ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποια είναι η 'Generation Alpha' που σκοπεύει να κατακτήσει τον κόσμο

Τα παιδιά των Millennials δεν μοιάζουν σε τίποτα με ό, τι έχουμε δει έως σήμερα.

Οι Millennials μεγάλωσαν (αρκετά) και οι Generation Ζ, οι υποτιθέμενοι διάδοχοι, έχουν ήδη παραμεριστεί για χάρη μίας ακόμη νεότερης γενιάς, που φαντάζει πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Μία γενιά που ήδη τραβάει τα βλέμματα όλων, από εκείνα των επιστημόνων και κυρίως των κοινωνιολόγων μέχρι των experts της επικοινωνίας (και επομένως και των 'επάρατων' διαφημιστών). Μιλάμε για τα παιδιά των Millennials, τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα και για όσα θα γεννηθούν από σήμερα και μέχρι και το 2025.

Διαβάστε περισσότερα

Αλγερινή επανάσταση: Η γαλλική αποικία που έγινε ανεξάρτητο κράτος

57 χρόνια από την επίσημη λήξη του Πολέμου της Αλγερίας.

O Maurice Audin ήταν ένας νέος Γάλλος μαθηματικός που δούλευε στο Πανεπιστήμιο του Αλγερίου. Ο Maurice Audin ήταν επίσης μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αλγερίας και αγωνιστής υπέρ την ανεξαρτησίας της Αλγερίας και ενάντια στην αποικιοκρατική πολιτική της Γαλλίας. Ο Audin συλλαμβάνεται στο σπίτι του από τον γαλλικό στρατό στις 11 Ιουνίου του 1957 και βασανίζεται. Ο τελευταίος που τον βλέπει ζωντανό είναι ο Henri Alleg που επίσης συλλαμβάνεται και βασανίζεται. Τα τελευταία λόγια του Maurice Audin προς τον Henri Alleg ήταν "c'est dur,Henri" (μεταφράζοντας "είναι πολύ δύσκολο, Henri").

Διαβάστε περισσότερα

Το χαμόγελο του Abdo είναι η καλύτερη Ελλάδα που θα δεις σήμερα

Η ιστορία του 20χρονου Σύρου πρόσφυγα από το εμπόλεμο Χαλέπι μέχρι το Πανεπιστήμιο θα σε κάνει να αισθανθείς πως υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Παρουσιάζοντας την όμορφη ιστορία του Αlikhan Shayan, ο Νίκος Σταματίνης έγραφε πως συχνά αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες σαν τις ανθρώπινες συνιστώσες ενός προβλήματος, κρύβοντάς τους τεχνιέντως πίσω από άψυχους αριθμούς. Είναι κι αυτός μάλλον ένας καλός τρόπος να εθελοτυφλούμε.

Διαβάστε περισσότερα

Τα τρία όνειρα του Ξέρξη που τον οδήγησαν στην καταστροφή

Ποιος ήταν ο θεός που τον έστειλε να ταπεινωθεί στην Ελλάδα;

Ο Ξέρξης είδε τρία όνειρα, τα οποία δεν του υποσχέθηκαν τίποτα, ούτε νίκη, ούτε δόξα, μόνο τον 'υποχρέωναν' να εκστρατεύεσει εναντίον των ελληνικών πόλεων και αυτός, έρμαιο της μοίρας, υπάκουσε, ψάχνοντας μάταια για εξηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Η κοινότητα που αποφάσισε να ζει σαν να ήμασταν στον 19ο αιώνα

Οι Amish ζουν σε μια δική τους παράλληλη στην αμερικανική πραγματικότητα.

Παραφράζοντας λίγο τον Mark Twain στις 'Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ': "Όσο πιο λίγα είναι τα επιχειρήματά με τα οποία μπορείς να στηρίξεις την επιλογή σου να ακολουθείς μια παράδοση, τόσο πιο δύσκολο είναι να εγκαταλείψεις την παράδοση αυτή". Tι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους να ζουν το 2019 απομονωμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, χωρίς να επωφελούνται από τις ευκολίες που προσφέρει η τεχνολογία και έχοντας έναν σταθερό κανόνα που λέει ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν το μέρος όπου ζουν;

Διαβάστε περισσότερα

Τα Χ-Files της λογοτεχνίας: Πούσκιν και Δουμάς το ίδιο πρόσωπο;

Μια συναρπαστική θεωρία συνωμοσίας που ξεπερνά σε πλοκή κάθε μυθιστόρημα.

Ο εθνικός ποιητής των Ρώσων απεβίωσε το 1837, στην ηλικία των 38, όταν σκοτώθηκε σε μία μονομαχία. Τρία χρόνια αργότερα, στη Γαλλία, ο μελλοντικός συγγραφέας των 'Τριών Σωματοφυλάκων' έγραφε το πρώτο βιβλίο του.

Διαβάστε περισσότερα

Το ξεπερασμένο μυστικό της Victoria

Οι αιτίες της πτώσης ενός brand που χρησιμοποιεί τις γυναίκες σαν διακοσμητικά αγγελάκια.

Θεωρητικά η είδηση πως η Victoria’s Secret (VS) αντιμετωπίζει τεράστια πτώση στις πωλήσεις της θα μπορούσε να απασχολεί αποκλειστικά και μόνο τους σοβαρούς αυτούς ανθρώπους που ασχολούνται με επιχειρήσεις και οικονομικά -σε καμία περίπτωση δεν ανήκω ανάμεσά τους, φήμες λένε πως ο μαθηματικός μου από το Λύκειο ακόμα κλαίει σε εμβρυακή στάση στο μπάνιο του σπιτιού του.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO