δεν αφήνει καμία Team Usa παραπονεμένη. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου περνάει στους 16 του Μουντιάλ και ο Ομπάμα συγχαίρει τους αρχηγούς Tim Howard και Clint Dempsey με το δικό του τρόπο. Επίσης παραδέχεται ότι μικρός έπαιζε μπάλα, αποκτώντας αυτόματα αμέτρητους επιπλέον βαθμούς coolness.

 

Ο Ομπάμα ανέχεται τις προσβολές του Galifianakis στο Between Two Ferns

Ναι ΟΚ. Ήταν όλο στημένο. Ναι ΟΚ. Οι επικές επιστροφές του Ομπάμα στα απίθανα αστεία του Galifianakis προήλθαν βάσει σεναρίου. Ναι ΟΚ. Ήταν όλο μια διαφήμιση για το Obamacare. Δεν έχει καμία σημασία. Ο Ομπάμα κατάφερε να ανταπεξέλθει σαν να μην τρέχει τίποτα, μοιάζοντας γεννημένος για τέτοιες καταστάσεις. Φαντάζεστε τον Αντώνη Σαμαρά να προσπαθεί να την πει στον Σωτήρη Καλυβάτση; Άβολη ακόμα και η σκέψη ενός τέτοιου σεναρίου.

 

Ο Ομπάμα τζαμάρει για να διαφημίσει τα φοιτητικά δάνεια

Jimmy Fallon! The Roots! Κι ο Ομπάμα να παρουσιάζει τα φοιτητικά δάνεια υπό τις μουσικές της μπάντας. Δεν είναι τόσο αυτά που λέει. Δεν είναι ο τρόπος που τα λέει. Είναι η φάτσα του όσο μιλάει ο Fallon. Ο-ορισμός-του-κουλ.

 

Ο Ομπάμα τραγουδάει Al Green

 

“I’m so in loooooove with youuuuuu”. ΝΑΙ.

Ο Ομπάμα κάνει μπασκετικές αναλύσεις στο Twitter

Η αγάπη του Ομπάμα για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ είναι γνωστή. Σιγά μην άφηνε λοιπόν την ασίστ ενός χρήστη του Twitter ανεκμετάλλευτη, προχωρώντας σε μια εμπεριστατώμενη ανάλυση των περσινών playoffs του ΝΒΑ. Ομπάμα for three.

 

Ο Ομπάμα πανηγυρίζει στο Twitter για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

 

#LoveWins! Εδώ, ακόμα περιμένουμε τη γνώμη της εκκλησίας.

Ο Ομπάμα αναλύει τα συστατικά μιας σωστής guacamole, πάλι στο Twitter φυσικά

 

 

Γενικά, μπορεί ο Ομπάμα να άργησε να αποκτήσει προεδρικό λογαριασμό στο Twitter…….

 

 

……..όταν όμως απέκτησε, του έδωσε να καταλάβει, αναλύοντας μέχρι και τα μυστικά της σωστής σάλτσας guacamole. Αν δεν ξέρει ο Πλανητάρχης δηλαδή, ποιος τα ξέρει;

Ο Ομπάμα διαβάζει tweets που τον κράζουν

Το Twitter είναι two way street και ο Ομπάμα το διασκεδάζει, διαβάζοντας mean tweets στην εκπομπή του Jimmy Kimmel με μουσική υπόκρουση φυσικά το Everybody Hurts. “Have you been working out?

 

Ο Ομπάμα βγάζει selfie τσαντίζοντας τη Michelle

 

Εντάξει, είναι κουλ να αγαπάς τη γυναίκα σου, αλλά είναι λίγο κουλ και το να θέλεις να βγάλεις selfie με την ψηλή ξανθιά πρωθυπουργό της Δανίας (και τον Κάμερον, αλλά δεν νομίζω ότι τον ένοιαζε ιδιαίτερα ο Κάμερον), αναγκάζοντας τη γυναίκα σου να ξινίσει τη μούρη της. How you doin’?

Ο Ομπάμα οδηγεί μια Corvette του 1963 μαζί με τον Jerry Seinfeld

 

 

“Watch out People”.

Ο Ομπάμα διαβάζει γράμματα πολιτών και τους καλεί σε δείπνο

 

Εντάξει, κι ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε μια φτωχή οικογένεια στο Περιστέρι, σιγά.

Ο Ομπάμα αφήνει σχόλιο σε ποστ του Humans of New York

Το γνωστό account στο instagram, Humans of New York, παρουσιάζει την τραγική ιστορία του Σύριου πρόσφυγα Refaai Hamo, του επιστήμονα ο οποίος έχασε την οικογένειά του και υποφέρει από καρκίνο. Ο Hamo αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στις Η.Π.Α μετά από μια άσχημη εμπειρία στην Κωνσταντινούπολη κι ο Ομπάμα έσπευσε να τον καλωσορίσει με ένα ζεστό σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία του. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, τον υποδέχτηκε και στο Λευκό Οίκο στα πλαίσια του State of the Union.

Last night President @barackobama wrote a very sweet welcome note to the scientist in Tuesday's story.

A photo posted by Humans of New York (@humansofny) on

 

Ο Ομπάμα αράζει με καλλιτέχνες

 

Ο τύπος είναι φίλος με τη Beyonce, σταματάει εδώ κάθε κουβέντα.

 

Είχε βέβαια και κάποιες κακές στιγμές, αλλά του τις συγχωρούμε.

 

Ο Ομπάμα σκοτώνει μια μύγα

 

Το FBI δεν αναμίχθηκε καθόλου. Ένα τυλιγμένο περιοδικό, ήταν αρκετό.

Ο Ομπάμα παίζει κυνηγητό

 

Ότι αγαπάει τα παιδάκια το εμπεδώσαμε. Ο Ομπάμα όμως παίζει κυνηγητό, μέχρι και με τα σκυλάκια του Λευκού Οίκου.

 

O Ομπάμα είναι baller

Όπως αποκάλυψε στον αρχηγό της Team Usa, ξεκίνησε με ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια της θητείας του όμως, τον θαυμάσαμε να δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε όλα τα αθλήματα, με μια έμφαση φυσικά στο αγαπημένο του μπάσκετ.

Καλά, βολεύεται με το κοστούμι;

ΟΚ, το έβγαλε.

 

Άντε πάλι.

Ο Ομπάμα κάνει λίγη random πλακίτσα όσο δίνει χάρη σε μια γαλοπούλα

 

Ο Ομπάμα έχει σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο ακόμα στο Λευκό Οίκο. Προλαβαίνει να μας χαρίσει πολλές ακόμα κουλ στιγμές, ειδικά τώρα που δεν θα έχει και το άγχος της επανεκλογής. Ό,τι και να γίνει πάντως, γνωρίζουμε ήδη πως όποιος και να τον διαδεχθεί, αποκλείεται να τον ξεπεράσει σε coolness.

 

Αμφιβάλλει κανείς;