OPINIONS

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Από τους κυρίους Προέδρους στην κυρία Προεδρίνα

Σε έναν θεσμό που βρίθει συμβολισμών, η γλώσσα έχει να παίξει και αυτή τον ρόλο της.

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρώτου Πολίτη της χώρας, είναι μια κίνηση υψηλών συμβολισμών; Είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός είναι περίπου ίδιος με τον αριθμό των Προέδρων της Δημοκρατίας που προλάβατε.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μeghan Markle, η Νίκη Κάρτσωνα και η γυναίκα που φταίει

Η Μεγάλη Βρετανία ζει σε μια διαρκή υπαρξιακή κρίση αλλά τώρα τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο εύκολα. Για όλα φταίει η Markle.

Θυμάμαι ότι ήταν στις 5 Αυγούστου 2003 -εγώ τότε στην αρχή της εφηβείας μου- όταν είχα μπει στο γήπεδο της Λεωφόρου για πρώτη φορά στη ζωή μου προκειμένου να παρακολουθήσω το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βίλεμ. Για το παιχνίδι αυτό και τα απίστευτα που είχε κάνει ο Σανμαρτεάν έχω μιλήσει και αλλού.

Διαβάστε περισσότερα

Στον μόνολογό του στις Χρυσές Σφαίρες ο Ricky Gervais πάλι αδιαφορούσε

Ο Βρετανός, που αποθεώθηκε και αποθεώνεται τις τελευταίες μέρες, μάλλον δεν τα κατάφερε να ρίξει το σύστημα.

Θα είμαι από την αρχή ειλικρινής. Δεν είδα την τελετή απονομής για τις ‘Χρυσές Σφαίρες’. Δεν είναι ότι δεν την είδα τώρα. Δεν τη βλέπω ποτέ παρά μόνο την επόμενη μέρα, στα στιγμιότυπα. Ξέρετε έχει σίγουρα ενδιαφέρον να βλέπεις τη μάζωξη μερικών εκατοντάδων έξυπνων ανθρώπων με πανάκριβα ρούχα αλλά σπάνια με κεντρίζει τόσο, ώστε να στηθώ επί ώρες στην οθόνη μέχρι το ξημέρωμα.

Διαβάστε περισσότερα

Αμβλώσεις: Το αν θα κρατήσει το παιδί, απλά δεν σε αφορά

Όταν το φόρτωμα ενοχών παίρνει τη εικόνα του πιο γλυκού προσώπου.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μας κάνουν να αγανακτούμε με απόψεις και να αναφωνούμε ‘Μεσαίωνας!’ με ιδεολογίες που μέσα στις ασφαλείς μας ζώνες πιστεύαμε ότι επιτέλους θα ήταν παρελθόν, ότι θα αφορούσαν μερικούς γραφικούς τύπους που θα είχαν ξεμείνει στο περιθώριο έχοντας βγει από το πλαίσιο της επικινδυνότητας και έχοντας περάσει σε αυτό της γραφικότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Μια ωδή στους τελευταίους ρομαντικούς

Αξίζει σεβασμός σε όσους ακολουθούν αυτό που αγαπάνε χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

7 το απόγευμα και εσύ είσαι κολλημένος στη Κηφισίας. Έκανες υπερωρίες που ξέρεις πως δεν θα πληρωθείς. Έφαγες κάτι στα γρήγορα για να τελειώσεις τη παρουσίασή σου και τώρα έχεις κολλήσει στη κίνηση εδώ και μισή ώρα, με τη φωνή του Πασχαλίδη που βγαίνει από το ραδιόφωνο να συμπληρώνει άψογα το ήδη καταθλιπτικό απόγευμα. Καναπές, delivery και Netflix φαντάζουν η ιδανική επιλογή. Θα αράξεις μέχρι τις 10 και μετά ίσως βγεις για μια μπύρα στα γρήγορα. Μη ξεχνάμε ότι ακολουθεί replay τις σημερινής μέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Αθηναίοι είναι υπέρ ή κατά του αντικαπνιστικού νόμου;

Βγήκαμε στους δρόμους της πρωτεύουσας και μάθαμε την άποψη του κόσμου σχετικά με το ζήτημα των ημερών.

Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την άποψη των Αθηναίων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, βγήκαμε στους δρόμους της πρωτεύουσας και τους ρωτήσαμε για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τις προεκτάσεις που έχει στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ματατζήδες στις ταράτσες μας


Εσύ τι θα κάνεις όταν σου πουν "κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα";

Οι αστυνομικοί δεν μοιάζουν με ανθρώπους που τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους και τώρα επιτέλους είναι ελεύθεροι να την κάνουν. Μοιάζουν με ανθρώπους που δεν μπορούσαν να ασκήσουν την εξουσία που είχαν φανταστεί ότι έχουν και τώρα επιτέλους μπορούν να δοκιμάσουν τα όρια της.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO