ORIGINALS

Τα ηλιόλουστα instagramικά locations της Αθήνας

Ανακαλύψαμε τέσσερις γωνιές της πόλης που θα κάνουν το προφίλ σου στο Instagram να γεμίσει χρώματα και ήλιο.

Στο βιβλίο με τις Δέκα Εντολές του Instagram, αυτές τις οποίες υπακούν πιστά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που επιθυμούν να έχουν το ιδανικό προφίλ, δίπλα στις παραινέσεις να σταματήσουν τα duckface και να φωτογραφίζουν τα φαγητά πριν τα δοκιμάσουν, υπάρχει η πιο σωστή συμβουλή που μπορεί να δώσει κάποιος. Να αφήσουν τον ήλιο να κάνει παιχνίδι με τον φακό τους, να αφήσουν τον ήλιο να δώσει ζεστασιά στις φωτογραφίες τους, να τον αφήσουν να τους δώσει το φως και την ομορφιά που δίνει και στον κόσμο γύρω μας.

Βλέπεις, τα παιχνίδια στο σκοτάδι μπορεί να είναι ελκυστικά. Η νύχτα να μπορεί να δώσει μία άγρια ομορφιά σε μια εικόνα. Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια όμορφα φωτισμένη εικόνα. Με μια εικόνα που παίζει όχι μόνο με τον ήλιο αλλά και με τις σκιές του, με τις ακτίνες τους, με τον τρόπο που δίνει χρώμα σε έναν τοίχο, σε μια πόλη, σε ένα τοπίο.

Αυτόν τον ήλιο βγήκαμε να γυρέψουμε σε διάφορες μεριές της πόλης μας. Μαζί με τον Ηλία Αναστασιάδη, με μια διάθεση να κρατήσουμε ό,τι καλύτερο μας έδωσε το καλοκαίρι μας, θέλαμε να σας δείξουμε εκείνα τα μέρη στην πόλη που λούζει ο ήλιος λίγο πιο όμορφα από τα υπόλοιπα και είναι ιδανικά για τις instagramικές σας περιπλανήσεις.

 

Για να κάνεις όμως παρέα με τον ήλιο, για να τον κάνεις δικό σου, πρέπει να πάρεις και μια γεύση δική του. Το σύνθημα #TasteTheSun της μπίρας SOL, δεν είναι μια απλή εικόνα. Είναι το συναίσθημα του να κρατάς για όλη τη χρονιά τη “γεύση” και τη διάθεση που δίνει ο ήλιος στο καλοκαίρι σου.

Πήραμε λοιπόν μερικές παγωμένες SOL στα χέρια και βγήκαμε παρέα με τον φωτογράφο Νίκο Κατσαρό στην πόλη. Για να βγάλουμε εικόνες, να δοκιμάσουμε τοποθεσίες, να κάνουμε παιχνίδι με τον ήλιο, με τις ακτίνες του και τις σκιές του, και να προτείνουμε τέσσερα σημεία σε αυτή την πόλη που αποτελούν τον ιδανικό καμβά για το Instagram σου.

Τα σπίτια στην Πλάκα

Από όποια μεριά κι αν αποφασίσεις να φτάσεις στην περιοχή, από τα πρώτα βήματα θα αφεθείς στην παραμυθένια ατμόσφαιρα που έχει αυτή η γειτονιά της πόλης. Με τα πολύχρωμα σπίτια, τα πλακόστρωτα στενά και τους τουρίστες να τριγυρνούν τα δρομάκια κοιτώντας πότε τα νεοκλασικά κτίρια και πότε ψηλά προς την Ακρόπολη. Είναι τόσο διαφορετική αυτή η συνοικία της Αθήνας και έχει τόσες φωτογραφικές γωνιές που θα βρεις σίγουρα εκείνη που θα ταιριάζει σε εσένα και το προφίλ σου. Προτίμησε να βρεθείς εκεί κοντά στη δύση, τότε που ο ήλιος μαλακώνει τα χρώματα στους τοίχους και το φως έρχεται από το πλάι να ζωντανέψει κάθε λήψη σου.

Η όαση του Εθνικού Κήπου

 

Άλλο ένα μοναδικό location στην πόλη. Άλλο ένα μέρος στο οποίο ξεχνιέσαι με το που θα περάσεις τις πόρτες του και χαθείς στα δρομάκια του. Λένε ότι ποτέ κανείς δεν βρήκε με τη μία αυτό που έψαχνε στον Κήπο μιας και τα τοξωτά δρομάκια αλλά και όσα συναντάς εκεί, σε κάνουν να αποπροσανατολιστείς και να αφεθείς στην εμπειρία του να είσαι σε μια όαση πρασίνου μέσα στην πόλη. Από εκείνες που ζηλεύουμε ταξιδεύοντας στις πρωτεύουσες του εξωτερικού. Ψάξε για τη γεφυρούλα και τις μικρές λίμνες. Βγάλε φωτογραφία στους ψηλούς φοίνικες στην Αμαλίας ή στην επιβλητική προμενάδα προς το Ζάππειο. Ο Κήπος έχει πραγματικά αμέτρητα σημεία για να γίνουν ο καμβάς σου.

 

Τα στενά του Μετς

Σε αυτή τη φωτεινή γωνιά της Αθήνας, ο χρόνος μοιάζει να κυλά λίγο πιο αργά, λίγο πιο σημαντικά. Δεν ξέρω αν φταίνε οι κάτοικοι που θα δεις να κάθονται αμέριμνοι στα πολλοστά καφέ και παγκάκια. Ή η αύρα που δίνει σε αυτή την περιοχή το Στάδιο λίγο πιο μπροστά. Αλλά είναι πραγματικά το ιδανικό μέρος για μια αυθεντική βόλτα. Για να πάρεις εσύ και η παρέα σου από μία SOL στο χέρι και να καθίσεις σε κάποια γωνιά να μιλήσεις, να φωτογραφηθείς, απλά να ξεχαστείς.

 

Ο πεζόδρομος του Θησείου

Ίσως από τα πιο φημισμένα μέρη της πόλης για τους τουρίστες αλλά σίγουρα και ένα από τα πιο αγαπημένα των κατοίκων της Αθήνας. Η μικρή ανηφόρα της από το Θησείο για την Ακρόπολη κρύβει μερικές γωνιές θησαυρούς για τις Instagramικές σου απόπειρες, χωρίς απαραίτητα να έχεις στο νου σου την Ακρόπολη. Οι περισσότεροι άλλωστε προσπαθούν μάταια να βγάλουν από εκεί μια φωτογραφία με την Ακρόπολη και χάνουν όλα τα άλλα πανέμορφα σημεία που ο ήλιος αναδεικνύει σε πανέμορφα σημεία για φωτογράφηση.

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκομαι στο γραφείο. Κι όσο φως κι αν δίνουν τα παράθυρα στην αίθουσα, δεν μου φτάνει. Θέλω να βγω απο εδώ, να τριγυρίσω και πάλι την πόλη με τα πόδια και μια SOL στο χέρι. Για να γευτώ ξανά τον ήλιο και να βγάλω μερικές ακόμα φωτογραφίες με το σύνθημα #TasteTheSun. Για να μην αφήσω το καλοκαίρι να απομακρυνθεί ούτε στιγμή.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός