ORIGINALS

Τα επιτραπέζια είναι ο καλύτερος λόγος να κάτσεις σπίτι

Μία ωδή στα παιχνίδια που κρατάνε ζωντανό το παιδί μέσα μας και δέκα καινούριοι λόγοι να 'λιώσεις' με την παρέα σου μέχρι το πρωί.

Αν κάποιος μου ζητούσε να του περιγράψω τα επιτραπέζια με μία λέξη τότε αυτή θα ήταν η ξεγνοιασιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, λάτρευα να κάθομαι στο πάτωμα με τα πόδια οκλαδόν και να προσπαθώ να λύσω το μυστήριο κάποιου φόνου (cluedo) ή να πέσω πάνω στη Σκουφά και να την αγοράσω στην Monopoly. Παρεμπιπτόντως, ακόμα και όταν σταμάτησα πια να είμαι στην ηλικία που όλοι με άφηναν να κερδίζω και άρα προσπερνούσαν διακριτικά την συγκεκριμένη οδό, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τη Σκουφά θα γυρνούσα τον κόσμο ανάποδα μέχρι να την αγοράσω.

 

Stratego Original 19,99 από 24,99€ >

 

Dixit Κάισσα 29,99€ >

 

Τα Χειρόγραφα του Αββαείου Κάισσα 19,99€ >

 

Για μένα όπως και για όλες (ευτυχώς) τις παρέες των οποίων είχα την τύχη να αποτελέσω μέλος, τα επιτραπέζια είχαν πάντοτε σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και είναι αμέτρητες οι φορές που μας έβρισκε και μας βρίσκει το πρωί παίζοντας ‘έναν ακόμη γύρο’.

 

Μάντεψε τι και ποιος 11,99€ >

 

Best of Tv & Cinema AS 14,99 από 19,99€ >

 

Chat Gameνάριο 20,84€ >

 

Για να είμαι ειλικρινής, ουδέποτε έπαιζε σημαντικό ρόλο το παιχνίδι αυτό καθεαυτό. Κάθε φορά, αγκαλιάζαμε και παίζαμε με μανία με όποιο θα μας έφερνε ένα τσακ ακόμη πιο κοντά και θα πρόσθετε ένα ακόμη inside joke στη συλλογή μας.

 

Ινκόγκνιτο Κάισσα 29,99€ >

 

Γιατί τα επιτραπέζια, πέρα από τον πρώτο τους ρόλο να διατηρήσουν την παιδικότητά μας, έχουν άλλη μία τεράστια και σημαντική ικανότητα: Να μας κρατάνε δεμένους. Ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

Ο Βασιλιάς του Τόκυο 29,99€ >

 

Τα Επτά Θαύματα του Κόσμου 39,99€ >

 

Γι αυτό αν είσαι από τους τύπους που τα σνομπάρουν ή που κολλάνε και παίζουν αραιά και πού μόνο τρία συγκεκριμένα κλασικά παιχνίδια, θα ήθελα να με ακούσεις και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Και αν δεν σου αρέσει, επίστρεψε στο Taboo τη σίγουρη λύση να περάσεις φανταστικά με την παρέα σου.

 

Φτιάξε το Σενάριο 20,84€ >