ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ήμουν sugar girl για έναν μήνα

Όταν οι άντρες πληρώνουν για να έχουν δίπλα τους 'κουκλάκια' και οι γυναίκες ψάχνουν τους 'ώριμους άντρες με λεφτά'.

Από προτάσεις για βίζιτες μέχρι χαλαρό chat, και από αινιγματικά avatars μέχρι άντρες που δεν δίσταζαν να σου πουν πού δουλεύουν και πώς τους λένε. Στον πυρήνα όλων αυτών η δυναμική θεωρητικά παραμένει η ίδια: οι άντρες πρέπει να έχουν (πολλά) λεφτά και οι γυναίκες να είναι (πολύ) όμορφες.

Διαβάστε περισσότερα

Τι έμαθα δουλεύοντας 4 μήνες σε μία προεκλογική εκστρατεία

Πώς ένα από τα πιο περιβόητα 'εγώ δεν ανακατεύομαι με αυτά' μετατράπηκε σε μία εκλογική πρόκληση - διείσδυση στα άδυτα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν έχω πολλές ζωντανές εικόνες από τις εκλογές. Κάθε λογής εκλογές. Κοινοτικές, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και φυσικά τις βουλευτικές, τη μητέρα των πολιτικών μαχών, το άκρον άωτον της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σαν να στερεύει η κάνουλα και να μην “ξερνάει” αναμνήσεις. Στο δικό μου θυμικό, οι εκλογές δεν φώτιζαν ποτέ ένα τερέν υποσχέσεων και μεγαλόστομων διακηρύξεων.

Διαβάστε περισσότερα

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για το Snapchat Dysmorphia

Ζητήσαμε από μία ψυχολόγο και μία πλαστικό χειρουργό να μας αναλύσουν ένα φαινόμενο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Τέλη Μαρτίου. Σε ένα από τα meetings στην εταιρεία με smartphones που εργάζομαι καταλήγουμε να λανσάρουμε ως πρωταπριλιάτικη είδηση τη δημιουργία της 'Selfie Cream', μίας κρέμας που με την πρώτη χρήση θα έδινε στο πρόσωπό σου τα τέλεια χαρακτηριστικά για να βγάλεις selfie χωρίς να χρειάζεσαι κάποιο από τα διαθέσιμα φίλτρα των συσκευών. Η τεράστια απήχηση της είδησης (και η πεποίθηση μέρους του κοινού ότι πρόκειται για πραγματική κρέμα) γέννησε έναν διάλογο για το αν απέχουμε λίγο καιρό μέχρι το πραγματικό λανσάρισμα ενός τέτοιου προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

Ο τελευταίος ρινόκερως

Η ιστορία του Ταμ, του τελευταίου τριχωτού ρινόκερου της Μαλαισίας, που πέθανε κι άφησε πίσω του ένα γενετικό κενό 10.000 ετών.

Οι τριχωτοί ρινόκεροι είναι ένα από τα πέντε είδη ρινόκερων που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τη δική μας εποχή (τρία αφρικανικά και δύο ασιατικά). Είναι ο πιο μικρόσωμος απ' όλους και θεωρείται απευθείας απόγονος των κολοσσιαίων μαλλιαρών ρινόκερων που διέτρεχαν τα ασιατικά οροπέδια καθ' όλη την πλειστόκαινη περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα

Στο σπίτι της Σχεδίας μαζεύτηκαν οι δυνάμεις του καλού

Έχεις πάρα πολλούς καλούς λόγους να κάνεις το ‘Σχεδία Home’ το νέο σου στέκι.

Η Σχεδία δεν ήταν ποτέ ένα απλό περιοδικό. Από το ξεκίνημά της ήταν η ελπίδα, ήταν η βοήθεια, ήταν η αγάπη, ήταν το ελάχιστο που μπορείς να προσφέρεις σε έναν συνάνθρωπο που περνάει δύσκολα. Τα τελευταία χρόνια, η υπέροχη πρωτοβουλία της Σχεδίας έχει αναπτυχθεί και εδώ και μερικές ημέρες, απέκτησε το δικό της σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα

Τι έγραφαν οι εφημερίδες όταν νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στην Ελλάδα το 1986

"Γιατί δεν νομιμοποιεί η κυβέρνηση και τις κλοπές και τους βιασμούς και τα ναρκωτικά";

Οι αμβλώσεις είναι νόμιμες στη χώρα μας από το 1986, όπως μαρτυρά και ο νόμος 1609/1986, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 3 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς. Η συζήτηση γύρω απ' το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα, στις 26 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι σχεδόν η μόνη που το καταψήφισε.

Διαβάστε περισσότερα

'This time I’m voting': Τι μου έκανε εντύπωση από την καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συνέντευξη με τη συντονίστρια των εθελοντών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα.

Ένα από τα πράγματα που θεωρώ ότι έχω απωθημένο από τη φοιτητική μου ζωή είναι τα δεκάδες (μην πω εκατοντάδες) πράγματα που γίνονταν τριγύρω μου και για τα οποία δεν είχα (όπως πολλοί συμφοιτητές μου) την παραμικρή ιδέα (σε μεγάλο ποσοστό με δική μας ευθύνη). Κυρίως ευρωπαϊκά προγράμματα που σου επέτρεπαν να ταξιδέψεις σε κάθε γωνιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ενδιαφέροντα πρότζεκτ και με τη δυνατότητα να γνωρίσεις άλλους 'κόσμους' και 'πραγματικότητες'.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO