ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μέχρι να μη μας χωρίσει ούτε ο θάνατος

Η ιστορία ενός ζευγαριού που έμεινε μαζί ως το τέλος.

Πρέπει να ήταν λίγο πριν κλείσει τα 18 όταν είδε για πρώτη φορά στο σινεμά στα Χανιά μια αμερικάνικη ταινία, από αυτές τις ρομαντικές, που το ζευγάρι ερωτεύεται, ξεπερνάει τις δυσκολίες, καταλήγει μαζί, ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας και ξεστομίζει την μεγάλη ατάκα. ‘Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος’.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Rolling Stones τα έσπασαν στην Πράγα κι εμείς ήμασταν εκεί

Η Harley-Davidson μας έστειλε να ζήσουμε το όνειρο από κοντά.

Η συναυλία, λοιπόν, γινόταν στις 4 Ιουλίου στο πρώην αεροδρόμιο της τσεχικής πρωτεύουσας, που τώρα λέγεται Letiště Praha Letňany και η προπώληση έδειχνε ότι έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για έναν μικρό πανικό. Άλλωστε, οι Stones έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με την Τσεχία. Ήταν το πρώτο μεγάλο δυτικό συγκρότημα που έπαιξε ζωντανά μετά τον σχηματισμό της χώρας, το 1990

Διαβάστε περισσότερα

Οι καλύτερες ελληνικές startups φτιάχνονται σε κρουαζιέρες

Ανεβήκαμε στο κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises και είδαμε από 'μέσα' τι γίνεται στο νεανικό επιχειρηματικό διαγωνισμό, CruiseInn.

Οι επόμενες ημέρες θα μας έβρισκαν κατά σειρά σε Μύκονο, Μήλο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Κουσάντασι (Τουρκία), με τα μυαλά που βρίσκονταν onboard να δουλεύουν ψάχνοντας την καλύτερη ιδέα που θα μπορούσε να γίνει η επόμενη μεγάλη ελληνική startup. Δεν θα στο κρύψω ότι υπήρξαν στιγμές που τους ζήλεψα. Θα ήθελα να μπορώ να συμμετέχω κι εγώ σε αυτό τον πρωτότυπο διαγωνισμό που απ’ ότι κατάλαβα βασίζεται σε τέσσερα 'Ε'.

Διαβάστε περισσότερα

Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι αυτή που νομίζουμε

Πώς σκοτώσαμε ένα ολόκληρο ανθρώπινο είδος.

Έχουμε μία λανθασμένη εντύπωση για τους προγόνους μας: θεωρούμε ότι ήταν πολλοί και διαφορετικοί. Τα πράγματα στο μυαλό μας είναι λίγο μπερδεμένα και για παράδειγμα, όταν ακούμε τη λέξη 'νεάντερταλ', λέμε "α, πρόγονος του ανθρώπου, άρα πρόγονός μας".

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρασίντ Α. άρχισε πάλι να ονειρεύεται

Η ιστορία ενός πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που μέσα στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων των Γιατρών του Κόσμου βρήκε και πάλι το χαμόγελό του.

Ο Ρασίντ ενηλικιώθηκε πριν από 4 μήνες. Κατάγεται από το Αφγανιστάν και έζησε στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας για περισσότερο από ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Μπήκαμε στη Φιλοσοφική: Ένα ρεπορτάζ από το 221 μέχρι το ΦΠΨ

Τερματίσαμε και τις οκτώ πίστες του πιο διάσημου πανεπιστημίου της χώρας.

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που έχουν τελειώσει κάποιο τμήμα της σχολής. Ενδέχεται να είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που την άφησαν κάποια στιγμή στη μέση ή πήραν μεταγραφή για αλλού. Είναι κι άλλοι πάλι, που απλά την επισκέφτηκαν (ή συνεχίζουν να το κάνουν) για να γνωρίσουν κόσμο. Όλοι οι καλοί χωράνε στη Φιλοσοφική.

Διαβάστε περισσότερα

5 σπουδαίοι stand-up comedians υποκλίνονται στον Χάρρυ Κλυνν

Φισφής, Χατζηπαύλου, Ζάμπρας, Φουντούλης και Θεοδωρόπουλος αποχαιρετούν τον μεγάλο κωμικό.

Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε την προηγούμενη Δευτέρα και από εκείνη τη μέρα, ο απολογισμός του έργου του, όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά συνεχώς εμβαθύνει σε άγνωστες πτυχές του ταλέντου του.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO