ORIGINALS

Πώς να εκμεταλλευθείς τις εκπτώσεις σε μία εβδομάδα

Μία δημοσιογράφος παίρνει το δεκαήμερο προσφορών και το αποδομεί, ώστε να μπει στην ντουλάπα σου.

Το μεγαλύτερο ψέμα αυτού του πλανήτη είναι ότι οι εκπτώσεις μας δημιουργούν μία αίσθηση ευφορίας και χαράς. Γιατί και καλά μπορούμε να αγοράσουμε κάτι πιο φθηνά και άλλα τέτοια κλασικά εικονογραφημένα. Κουραφέξαλα. Η περίοδος των εκπτώσεων και γενικότερα, των προσφορών θα μπορούσε να εικονογραφηθεί με την επίθεση των ορκ στη Μόρντορ. Ναι προφανώς αν έχεις χρήματα να διαθέσεις για ψώνια δεν ισχύει για σένα κάτι τέτοιο, ωστόσο εφόσον ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία δεν θα πρέπει να σε απασχολούν και τόσο οι εκπτώσεις, σωστά;

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους όμως που ανεξαρτήτως αριθμού γραμμάτων στην περιγραφή δεν μας λες και κροίσους, η περίοδος των εκπτώσεων είναι αρκετά σημαντική. Ιδίως όταν εμφανίζεται στη φάση που έχουμε ανάγκη να ανανεώσουμε κάποιους τομείς της γκαρνταρόμπας μας.

Στην θεωρία επομένως, όλα καλά. Στην πράξη είναι που χάνουμε τα αυγά και τα πασχάλια.

Φούτερ Funky Buddha 32,50 από 49,50€ >

 

Δεν ξέρω τι είδους επεξεργασία κάνει ο εγκέφαλός μας την ώρα που ακούει τη λέξη έκπτωση ή προσφορά, εκείνο που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι πελαγώνει. Εκεί που για παράδειγμα χρειαζόταν ένα ζευγάρι καλά παπούτσια, αρχίζει να του καλοαρέσει η ιδέα του δερμάτινου που είναι σε προσφορά αλλά από την άλλη και εκείνη η ζακέτα με το 20% κάτω δεν είναι άσχημη. Μπαμ, έκρηξη στο μυαλό.

 

Ζακέτα Φούτερ Bodytalk 46,40 από 58€

 

Παπούτσια Polo Ralph Lauren 76 από 95€ >

 

Είναι λογικό. Συνήθως έχουμε ανάγκη από ένα περισσότερα πράγματα, κυρίως γιατί η ανανέωση είναι φάρμακο στην ψυχολογία. Ωστόσο, κάνε λίγο κράτει και πριν ανοίξεις το πορτοφόλι, πήγαινε μία βόλτα από την ντουλάπα σου. Άνοιξέ τη και παρατήρησέ την προσεχτικά. Οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις είναι οι εξής τρεις που ακολουθούν.

 

 

Παντελόνι Puma 26,39 από 32,99€ >

 

Παπούτσια Gant 79,20 από 99€ >

 

Κίνηση Πρώτη: Εντόπισε τι είναι αυτό που λείπει από αυτήν ή αν μη τι άλλο, δεν υπάρχει σε αφθονία, βλέπε T-Shirts.

Σημειωτέον, σε αυτό το σημείο έρχεται η μία και βασική συμβουλή του σημερινού κειμένου: Στις εκπτώσεις συμφέρει να αγοράσεις κάτι απαραίτητο μεν, όχι και τόσο φθηνό δε. Για τον απλούστατο λόγο ότι η διαφορά στα χρήματα δεν πρόκειται να σου φανεί διαφορετικά.

 

Μπουφάν Bodytalk 63,20 από 79€>

 

Ποδοσφαιρικά Puma 183,20 από 229€ >

 

Τώρα που το συμφωνήσαμε αυτό, επιστρέφουμε στην ντουλάπα σου.

Κίνηση Δεύτερη: Τώρα πες μου το εξής: Βλέπεις ότι λείπει από αυτήν κάτι σε αθλητικό, σε πιο casual ή πιο καλό;

 

Φούτερ Franklin & Marshall 35,90 από 119€ >

 

Πριν την τελευταία κίνηση μία ανασκόπηση για το πού βρισκόμαστε. Θεωρητικά τώρα θα πρέπει να είσαι στη φάση που ξέρεις τι είδος είναι αυτό που σου λείπει (παντελόνι, παπούτσια, πανωφόρι, κτλ) και σε ποια κατηγορία ανήκει (αθλητικό, καθημερινό, καλό).

 

Σακίδιο πλάτης Superdry 81,90 από 91€ >

 

Κίνηση Τρίτη: Τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξεις το πορτοφόλι σου και να δεις πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις.

 

Δερμάτινο μπουφάν Esprit 204 από 255€ >

Εδώ είναι το σημείο που σαν καλός προπονητής με ένα εμψυχωτικό μασάζ στην πλάτη, σε στέλνω στο γήπεδο. Εν προκειμένω, στην αγορά. Είσαι έτοιμος.

Και να θυμάσαι: Όσο πιο συνειδητοποιημένος πας για ψώνια, τόσο πιο ικανοποιημένος θα γυρίσεις από αυτά.