ORIGINALS

Τα 10 πιο αηδιαστικά επαγγέλματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή

Τι στο καλό κάνει ένας 'μυριστής μασχάλης';

Υπάρχουν επαγγέλματα εκεί έξω που δεν πάει το μυαλό σου ότι όντως υπάρχουν. Επαγγέλματα, όχι μόνο εξαιρετικά δύσκολα, αλλά δυστυχώς και εξαιρετικά αηδιαστικά, που απαιτούν όχι μόνο ιδιαίτερες δεξιότητες, αλλά και ιδιαίτερα δυνατό στομάχι.

Εμείς μαζέψαμε 10 τέτοιες δουλειές, εκείνες που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση, που μας έκαναν να σκεφτούμε “ω Θεέ μου, γιατί; ΓΙΑΤΙ;;;”

Και κάτι πιο σοβαρό τώρα.

Όπως θα δείτε, κάποια επαγγέλματα μοιάζουν πολύ με εκείνα των απλών καθαριστριών που δουλεύουν δίπλα μας, οπότε θα ναι καλό να καταλάβουμε πόσο μεγάλοι ήρωες της καθημερινότητας είναι οι κυρίες (και οι κύριοι) που κρατούν καθαρούς τους δρόμους, τα γραφεία, τις σκάλες των πολυκατοικιών. Και να μη ξεχνάμε να τους δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό.

Λοιπόν, προχωράμε τώρα.

Δες για για ποια επαγγέλματα σου μιλάμε.

1. Καθαριστής τόπων εγκλήματος

Αν και οι ντετέκτιβς παίρνουν όλην τη δόξα, υπάρχει και κάποιος που πρέπει να καθαρίσει το χάλι που αφήνουν πίσω τους και αυτοί, αλλά προφανώς και τα πτώματα και οι δολοφόνοι τους. Αν σκεφτείς ότι αυτοί οι καθαριστές ξεπλένουν το σημείο από αίματα, τρίχες, δόντια, και οτιδήποτε σχετικό, δεν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί αυτό το επάγγελμα βρήκε τον δρόμο του σε αυτήν τη λίστα.

 

2. Συλλέκτης βακτηρίων

Αν και ακούγεται ενδιαφέρον να είσαι ένας επιστήμονας σκυμμένος πάνω απ’ το μικροσκόπιο, εξετάζοντας αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα, ωστόσο δεν είναι και το ίδια ενδιαφέρουσα η συλλογή τους. Γενικά τα βακτήρια δεν ζουν και στα πιο καθαρά μέρη, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιστήμονες πολλές φορές βρίσκουν τον εαυτό τους να τριγυρνάει σε βάλτους, βόθρους, παμβρώμικες τουαλέτες, προκειμένου να συλλέξουν τα προς εξέταση ‘πλασματάκια’ τους. Σκληρές καταστάσεις.

3. Αυτός που ξεθάβει πτώματα

Καμιά φορά οι επιστήμονες, για τις ανάγκες της διερεύνησης μίας εγκληματικής ενέργειας χρειάζεται να εξετάσουν το πτώμα κάποιου που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια ή να συλλέξουν το DNA του. E, λοιπόν κάποιος πρέπει να συλλέξει τα απομεινάρια αυτού του πτώματος -τα κόκαλα, τους ιστούς- και να του τα φέρει στο εργαστήριο. Όχι και η πιο ευχάριστη δουλειά η συγκεκριμένη, έτσι;

4. Καθαριστής εμετών σε Λούνα Παρκ

Όσο πλάκα και αν έχουν για σένα οι βόλτες με το τρενάκι του τρόμου, το στομάχι σου μπορεί να μην τις ευχαριστιέται το ίδιο. Γι’ αυτόν τον λόγο, μερικά από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο έχουν επιστάτες, επιφορτισμένους αποκλειστικά με το να σκουπίζουν τους εμετούς από τα καθίσματα και όποιο άλλο σημείο μπορεί να λερώσει κάποιος από μας, που ανακατεύτηκε λίγο παραπάνω.

5. Ταριχευτής

Επειδή είσαι νεκρός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είσαι και καθαρός. Και αυτό ακριβώς το πράγμα κάνει και ο ταριχευτής που βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα. Τρίβει το σώμα να καθαρίσει, το απολυμαίνει και του εισάγει τα κατάλληλα χημικά, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για όσο χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η κηδεία. Βέβαια, πριν από όλα αυτά θα πρέπει να βεβαιωθεί και ότι ο άνθρωπος μπροστά τους δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να είναι ζωντανός. Δουλειά για δυνατά στομάχια.

 

6. Μυριστής μασχάλης

Πώς οι εταιρείες που κυκλοφορούν στην αγορά αποσμητικά γνωρίζουν αν τα προϊόντα τους ‘δουλεύουν’, αν μυρίζουν όμορφα, αν είναι αποτελεσματικά ή όχι; Απλό. Προσλαμβάνοντας ‘μυριστές μασχάλης’. Πόσο πολύ θα ήθελες να κάνεις αυτήν τη δουλειά; Πόσο;

7. Συλλέκτης κοπράνων νυχτερίδων

Τα συγκεκριμένα κόπρανα είναι περιζήτητα για δύο κυρίους λόγους: πρώτον αποτελούν ένα πολύ καλό λίπασμα και δεύτερον γιατί σε ορισμένα μέρη του κόσμου θεωρούνται εξαιρετική λιχουδιά. Ναι, ξέρω, και μόνο στην ιδέα σου έρχεται εμετός. Κι εμένα το ίδιο. Επειδή, λοιπόν, τις περισσότερες φορές τα ‘κακάκια’ αυτών των τρομακτικών πλασμάτων της νύχτας βρίσκονται σε σπηλιές, χρειάζονται ορισμένες ιδιαίτερες δεξιότητες για να τα συλλέξει κάποιος σωστά. Γι’ αυτόν τον λόγο η δουλειά ανατίθεται στους επαγγελματίες που φέρνουν τον περίεργο τίτλο ‘συλλέκτες κοπράνων νυχτερίδας’.

8. Ελεγκτής του φύλου των κοτόπουλων

Για έναν αγρότη είναι πολύ σημαντικό να ξέρει απ’ την αρχή το φύλλο των κοτόπουλών του, ώστε να μπορεί να τους δίνει την κατάλληλη τροφή, αναλόγως με το τι ζητάει απ’ αυτά, πχ να έχουν περισσότερο κρέας ή απλώς να γεννούν αυγά; Έλα όμως που όσο είναι στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής τους είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν είναι αρσενικά ή θηλυκά. Κι εκεί αναλαμβάνει ο ειδικός, ο οποίος έρχεται και τα πιέζει τόσο, όσο χρειάζεται για να ανοίξει η ανατομική τους οπή και να δει μέσα της. Αν υπάρχει ένα μικρό φούσκωμα, τότε μπροστά του έχει ένα αρσενικό κοτοπουλάκι, διαφορετικά μία μικρή κυρία. Απαιτητική δουλειά πράγματι.

9. Καλλιεργητής σκουληκιών

Ακούγεται αηδιαστικό, αλλά το να μεγαλώνεις μεγαλώνεις γερααααααααααά σκουλήκια και να τα πουλάς στη συνέχεια ως δόλωμα σε αλιείς, είναι ένα εξαιρετικά επικερδές επάγγελμα. Ωστόσο, είναι και αρκετά αηδιαστικό να περιτριγυρίζεσαι από σκουλήκια όλη μέρα. Θα το άντεχες;

 

10. ‘Ιατροδικαστής εντόμων’

Μελετώντας την ανάπτυξη και την εξέλιξη των προνύμφων, των εντόμων, των σκουληκιών και γενικά όλων των εντόμων που μπορούν να βρεθούν μέσα σε ένα νεκρό σώμα, μπορείς να βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα για την ακριβή ώρα και ημερομηνία θανάτου κάποιου. Όσο σημαντική δουλειά όμως είναι, άλλο τόσο αηδιαστική είναι, γιατί σκέψου ότι δεν περνάς τη μέρα σου απλώς παρέα με πτώματα, αλλά παρέα με πτώματα που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη, με την όψη και τη μυρωδιά να είναι κάτι αβάσταχτο. Νομίζω οι κοινοί θνητοί δεν θα αντέχαμε ούτε μια μέρα.