Μιχάλης Τσαμάζ: Ζούμε ήδη στο Digital Age, συμμετέχουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Για επανάσταση που αλλάζει τα πάντα, μίλησε στο Συνέδριο Game Changer in Digital Growth ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.
SHARES

Για επανάσταση που αλλάζει τα πάντα, τον τρόπο που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε, που ζούμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα σε αυτόν, έκανε λόγο στο Συνέδριο Game Changer in Digital Growth, εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο κ. Τσαμάζ μίλησε για την αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού, χαρακτηρίζοντάς τον "θέμα επιβίωσης και σε δεύτερο χρόνο ανάπτυξης". Επεσήμανε, την ανάγκη ευρείας συνεργασίας, λέγοντας πως "η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Την φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή. Φορείς της αλλαγής είμαστε όλοι εμείς, οι παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου, οι ιδιώτες, οι επιχειρήσεις, η Πολιτεία. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν τα μικροσυμφέροντα των λίγων να σταματούν την ανάπτυξη των πολλών, δηλαδή την ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον κόσμο με την τεχνολογία".

Ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ, επικαλούμενος τον δείκτη DESI που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι 26η μεταξύ των 28 χωρών σε ψηφιακή ανάπτυξη, ενώ επισήμανε τα σημαντικά οφέλη που θα αποφέρει για την χώρα και την κοινωνία ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Μεταξύ αυτών, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, ο εκσυγχρονισμός του Δημόσιου Τομέα και η αύξηση δημοσίων εσόδων και απασχόλησης.

"Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ανοίγει τον δρόμο σε μία πραγματικά νέα εποχή, όπου όλα θα γίνονται ταχύτερα, αποδοτικότερα και φθηνότερα", σημείωσε.

Αναλύοντας τους λόγους, για τους οποίους η προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού είναι επιβεβλημένη, ο κ. Τσαμάζ στάθηκε στα βήματα που έχει κάνει η Πολιτεία προς αυτήν την κατεύθυνση, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη Θεσμοθέτηση Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και την εκπόνηση Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής με ορίζοντα το 2021.

"Η Πολιτεία έχει κάνει σημαντικά βήματα. Είναι σημαντικά, γιατί επιβεβαιώνουν, πως στην Πολιτεία υπάρχουν ευήκοα ώτα. Μπορούν όμως και πρέπει, να γίνουν περισσότερα", συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Τσαμάζ, ο ΣΕΒ αναδεικνύει σε "εθνική προτεραιότητα, την κατάρτιση ενός συνεκτικού πλάνου δράσης σε εθνικό επίπεδο. Το σταθερό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, η καλύτερη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ, η ουσιαστική στροφή στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, είναι μερικοί πυλώνες αυτού του πλάνου δράσης".

Ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι οι υποδομές δικτύων νέας γενιάς. Η κοινωνία του Gigabit και του internet of things απαιτεί επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να διευκολυνθούν με ρυθμιστικό πλαίσιο που να επιτρέπει και να διευκολύνει την ανάπτυξη των κινητών και σταθερών δικτύων, κρατικές ενισχύσεις συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές των ιδιωτικών επενδύσεων, ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους, επιβράβευση όσων επενδύουν και όχι τιμωρία, κατάργηση της υπερφορολόγησης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης και εφαρμογή του νόμου από τις τοπικές και κρατικές αρχές.

Όπως αναφέρθηκε, πάγια θέση του ΣΕΒ είναι ότι οι δράσεις για την ανάπτυξη δεν βαρύνουν μόνο την Πολιτεία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒ διαμόρφωσε ειδική Ομάδα Εργασίας για την Ψηφιακή Οικονομία. Αποστολή της, είναι η προώθηση της ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας στην Ελλάδα, και η διεύρυνση της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το Συνέδριο Game Changer in Digital Growth πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την 24MEDIA, το μεγαλύτερο δίκτυο ψηφιακών μέσων στην Ελλάδα και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Συμεών Γ.Τσομώκος ΑΕ.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Share
 

24Media Network

Τι είναι το ταραφλέξ τελικά;

Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός ανταλλάσσουν ανακοινώσεις και μας έκαναν να αναρωτιόμαστε τι είναι το ταραφλέξ. Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε τι είναι το ταραφλέξ; Αν όχι, καιρός να το μάθετε!

Η πιο ακριβή 11άδα του Champions League

Το Champions League επιστρέφει και το Contra δημιουργεί την 11άδα βάση της αξίας των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Κανείς δεν θα μπορούσε να τους αποκτήσει με 1.170.000.000 ευρώ καθώς η αξία με το κόστος απέχουν αρκετά αλλά το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον.

"Μάντρωσε" και τους υπόλοιπους ο Μαρτίνς

Με απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη διανυκτέρευσαν τη Δευτέρα και όσοι ήταν εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Σήμερα η πρώτη έξοδος για λίγες ώρες...

 

Σινεμά

Η Desiree Akhavan ξέρει τι κάνει όντως σέξι μια ερωτική σκηνή

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα του 'Miseducation of Cameron Post' για το πώς έφτιαξε μία ταινία για κλινικές 'θεραπείας' ομοφυλοφίλων στην Αμερική του Trump, την ανώμαλη προσγείωσή της μετά το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Sundance, και το κλειδί για μια αυθεντική, λεσβιακή ερωτική σκηνή.

PROMO
Social Man