ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιατί κάποιοι παίρνουν φωτιά στα καλά καθούμενα

Το φαινόμενο της αυτοανάφλεξης μοιάζει βγαλμένο μέσα από τα καλύτερα μεταφυσικά θρίλερ. Πόσο αληθινό είναι όμως;

Το ρολόι έδειχνε 8 εκείνο το πρωινό της δεύτερης ημέρας του Ιουλίου του 1951 στην Φλόριντα, όταν η Pansy Carpenter χτύπησε την πόρτα της νοικάρισσάς της, Mary Reeser, για να της παραδώσει ένα τηλεγράφημα. Η Mary δεν απαντούσε στα χτυπήματα της Pansy, με αποτέλεσμα η τελευταία να προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα. Όταν το έκανε όμως, διαπίστωσε ότι το πόμολο ήταν εξαιρετικά καυτό, κάτι που της κίνησε την περιέργεια και ταυτόχρονα την έκανε να ανησυχήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Η γκράντε μπελέτσα του να έχεις υπάρξει πρόσκοπος

Μερικά λόγια ανιδιοτελούς αγάπης για κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς και ρεαλιστικής αγωγής στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Είναι πολλές οι μορφές αντίδρασης στο άκουσμα της φράσης “ήμουν κι εγώ πρόσκοπος”. Από τον εναγκαλισμό κάποιου που μπορεί να είχε την ίδια εμπειρία με εσένα μέχρι τον χλευασμό εκείνου που δεν πέρασε ποτέ κοντά από αυτή τη σφαίρα πραγματικότητας και την κρίνει σαν κάθε τι άλλο που δεν κατάφερε να καταλάβει.

Διαβάστε περισσότερα

Amber Alert: Η παρακαταθήκη της Amber Hagerman

Η 9χρονη Amber εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρή το 1996, αλλά έκτοτε (και χάρη σ' αυτήν), έχουν σωθεί χιλιάδες παιδιά στον κόσμο.

Έχουν περάσει 22 χρόνια κι όμως το 1996 φαντάζει μια εποχή τόσο πρωτόγονη και μακρινή, όλα γίνονταν με τηλεφωνήματα και η είδηση ταξίδευε ακόμα από στόμα σε στόμα. Για την τοπική κοινωνία του Arlington, η εξαφάνιση της Amber απέκτησε χαρακτήρα πανστρατιάς, κινητοποιήθηκαν απλοί πολίτες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, τοπικά μέσα. Όμως το παιδί επί δυο ημέρες εξακολουθούσε να αγνοείται.

Διαβάστε περισσότερα

Θα πεθάνουμε όλοι: Οι σκοτεινές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018

Αν πάρουμε στα σοβαρά τα γραπτά του αστρολόγου, καλό θα είναι να αρχίσουμε να τακτοποιούμε εκκρεμότητες.

Δεν λέω. Το να ανησυχούμε εξαιτίας όσων έγραψε ένας τύπος που λεγόταν Μισέλ ντε Νοστρεντάμ και έχει πεθάνει εδώ και σχεδόν 5 αιώνες, μοιάζει κάπως υπερβολικό. Όταν όμως συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον Νοστράδαμο, ο οποίος φημίζεται για την επιτυχία των προβλέψεων ιστορικών γεγονότων, ένα μικρό άγχος σε πιάνει. Εντάξει, δεν είναι και οι Simpsons, αλλά ο τύπος θεωρείται αυθεντία.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς οι χριστουγεννιάτικες ταινίες εγκληματούν πάνω στα σκυλιά

Ο Μ. Σακελλαρόπουλος θυμάται τους κινηματογραφικούς καλύτερους φίλους του ανθρώπου που δημιούργησαν έξαρση αγορών και μετά εγκατάλειψη.

Αν η σατανική Κρουέλα Ντε Βιλ ήξερε τι κακό προκάλεσε στα σκυλάκια της Δαλματίας αλλά και τι ζημιά έκανε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ίσως και να αυτοκτονούσε δαγκώνοντας τη γλώσσα της.

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα εκπαίδευσης στην Αστυνομική Ακαδημία

Μπήκαμε στο σχολείο απ' το οποίο βγαίνουν οι επιβολείς του νόμου (και πήραμε σημαντικά μαθήματα).

Η ζωή στην Αστυνομική Ακαδημία έχει κανόνες και εγχειρίδια. Σε μία έκταση πολλών στρεμμάτων, στην Αμυγδαλέζα Αττικής, εκπαιδεύονται οι νέοι αστυνομικοί. Σε αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, σε εξωτερικούς χώρους, σκοπευτήρια, πεδία βολής και γυμναστήρια.

Διαβάστε περισσότερα

Ούτε εσύ βοηθάς πραγματικά έναν άνθρωπο με αναπηρία

Ο εορτασμός των 10 χρόνων του Σ.Κ.Ε.Π εξελίχθηκε σε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής.

Η κεντρική σάλα του Μουσείου Βορρέ, είχε χωριστεί στα δύο. Στην αριστερά πλευρά, παρακολουθούσα για πρώτη φορά στη ζωή μου να παίζεται ζωντανά το Bocce, ένα από τα πιο γνωστά αθλήματα των Special Olympics.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man