MALEBOX

Start Your Impossible: Αγγίζοντας την κορυφή του κόσμου

Στις 20 Μαΐου του 2013 για λίγα λεπτά ο Sudarshan Gautam στάθηκε στην κορυφή του κόσμου, πιο ψηλά από κάθε άλλον άνθρωπο στον πλανήτη.

Ο γεννημένος στο Νεπάλ Καναδός ορειβάτης έχει φτάσει στις κορυφές πολλών βουνών, όπως το όρος Ramdung και το όρος Yala, όμως το Everest αποτελούσε για εκείνον ένα όνειρο από τα παιδικά του χρόνια. Ένα όνειρο που ακόμα και ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίο το πραγματοποίησε.

Διαβάστε περισσότερα

Μιλήσαμε με τους ανθρώπους που ξέρουν πώς θα μοιάζει το σπίτι του μέλλοντος

Μπήκαμε στα κεντρικά της ΙΚΕΑ, στη Σουηδία και μάθαμε το μυστικό πίσω από την παρασκευή των προϊόντων της.

Παλιότερα, όποιος χρειαζόταν ένα έπιπλο ή ένα μικρότερο αντικείμενο για το σπίτι είχε δύο επιλογές: είτε το κατασκεύαζε ο ίδιος είτε ζητούσε από κάποιον ειδικό (μαραγκό, επιπλοποιό) να του το φτιάξει. Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες σε όλο τον πλανήτη οι οποίες παράγουν εκατομμύρια αντικείμενα με τα οποία γεμίζουμε τα σπίτια μας. Ο μεταξύ τους ανταγωνισμός είναι τεράστιος και για να μπορέσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους, οφείλουν να λάβουν υπόψη τους δεκάδες παραμέτρους.

Διαβάστε περισσότερα

Τον Ευθύμη Μπακατσιά τον χαιρετάνε μόνο στις εφορίες

Μια συζήτηση γεμάτη μπασκετικές αναμνήσεις και μπόλικη αυτογνωσία.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αθλητών. Αναμφίβολα έχουμε τους σταρ, εκείνους που κουβαλάνε ομάδες, πρωταγωνιστούν σε διαφημίσεις και λατρεύονται παθολογικά από την εξέδρα. Στο απέναντι άκρο, κάθονται οι ρολίστες, εκείνοι δηλαδή που δεν θα δουν ποτέ το όνομά τους σε κάποιο πρωτοσέλιδο, ούτε θα γίνουν σύνθημα από τον κόσμο, όμως χωρίς αυτούς η δουλειά δεν μπορεί να γίνει.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα προτιμούσε να περάσει στρατοδικείο

Ο υπουργός Οικονομικών της πιο βαθιάς κρίσης κάθισε στον καναπέ μας και έφερε μαζί του μικρά, μεγάλα και ακριβά μυστικά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, η μορφή του Γιάνη Βαρουφάκη μάς είχε στοιχειώσει. Ως γνήσιο ποπ φαινόμενο, ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών είχε φανατικούς φίλους (λίγους) και ακόμη πιο φανατικούς εχθρούς (πολλούς), οι οποίοι ακόμη και σήμερα τον δαιμονοποιούν και τον.. μισούν με θαυμαστή συνέπεια.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ζήσης Ρούμπος είναι ένας τεράστιος geek

Κάτι που εξηγεί απόλυτα και το πώς φτάσαμε στην ελληνική horror σειρά με βαμπίρ, ‘Athens Dark’.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αυτοαναφορικότητα στο χιούμορ των stand up κωμικών. Επειδή πάνω στη σκηνή αραδιάζουν δικές τους εμπειρίες και βιώματα, νομίζεις ότι τους ξέρεις. Κάτι που μέχρι κάποιο βαθμό μπορεί και να ισχύει, αλλά ρεαλιστικά, δεν μπορείς παρά να γνωρίζεις κάποια ελάχιστα και πολύ βασικά πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λευτέρης Ελευθερίου έχει καταστρέψει τη ζωή μου

Λίγο πριν μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του, ένας από τους αγνούς μάστορες της ψυχαγωγίας ακόμα ψάχνει τον τρόπο για να σώσει την ψυχή του.

Θα το πω όπως η αείμνηστη Κάρι Φίσερ στο λόγο της για τον Τζορτζ Λούκας στα AFI awards του 2005. Γεια, ονομάζομαι Λευτέρης Ελευθερίου και είμαι αλκοολικός. Είμαι αλκοολικός επειδή ο Λευτέρης Ελευθερίου έχει καταστρέψει τη ζωή μου.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει βαρεθεί να τον ρωτάνε για τις Τρύπες

Μια συζήτηση για την μαγεία της μουσικής, τους συμβιβασμούς και τη σημασία του σήμερα.

Για τους σημερινές τριαντάρηδες, οι Τρύπες θα είναι πάντοτε ένα σταθερό μουσικό σημείο αναφοράς. Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με τα τραγούδια τους και αισθανόμασταν ότι κάνουμε μια μικρή επανάσταση κάθε φορά που τραγουδούσαμε τους στίχους τους, πολλών η πρώτη συναυλιακή εμπειρία σχετιζόταν με την μπάντα από την Θεσσαλονίκη και ακόμα και σήμερα, ακούμε τα πιο εμβληματικά κομμάτια τους και συζητάμε πόσο κόσμο θα συγκεντρώσει ένα πιθανό reunion.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man