ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η κοινότητα που αποφάσισε να ζει σαν να ήμασταν στον 19ο αιώνα

Οι Amish ζουν σε μια δική τους παράλληλη στην αμερικανική πραγματικότητα.

Παραφράζοντας λίγο τον Mark Twain στις 'Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ': "Όσο πιο λίγα είναι τα επιχειρήματά με τα οποία μπορείς να στηρίξεις την επιλογή σου να ακολουθείς μια παράδοση, τόσο πιο δύσκολο είναι να εγκαταλείψεις την παράδοση αυτή". Tι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους να ζουν το 2019 απομονωμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, χωρίς να επωφελούνται από τις ευκολίες που προσφέρει η τεχνολογία και έχοντας έναν σταθερό κανόνα που λέει ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν το μέρος όπου ζουν;

Διαβάστε περισσότερα

Τα Χ-Files της λογοτεχνίας: Πούσκιν και Δουμάς το ίδιο πρόσωπο;

Μια συναρπαστική θεωρία συνωμοσίας που ξεπερνά σε πλοκή κάθε μυθιστόρημα.

Ο εθνικός ποιητής των Ρώσων απεβίωσε το 1837, στην ηλικία των 38, όταν σκοτώθηκε σε μία μονομαχία. Τρία χρόνια αργότερα, στη Γαλλία, ο μελλοντικός συγγραφέας των 'Τριών Σωματοφυλάκων' έγραφε το πρώτο βιβλίο του.

Διαβάστε περισσότερα

Το ξεπερασμένο μυστικό της Victoria

Οι αιτίες της πτώσης ενός brand που χρησιμοποιεί τις γυναίκες σαν διακοσμητικά αγγελάκια.

Θεωρητικά η είδηση πως η Victoria’s Secret (VS) αντιμετωπίζει τεράστια πτώση στις πωλήσεις της θα μπορούσε να απασχολεί αποκλειστικά και μόνο τους σοβαρούς αυτούς ανθρώπους που ασχολούνται με επιχειρήσεις και οικονομικά -σε καμία περίπτωση δεν ανήκω ανάμεσά τους, φήμες λένε πως ο μαθηματικός μου από το Λύκειο ακόμα κλαίει σε εμβρυακή στάση στο μπάνιο του σπιτιού του.

Διαβάστε περισσότερα

Οι serial killers ως σταρ: Στο μυαλό ενός δολοφόνου και των φαν του

Ένας ψυχίατρος κι ένας υποψήφιος διδάκτορας αναλύουν το φαινόμενο και τους κινδύνους της προβολής διαβόητων εγκληματιών στην ποπ κουλτούρα.

Καταλαβαίνεις ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, όταν το Netflix παρακαλεί το κοινό μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter να σταματήσει να εστιάζει στο πόσο hot ήταν ο Ted Bundy, με αφορμή το ‘Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’. Ναι, ο ίδιος ο Ted Bundy που σκότωσε, βίασε και τεμάχισε (η σειρά των ρημάτων δεν είναι καθόλου τυχαία) 36(!) γυναίκες μέσα σε λίγα χρόνια τη δεκαετία του ‘70, για αρκετό κόσμο που είδε το ντοκιμαντέρ, αντιμετωπίστηκε ως ο σέξι και πανέξυπνος τύπος με τα γοητευτικά χαρακτηριστικά και τα εκφραστικά μάτια. ΟΚ, γούστα είναι αυτά, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω.

Διαβάστε περισσότερα

Χωροφύλακας Νταλιάνης: Ένας μεγάλος προδότης της Αντίστασης

Ο χαφιές των Γερμανών που οδήγησε τους συντρόφους του στον θάνατο για μερικές λίρες.

Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 1942, Κατοχή. Το αυτοκίνητο του Τσολάκογλου, του δωσίλογου πρωθυπουργού, κινείται προσεκτικά μέσα στη νύχτα, κρύβοντας στο πορτ μπαγκάζ του έναν σάκο, ένα τσουβάλι που στάζει από φρέσκο αίμα. Σε κάποιο έρημο μέρος της Νέας Σμύρνης θα σταματήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Πολύχρωμος Μαζωνάκης: Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, ένας πραγματικός σταρ

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ντύθηκε χρωμολόγιο, ακριβώς για να μας προκαλέσει.

Ο χαρακτηρισμός 'σταρ' που αποδίδεται, όλο και πιο διστακτικά μετά την έκρηξη των προηγούμενων δύο δεκαετιών, σε ανθρώπους είναι από εκείνους τους χαρακτηρισμούς που όλοι τους καταλαβαίνουμε αλλά δεν είναι ακριβώς εύκολο να τους αναλύσουμε. Καμιά φορά είναι πιο δύσκολο να φτιάξεις θεωρία για πράγματα που ανήκουν στην καθημερινότητά σου.

Διαβάστε περισσότερα

Τα χέρια του είχαν μελανιάσει από τις αγκαλιές: Αναμνήσεις από τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Γιώργος Λιάνης και ο Παντελής Οικονόμου περιγράφουν την ανθρώπινη πλευρά του τελευταίου ηγέτη της ελληνικής πολιτικής, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Λένε ότι όσο ο χρόνος προχωράει, οι μνήμες σιγά-σιγά ξεθωριάζουν και τα βλέμματα προς το παρελθόν γίνονται πιο καθαρά, ψυχρά και αποστασιοποιημένα. Με όποιον τρόπο και να κοιτάξει κανείς προς τα πίσω, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε αναμφίβολα μια σπάνια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO