ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποια είναι η 'Generation Alpha' που σκοπεύει να κατακτήσει τον κόσμο

Τα παιδιά των Millennials δεν μοιάζουν σε τίποτα με ό, τι έχουμε δει έως σήμερα.

Οι Millennials μεγάλωσαν (αρκετά) και οι Generation Ζ, οι υποτιθέμενοι διάδοχοι, έχουν ήδη παραμεριστεί για χάρη μίας ακόμη νεότερης γενιάς, που φαντάζει πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Μία γενιά που ήδη τραβάει τα βλέμματα όλων, από εκείνα των επιστημόνων και κυρίως των κοινωνιολόγων μέχρι των experts της επικοινωνίας (και επομένως και των 'επάρατων' διαφημιστών). Μιλάμε για τα παιδιά των Millennials, τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα και για όσα θα γεννηθούν από σήμερα και μέχρι και το 2025.

Διαβάστε περισσότερα

Το χαμόγελο του Abdo είναι η καλύτερη Ελλάδα που θα δεις σήμερα

Η ιστορία του 20χρονου Σύρου πρόσφυγα από το εμπόλεμο Χαλέπι μέχρι το Πανεπιστήμιο θα σε κάνει να αισθανθείς πως υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Παρουσιάζοντας την όμορφη ιστορία του Αlikhan Shayan, ο Νίκος Σταματίνης έγραφε πως συχνά αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες σαν τις ανθρώπινες συνιστώσες ενός προβλήματος, κρύβοντάς τους τεχνιέντως πίσω από άψυχους αριθμούς. Είναι κι αυτός μάλλον ένας καλός τρόπος να εθελοτυφλούμε.

Διαβάστε περισσότερα

Τα τρία όνειρα του Ξέρξη που τον οδήγησαν στην καταστροφή

Ποιος ήταν ο θεός που τον έστειλε να ταπεινωθεί στην Ελλάδα;

Ο Ξέρξης είδε τρία όνειρα, τα οποία δεν του υποσχέθηκαν τίποτα, ούτε νίκη, ούτε δόξα, μόνο τον 'υποχρέωναν' να εκστρατεύεσει εναντίον των ελληνικών πόλεων και αυτός, έρμαιο της μοίρας, υπάκουσε, ψάχνοντας μάταια για εξηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Η κοινότητα που αποφάσισε να ζει σαν να ήμασταν στον 19ο αιώνα

Οι Amish ζουν σε μια δική τους παράλληλη στην αμερικανική πραγματικότητα.

Παραφράζοντας λίγο τον Mark Twain στις 'Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ': "Όσο πιο λίγα είναι τα επιχειρήματά με τα οποία μπορείς να στηρίξεις την επιλογή σου να ακολουθείς μια παράδοση, τόσο πιο δύσκολο είναι να εγκαταλείψεις την παράδοση αυτή". Tι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους να ζουν το 2019 απομονωμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, χωρίς να επωφελούνται από τις ευκολίες που προσφέρει η τεχνολογία και έχοντας έναν σταθερό κανόνα που λέει ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν το μέρος όπου ζουν;

Διαβάστε περισσότερα

Τα Χ-Files της λογοτεχνίας: Πούσκιν και Δουμάς το ίδιο πρόσωπο;

Μια συναρπαστική θεωρία συνωμοσίας που ξεπερνά σε πλοκή κάθε μυθιστόρημα.

Ο εθνικός ποιητής των Ρώσων απεβίωσε το 1837, στην ηλικία των 38, όταν σκοτώθηκε σε μία μονομαχία. Τρία χρόνια αργότερα, στη Γαλλία, ο μελλοντικός συγγραφέας των 'Τριών Σωματοφυλάκων' έγραφε το πρώτο βιβλίο του.

Διαβάστε περισσότερα

Το ξεπερασμένο μυστικό της Victoria

Οι αιτίες της πτώσης ενός brand που χρησιμοποιεί τις γυναίκες σαν διακοσμητικά αγγελάκια.

Θεωρητικά η είδηση πως η Victoria’s Secret (VS) αντιμετωπίζει τεράστια πτώση στις πωλήσεις της θα μπορούσε να απασχολεί αποκλειστικά και μόνο τους σοβαρούς αυτούς ανθρώπους που ασχολούνται με επιχειρήσεις και οικονομικά -σε καμία περίπτωση δεν ανήκω ανάμεσά τους, φήμες λένε πως ο μαθηματικός μου από το Λύκειο ακόμα κλαίει σε εμβρυακή στάση στο μπάνιο του σπιτιού του.

Διαβάστε περισσότερα

Έξω απ’ το κελί του Σεχίδη τελειώνουν οι ανάσες

Μια ώρα στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ήταν ένα κάπως μακάβριο προνόμιο. Στην τελευταία μου επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο των πολύωρων συζητήσεών μου με τον Αντώνη Αραβαντινό, ένας δεσμοφύλακας έλαβε την εντολή να με 'ξεναγήσει' στο Ψυχιατρείο. Ξεκινήσαμε από πάνω προς τα κάτω. Στον δεύτερο όροφο ζουν κρατούμενοι που έχουν σώας τα φρένας. Είναι αυτοί που κάνουν τις δουλειές για τους υπόλοιπους. Καθαρίζουν, μαγειρεύουν. Στον πρώτο όροφο είναι οι μέτριες περιπτώσεις και στο ισόγειο οι πολύ βαριές.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO