ORIGINALS

Τέσσερα συν ένα παρεΐστικα παιχνίδια για βραδιές στο σπίτι

Ιδέες για να μην βαρεθείτε λεπτό ακόμα κι αν μείνετε σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η διασκέδαση είναι συνυφασμένη (για τον περισσότερο κόσμο) με το “έξω”, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Το “έξω” μπορεί να είναι μια βόλτα για μπύρα, μια έξοδος στο σινεμά, πάρτυ μέχρι το πρωί σε κάποιο κλαμπ και τα σχετικά. Υπάρχουν φορές που νιώθεις (και νιώθουμε) σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη να βγεις έξω, να κάνεις πράγματα, να πάρεις αέρα. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι φορές που θες απλά να μείνεις στο σπίτι σου ή να μαζευτείτε με την παρέα σου σε κάποιο άλλο φιλικό σπίτι είτε επειδή δεν θες να χαλάσεις λεφτά είτε επειδή θες να περάσεις ένα πιο χαλαρό βράδυ.

Το ότι θα μείνεις μέσα δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα διασκεδάσεις. Το αντίθετο. Μια βραδιά στο σπίτι με την παρέα μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλύτερη από ένα βράδυ στο καλύτερο μαγαζί της πόλης. Κι αν κάποια στιγμή βαρεθείτε και δεν ξέρετε τι να κάνετε, υπάρχουν τέσσερα συν ένα αγαπημένα παρεΐστικα παιχνίδια που μπορούν να “απογειώσουν” τη βραδιά σας.

Και επειδή κάθε παρεΐστικη βραδιά που σέβεται τον εαυτό της χρειάζεται οπωσδήποτε φαγητό, μπορείς να δημιουργήσεις ένα extra treat για τους καλεσμένους σου, προσφέροντας λιχουδιές που προετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα και συνοδεύονται άψογα από μία ΑΛΦΑ Weiss. H γεύση των πιάτων σου θα “απογειωθεί” και οι καλεσμένοι σου θα νιώσουν ότι πραγματικά επένδυσες πολύ χρόνο για τις προετοιμασίες.

 

Όταν λοιπόν θα έχεις φτιάξει το ιδανικό σκηνικό, ξεκινήστε το παιχνίδι. Ιδού οι αγαπημένες προτάσεις μας.

#1 Παντομίμα

Αγαπημένο, διαχρονικό παιχνίδι. Δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιον, μπορείς να το διαχειριστείς όπως θες, είτε με τίτλους από ταινίες είτε με βιβλία οτιδήποτε άλλο θες και μπορεί να σου εγγυηθεί μια βραδιά με αστείρευτο γέλιο. Είναι το παιχνίδι των μιμήσεων, είναι το παιχνίδι που αγαπήσαμε και ταυτόχρονα αυτό που μας έχει κάνει άπειρες φορές ρεζίλι σε φίλους και γνωστούς με τις αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες.

Εσύ μπορεί να προσπαθείς να περιγράψεις την ταινία “όσα παίρνει ο άνεμος” και οι υπόλοιποι να καταλαβαίνουν ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους εκτός από αυτό. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείς.

#2 Αναπτήρας

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να “ανάψει φωτιές” εξ ου και το όνομά του “αναπτήρας”. Το πώς παίζεται είναι λίγο πολύ γνωστό. Αν πάλι δεν ξέρεις, θα προσπαθήσουμε να στο περιγράψουμε όσο πιο απλά γίνεται.

Έστω ότι έχουμε μια παρέα πέντε παικτών. ο παίκτης Α δίνει τον αναπτήρα στον παίκτη Β και του κάνει μια κρυφή ερώτηση τύπου “ποιος πιστεύεις ότι…”. Ο παίκτης Β δίνει τον αναπτήρα στο πρόσωπο που θεωρεί ότι ταιριάζει περισσότερο ως απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση και του κάνει με τη σειρά του μια κρυφή ερώτηση. Όταν κάποιος από τους παίκτες πάρει για τρίτη φορά τον αναπτήρα, τότε το παιχνίδι τελειώνει και φανερώνονται οι ερωτήσεις.

#3 Θάρρος ή αλήθεια

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επεξηγήσεις. Σου τίθεται το ερώτημα “θάρρος ή αλήθεια” και ανάλογα με την επιλογή σου, οι υπόλοιποι της παρέας σου λένε να κάνεις κάτι (συνήθως τρελό) ή να απαντήσεις με ειλικρίνεια. Η παγίδα στην οποία μπορεί να πέσετε ως παρέα είναι τα περισσότερα μέλη να επιλέγουν την αλήθεια και να απαντούν ψέματα. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, καλό θα ήταν να βάλετε τους δικούς σας κανόνες, για να το διασκεδάσετε ακόμα περισσότερο.

#4 “Αυτό με τα χαρτάκια στο κούτελο”

Μπορεί να το έχεις ακούσει με το όνομα “κεφάλας” ή “ποιος είμαι;” όμως – κακά τα ψέματα – οι περισσότεροι δεν ξέρουμε το όνομά του και το αποκαλούμε “αυτό με τα χαρτάκια στο κούτελο”. Για να παίξεις το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα. Υπάρχουν διάφορα applications που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, ωστόσο μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι απλά με post-it κολλημένα στο μέτωπό σας. Γράφεις το όνομα ενός προσώπου, ενός ζώου ή ενός αντικειμένου (ανάλογα με το τι θα επιλέξετε εσείς) και το κολλάς στο κούτελο του συμπαίκτη σου. Εκείνος θα πρέπει μέσα από ερωτήσεις που θα σου κάνει (συνήθως θα πρέπει να μπορούν να απαντηθούν με ένα ναι ή με ένα όχι) να βρει τι είναι αυτό που αναγράφει το post-it.

Το πιο ωραίο σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι μπορεί να ακούσεις απίθανες μαντεψιές που θα σε κάνουν να μην μπορείς να σταματήσεις να γελάς. Το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι;

Old but gold: Όνομα, ζώο, φυτό

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να το έχεις παίξει αμέτρητες φορές στο πλοίο, όταν έχεις μπροστά σου ένα πολύωρο ταξίδι. Μπορεί να μην είναι κάτι καινούργιο, είναι όμως αυτό που λέμε “old but gold”, αυτό το παιχνίδι που μπορεί από το πουθενά να φτιάξει ένα κατεστραμμένο βράδυ. Έχει καταστρέψει παρέες, έχει προσφέρει όμως και άφθονο γέλιο. Θα τσακωθείτε πολλές φορές για το αν ο “θαλάσσιος ελέφαντας” πιάνεται σωστός ως ζώο από “θήτα”, όμως το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε υπέροχα. Ο πιο γρήγορος και σωστός κερδίζει και πάντα σε μια παρέα υπάρχει κάποιος που μπορεί να μην είναι ο πιο δυνατός παίκτης, είναι όμως αυτός που γράφει πιο γρήγορα κι από την σκιά του.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αποφασίσετε να μείνετε στο σπίτι, δοκιμάστε κάτι από τα παραπάνω. Θα περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ. Και αν θες να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου ακόμα περισσότερο, σου έχουμε ένα hint για τον τρόπο σερβιρίσματος της ΑΛΦΑ Weiss. Το μυστικό κρύβεται στα τρία απλά βήματα που θα δεις παρακάτω.

1. Σέρβιρε τα ¾ της ΑΛΦΑ Weiss κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών.

2. Στη συνέχεια ανακίνησε τη φιάλη για να ανακατευτεί η μαγιά που έχει μείνει.

3. Άδειασε γρήγορα την υπόλοιπη στο ποτήρι.

Cheers!