Οι 8 διαφορετικές φωνές που χρησιμοποιούμε στο τηλέφωνο

Γιατί αλλιώς μιλάς στην μητέρα και αλλιώς στον προϊστάμενό σου.
SHARES

Κάθε φορά που αντιδράμε σε κάποιο εξωτερικό ερέθισμα με τρόπο που διαφέρει από τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει τους γύρω μας να συμπεριφερόμαστε, εμφανίζεται κάποιος καλοθελητής και μας χαρακτηρίζει ως 'διχασμένες προσωπικότητες'. Συνήθως ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, αποτελεί αιτία καβγά, αφού εμείς αρνούμαστε πως διαθέτουμε διχασμένη προσωπικότητα και προσπαθούμε να αιτιολογήσουμε με λογικά επιχειρήματα την, για τους άλλους, ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά μας.

Πράττουμε ορθά κάθε φορά που αρνούμαστε πως είμαστε διχασμένες προσωπικότητες, αλλά η άρνησή μας έγκειται σε λάθος λόγο. Αυτό που θα έπρεπε να μας τσαντίζει δεν είναι πως μας αποκαλούν διχασμένες προσωπικότητες την ώρα που είμαστε βέβαιοι για την μία, σαφή και ξεκάθαρη προσωπικότητα που διαθέτουμε, αλλά πως μας αποκαλούν διχασμένες προσωπικότητες την ώρα που (σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως) πάσχουμε από κάτι αρκετά πιο σύνθετο. Από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Ή για να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους επιστημονικούς όρους, συμπεριφερόμαστε όχι σαν να είμαστε δύο, αλλά εικοσιδύο διαφορετικά άτομα.

Αν θεωρείς πως δεν ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία ανθρώπων, πριν εγκαταλείψεις αυτό το κείμενο, σκέψου το πόσο διαφορετικά συμπεριφέρεσαι κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης ανάλογα με το ποιο άτομο βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής. Αν ακούσεις το πόσο διαφορετικός είναι ο τόνος της φωνής σου και οι κινήσεις σου στη διάρκεια της κάθε κλήσης μάλλον θα πιστέψεις πως όχι μόνο διαθέτεις κάμποσες διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά πως είσαι μία μπαμπούσκα που μέσα της κρύβει κάμποσους διαφορετικούς ανθρώπους που ξεπηδούν από μέσα σου ανάλογα με την ιδιότητά του συνομιλητή σου. Μαζέψαμε 8 τηλεφωνικές κλήσεις τις καθημερινότητας που μας ξυπνούν τους άλλους μας εαυτούς.

Το τηλεφώνημα της μαμάς

Το λεξιλόγιο: Μετά το πρώτο 'έλα' που χρησιμοποιείς για ν' ανοίξεις το διάλογο, περιορίζεται στις λέξεις που απαγόρευε στο 'Ναι ή Όχι' ο Τσαουσόπουλος.

Η φωνή: Σαν να σου έχουν σκοτώσει τη μάνα.

Η γλώσσα του σώματος: Κατεβασμένο το κεφάλι, κυρτοί ώμοι και βλέμμα στο πάτωμα. Όπως εκείνη τη φορά στο προαύλιο του σχολείου που σ' έψαχνε η μητέρα σου φωνάζοντας το όνομά σου για να σε ταΐσει ένα αυγό.

Το τηλεφώνημα της κοπέλας σου πριν κλείσετε χρόνο

Το λεξιλόγιο: Περιλαμβάνει κάθε λέξη που σχετίζεται με τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας σε υποκοριστικό.

Η φωνή: Απομίμηση αυτής του Μάικ του Φασολάκη.

Η γλώσσα του σώματος: Αν είσαι με παρέα, απομακρύνεσαι τουλάχιστον δέκα μέτρα από τους υπόλοιπους, γιατί ξέρεις πως ό,τι πεις και ο τρόπος που θα το πεις αξίζουν ισόβιο bullying.  

Το τηλεφώνημα της κοπέλας μετά από ένα χρόνο σχέση

Το λεξιλόγιο: Βλ. 'το τηλεφώνημα της μαμάς'.

Η φωνή: Βλ. 'το τηλεφώνημα της μαμάς'.

Η γλώσσα του σώματος: Βλ. 'το τηλεφώνημα της μαμάς'.

Το τηλεφώνημα στο σουβλατζίδικο

Το λεξιλόγιο: Εδώ σημασία δεν έχει το λεξιλόγιο, αλλά το ''μία παραγγελία θα ήθελα να κάνω'' που λέμε όλοι λες και από την άλλη άκρη της γραμμής περιμένουν ν' ακούσουν τη Υπερμάχω Στρατηγώ.

Η φωνή: Πιο καθωσπρέπει κι από αυτή πωλητή εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η γλώσσα του σώματος: Φαντάρου σε ανάπαυση.

Το τηλεφώνημα του προϊσταμένου

Το λεξιλόγιο: Κωστή Παπαγιώργη και πάνω.

Η φωνή: Αντίστοιχη με αυτή του Πάνου Καμμένου όταν υποδέχτηκε τον Ομπάμα.

Η γλώσσα του σώματος: Κλαρίνο.

Το τηλεφώνημα του κολλητού

Το λεξιλόγιο: @#$&&%@

Η φωνή: Η κανονική σου. Αυτή που αν την ηχογραφήσεις και την ακούσεις, θα σκιαχτείς με το αποτέλεσμα.

Η γλώσσα του σώματος:

 

Το τηλεφώνημα της μαμάς του κολλητού

για να μην ξεφύγουμε από το θέμα καλύτερα να έχουμε μια φωτογραφία όπως η παρακάτω στο μυαλό μας:

Το λεξιλόγιο: Με το σεις και με το σας.

Η φωνή: Του καλού παιδιού. Εκείνου που όταν είναι 12 χρονών του πιάνουν το μάγουλο οι θειάδες και απορούν ''πώς μεγάλωσε έτσι''.

Η γλώσσα του σώματος: Στάση υπηρέτη όταν γεμίζει με τσάι το φλιτζάνι της βασίλισσας.

Το τηλεφώνημα εταιρείας δημοσκοπήσεων

Το λεξιλόγιο: Ξεστομίζεις λέξεις όπως νομενκλατούρα και όσμωση που ούτε που θυμόσουν πως γνώριζες.

Η φωνή: Λες και μιλάς απευθείας στον πρωθυπουργό.

Η γλώσσα του σώματος: Όρθιος σε στάση προσοχής. Είπαμε, μιλάς στον πρωθυπουργό.

Share
 

24Media Network

Έδωσε δικαιώματα

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Σλοβακία, την αντίδραση που θα πρέπει να βγάλει η ομάδα και τις βοήθειες που δεν έχει πάρει από τις μεταγραφές.

"Η ΑΕΚ δεν είχε πάθος"

Ο Καλέμπ Εκουμπάν της Τραμπζονσπόρ σκόραρε τρία γκολ εις βάρος της ΑΕΚ και μίλησε στο Sport24.gr για τη διαφορά με την Ένωση, το άδειο ΟΑΚΑ, όπως και για τον επαναληπτικό.

 
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

O Tarantino μέσα από 10 ατάκες του

Το 1992 το “Reservoir Dogs” μας σύστησε ένα νέο δημιουργό. Δύο δεκαετίες μετά, ο Κουέντιν Ταραντίνο συνεχίζει να διδάσκει - και να (μας) διασκεδάζει.

Το δίδυμο του 'Pulp Fiction' χτυπά 4άδα

Η Tarantino Week συνεχίζεται στο Oneman, και κάθε μέρα θα επιλέγετε εσείς τους αγαπημένους σας χαρακτήρες από τη φιλμογραφία του μεγάλου σκηνοθέτη.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO