ORIGINALS

#MinKseneronis : 10 ιδέες για να περάσεις καλά και τον Σεπτέμβριο

Κέρδισε ένα backpack Lenovo και καλό φθινόπωρο! Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ένας φανταστικός μήνας, αν του φερθείς όπως του αξίζει.

To καλοκαίρι τέλειωσε, το καλοκαίρι πάει. Άνθρωποι προχωρούν στον δρόμο, κοιτούν ο ένας τον άλλο με αγάπη και συμπόνια. Απορούν “και τώρα τι; και τώρα πώς θα ζήσουμε;”. Τα ξενύχτια μας χωρίς το άγχος της επόμενης μέρας, το απέραντο λιώσιμο στην παραλία και οι καλοκαιρινοί έρωτες. Τι να το κάνουμε τώρα το τσιμέντο και τη δουλειά και την γκρίνια. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας φανταστικός μήνας. Αρκεί να του φερθούμε όπως του αξίζει. Χωρίς δηλαδή την προκατάληψη που τον σηματοδοτεί ως το τέλος του καλοκαιριού. Εμείς ήρθαμε εδώ να δώσουμε 10 απλές ιδέες που θα κάνουν τον Σεπτέμβριό σου, ακόμα καλύτερο και από τον Αύγουστο. ΟΚ. Ίσως και υπερβολή.

Πώς την παλεύεις στο γραφείο;

 

> Early drinks. Υπάρχει πάντα η απλή και μαζί συγκλονιστικά αποτελεσματική λύση που έχει βοηθήσει γενιές και γενιές εργαζόμενων. Κανόνισε για ένα ποτό μετά το γραφείο είτε με τους συναδέλφους σου είτε, αν δεν αντέχεις να τους βλέπεις άλλο, με τους φίλους σου. Δεν είναι μόνο ότι θα περάσεις καλά εκεί, είναι και που όλη η υπόλοιπη μέρα σου στο γραφείο θα είναι πολύ ομορφότερη. Κάτι θα έχεις να περιμένεις.

> Όταν οι ώρες του γραφείο σου φαίνονται ατελείωτες και το οκτάωρο σού φαντάζει δύο ζωές και κάτι, έχεις πάντα ένα πολύ καλό σύμμαχο που λέγεται μουσική. Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας όπου βγαίνουν πράγματα να ακούσεις. Bonus: τα βίντεο στο youtube με τα live που πήγες την προηγούμενη μέρα.

> Ανηλεές σκρολάρισμα στα social media είναι βέβαια μια τρίτη και πιο σίγουρη επιλογή επιλογή. Ας το παραδεχτούμε, εξάλλου, αυτό κάναμε και στις διακοπές μας. Απλώς μπορεί να το κάναμε λίγο λιγότερο.

Και οι καλοκαιρινοί έρωτες;

 

> Φλέρταρε. Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό το σχήμα ‘φλερτάρω στα νησιά-δεν φλερτάρω στην πόλη’. Αν είσαι ελεύθερος ή ελεύθερη, πίστεψέ με, τη μεγαλύτερη συσσώρευση πληθυσμού θα τη βρεις εκεί που μένεις. Άσε που τον πραγματικό έρωτα θα τον βρεις στο τσιμέντο. Στις απόκοσμες παραλίες όλοι γύρω σου μοιάζουν οι πιο ταιριαστοί.

> Εδώ που τα λέμε υπάρχουν και άπειρα dating apps για να κάνεις το φλερτ σου. Γιατί κάποιοι σε αυτή τη ζωή είναι και ντροπαλοί.  Κατέβασε μια από τις εφαρμογές και χαώσου σε ένα φλερτ που ομολογουμένως μοιάζει λίγο περισσότερο με videogame. Έχει και αυτό την πλάκα του.

> Τώρα για τους δεσμευμένους. Νομίζω ότι έχουμε υποτιμήσει πολύ τη σημασία που έχει μια μονοήμερη εκδρομή. Παίρνεις τον δικό σου ή τη δικιά σου, Κυριακή ή στο ρεπό σας, μπαίνετε στο αμάξι και όπου σας βγάλει. Στην πρώτη καφετέρια που σας κάνει κλικ, τρώτε το πρωινό σας, κάνετε τη βόλτα σας, κάθεστε στην ταβέρνα. Έτσι, χωρίς το ‘πρέπει να περάσω καλά’ των διακοπών. Χωρίς σχέδια. Ό,τι σας βγει.

Από διασκέδαση καλά πάμε

 

> Ο Σεπτέμβριος είναι ο κατεξοχήν συναυλιακός μήνας μαζί με τον Ιούνιο. Πρώτα από όλα oι Florence and the Machine. Sold out από τα λίγα. Μετά συναυλίες για όλα τα γούστα: από Γιάννη Κότσιρα και Μιχάλη Χατζηγιάννη μέχρι Εισβολέα και από Ψαραντώνη μέχρι Orange Goblin. Σύμφωνα με μια θεωρία που έστησα τώρα στο μυαλό μου, μπορείς τον Σεπτέμβριο να πηγαίνεις σε συναυλία ΚΑΘΕ μέρα.

> Υπάρχουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Ειλικρινά τι είναι πιο όμορφο από το να βλέπεις ταινία και από πάνω να είναι ο νυχτερινός ουρανός. Το καλό; Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας εκείνος που μπορείς να συνδέσεις καλές ταινίες και θερινό. Δεν χρειάζεται να δεις πια την τάδε ταινία του Γκόμεζ Τόρες Μπελαβίραδιδ (δικό μου όνομα) με το 1 ½ αστεράκι.

Α, αν πας προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, πάρε και μια ζακέτα.

> Πήγαινε ή κάνε ένα πάρτι. Ψιλομαυρισμένοι άνθρωποι μαζεύονται πνιγμένοι από το τέλος του καλοκαιριού, όλοι μαζί, σε αστικά κέντρα. Ο Σεπτέμβριος είναι με διαφορά ο καλύτερος μήνας για να κάνεις πάρτι. Είναι εκείνες οι στιγμές που τα δίνεις όλα, γιατί δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Βασικός δέκατος κανόνας

> Ο κανόνας που είναι πάνω από όλα, βασική προϋπόθεσή του: Μην ξενερώνεις. Ζωή υπάρχει και τον Σεπτέμβριο. Και μπορεί να είναι μάλιστα και πολύ όμορφη. Ιδίως αν ξεκινήσει με δώρο!

 

Η Lenovo και το Oneman χαρίζουν σε 20 τυχερούς νικητές από ένα backpack που χωράει τα πάντα ΚΑΙ το νέο σου laptop! Για να δηλώσεις συμμετοχή συμπλήρωσε παρακάτω τη φόρμα διαγωνισμού.*

 

*Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι κάτοικοι Αττικής

powered by Typeform