ORIGINALS

Ποιο επιτραπέζιο ταιριάζει στην παρέα σου;

Είτε το πρωί είτε το απόγευμα, μετά τη σχολή, τη δουλειά ή στις 2 τα ξημερώματα, η ώρα για επιτραπέζια είναι ώρα ιερή και οι απόντες τιμωρούνται με αλλαγή φιλικού περιβάλλοντος.

Βάζεις την παρέα και τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος κι εγώ βάζω τα επιτραπέζια που θα σου εγγυηθούν ένα βράδυ γεμάτο απρόοπτα.

1. Dixit για να μπερδευτείτε πολύ, πάρα πολύ

Ίσως από τα πιο κλασικά παιχνίδια για να παίξεις με μεγάλη παρέα. Είναι το επιτραπέζιο που χρειάζεσαι μέχρι να ψηθεί ο ελληνικός καφές, να φθάσουν οι πιο αργοπορημένοι και να αρχίσει να σπάει ο πάγος ανάμεσα στους νεοφερμένους. Το παιχνίδι είναι απλό. Ο αφηγητής του γύρου δίνει μια λέξη ή φράση- κλειδί για την κάρτα που κρατάει και οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να βρουν ποια από τις δικές τους κάρτες ταιριάζει περισσότερο. Αναποδογυρισμένες οι κάρτες πέφτουν στο τραπέζι και αφού τις ανακατέψεις, τις αναποδογυρίζεις. Θα καταφέρετε να βρείτε ποια ήταν η κάρτα του αφηγητή άραγε;

2. Jungle Speed  και φορέστε προστατευτικά γάντια  

Το παιχνίδι που βγάζει τον πραγματικό εαυτό κάθε ανταγωνιστικού φίλου που έχετε. Το παιχνίδι απαιτεί ταχύτητα και μεγάλη παρατηρητικότητα από μεριάς σας. Αυτό που καλείστε να κάνετε είναι με το που εμφανιστούν δύο όμοιες κάρτες στο τραπέζι, να αρπάξετε γρήγορα το τοτέμ που είναι στο κέντρο του τραπεζιού. Ο τελευταίος, χάνει! Όπως καταλαβαίνετε, πριν ξεκινήσετε προτείνω να απομακρύνεται από το τραπέζι τις κούπες με τον ελληνικό καφέ, γιατί αν βρεθεί στο δρόμο διεκδίκησης του τοτέμ, τότε πιθανότατα ο αγαπητός παπαγάλος που είναι ζωγραφισμένος πάνω στην κούπα, θα πετάξει δίχως δική του θέληση προς κάθε κατεύθυνση του δωματίου.

3. Hands up  και οι χειρονομίες παίρνουν νέο νόημα 

Και εκεί που έλεγες ότι θα σου προτείνω ένα παιχνίδι για να επιστρέψει η κούπα με τον ελληνικό καφέ σου στο τραπέζι, κατεβάζω από το ράφι με τα επιτραπέζια το Hands Up και η τρέλα ξεκινά.

Βγάλε, λοιπόν, τα χέρια από τις τσέπες και 3,2,1 GO

Σε κάθε γύρo μία κάρτα ανοίγει κι εσύ πρέπει να μιμηθείς με τα χέρια σου την εικονιζόμενη χειρονομία. Χέρια πάνω, δεξιά, αριστερά, κάνε την πεταλούδα, κολύμπα ή ό, τι άλλο χρειαστεί. Πρόσεχε γιατί αν είσαι ο τελευταίος που θα κουνηθεί, τότε είσαι κι ο χαμένος.

4. Adios Amigos και φύγαμε για Μεξικό

Ώρα να γίνεις πιο γρήγορος και από τη σκιά σου! 3 desperados, δυναμίτες, όπλα και πολλά ακόμα μετατρέπουν το σαλόνι του σπιτιού σου σε σκηνή από την Άγρια Δύση. Όλοι οι παίχτες παίζουν ταυτόχρονα και προσπαθούν να καταλάβουν γρήγορα ποιον αντίπαλο πρέπει να σημαδέψουν με το όπλο τους.  Σε παρακαλώ πολύ, ο άμαχος πληθυσμός βλέπε η κούπα με τον καφέ Λουμίδης Παπαγάλος να μείνει μακριά από το πεδίο βολής σου. Δε θα μας «κόψεις» και τον καφέ!

5. Twister γιατί ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς

Και η βραδιά κλείνει με λίγη γιόγκα θα έλεγε κανείς, τώρα που είναι και το trend της εποχής. Η δική μας yoga δεν είναι άλλη από το twister. Δε θέλω να κάθεστε. Εμπρός, σηκωθείτε! Γυρίστε το βέλος και ανάλογα το χρώμα που θα δείξει, ακουμπήστε με τα χέρια και τα πόδια την αντίστοιχη βούλα. Πρόσεχε, θέλει καλή ισορροπία γιατί αν πέσεις, έχασες ακόμα κι αν άλλος παίχτης σ’ έσπρωξε για να φθάσει τη δική του βούλα. 

Μη χάνεις ούτε λεπτό διασκέδασης. Βάλε το μπρίκι στη φωτιά, βγάλε τις κούπες από το ντουλάπι και ρίξε το γάντι στους κολλητούς για παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως.