OPINIONS

Καμιά φορά, η πλάκα των Ράδιο Αρβύλα μοιάζει με σωστό μπούλινγκ

Αφού αναρωτιόμαστε για τα όρια του χιούμορ, ας αναρωτηθούμε και για τα όρια της απόλυτης ελευθερίας του.

Υπάρχει ένα συστατικό στοιχείο στη ψυχοσύνθεση των κωμικών - ιδίως, αν θέλετε την άποψή μου, των καλών κωμικών. Αυτό είναι η γκρίνια. Και εδώ δεν το λέω ως κακό. Η γκρίνια για έναν κωμικό είναι κάτι απαραίτητο, είναι μέρος της δουλειάς, μια κοσμοθεωρία, ένας απαραίτητος τρόπος να κοιτάς τον κόσμο. Πρώτα γκρινιάζεις για κάτι και μετά το διακωμωδείς.

Διαβάστε περισσότερα

Στη μεταμοντέρνα επιστολή του Τραμπ στον Ερντογάν είδαμε τον κόσμο μας σε μια εικόνα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε την αυτού εξοχότητα του Τούρκου ομόλογού του να μην είναι βλάκας.

Παρότι δεν το συνηθίζει, η δημοσιογράφος του Fox, Trish Regan, είχε μια τρομερή δημοσιογραφική επιτυχία. Έβγαλε στο twitter της την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος Donald Trump προς τον ομόλογό του Tayyip Erdoğan σχετικά με την εξωτερική πολιτική του τελευταίου στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα

Και οι Τούρκοι διεθνείς επιμένουν να χαιρετούν τον θάνατο στρατιωτικά

Tην ώρα που στη Συρία η σφαγή συνεχίζεται, κάποιες επιτυχίες μοιάζουν πιο εξευτελιστικές από κάθε αποτυχία.

Για κάθε ανθρώπινη σφαγή εκεί έξω υπάρχει το δημοσιογραφικό κλισέ που λέει ότι “ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος όσα γίνονται”. Τώρα ήταν η σειρά του πλανήτη να κοιτάξει προς του Κούρδους οι οποίοι πληρώνουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική ευκαιριακού απομονωτισμού του Trump και την επιθυμία του Ερντογάν να τελειώνει μια και καλή μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα

H Greta Thunberg ως ευλογία και ως κατάρα

Η νεαρή ακτιβίστρια κάνει κάτι πολύ σημαντικό, δυστυχώς όμως δεν αρκεί.

Γεννημένη στη Στοκχόλμη μόλις το 2003, η Greta Thunberg είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς και η μάλλον γνωστότερη εκπρόσωπος του παγκόσμιου κινήματος ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η δράση της ξεκίνησε όταν έκανε απεργία για περιβαλλοντικούς σκοπούς στην στο σχολείο της στη Σουηδία.

Διαβάστε περισσότερα

Nαι, σας πρήξαμε με τον Ζακ Κωστόπουλο

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και ο αγώνας για δικαίωση είναι ακόμα επίκαιρος.

Πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ο χρόνος που μεσολάβησε σε όλο αυτό το διάστημα ήταν απίστευτα πυκνός, ώστε να μοιάζει σαν να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Από τότε που πριν μάθουμε την ταυτότητα του δράστη, η δολοφονία αντιμετωπίστηκε -στην πρώτη φάση της- ως ένα ξέσπασμα των απλών ανθρώπων του κέντρου, των ανθρώπων του μεροκάματου που δεν αντέχαν άλλη παραβατικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Αν μπορούσα να πω ένα 'ευχαριστώ' στον Παύλο Φύσσα

6 χρόνια πριν, τα "δεν ήξερα τι ψήφιζα", σταμάτησαν να αποτελούν δικαιολογία.

Ήμουν 30 χρονών όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας. Πλέον είμαι μεγαλύτερός του, και κάθε μέρα που περνάει, τον περνάω κι άλλο. Δεν τον ήξερα, ακόμα δεν έχω καταλάβει αν ήταν γνωστός ως rapper ή αν απλά το όνομα Killah P, έλεγε κάτι σε ένα μικρό αφοσιωμένο κοινό μιας σκηνής που αγνοώ. Εκείνη τη μέρα όλα αυτά ήρθαν δεύτερα. Συμπλήρωσαν την εικόνα του τις επόμενες μέρες, έδωσαν χρώμα και πολιτικό κίνητρο στη δολοφονία, αλλά δεν είχαν καμιά σημασία εκείνο το πρωί που ξυπνήσαμε με την είδηση 'Nεοναζί έσφαξε άνθρωπο'.

Διαβάστε περισσότερα

Το μόνο καλό εξοχικό είναι αυτό που τρώγεται

Είναι τελικά προνόμιο ή σκλαβιά να έχεις το δικό σου μικρό σπίτι στο λιβάδι;

Δεκαπέντε χρόνια και σήμερα. Για την ακρίβεια 15 καλοκαίρια από την πρώτη φορά που βρέθηκα στο εξοχικό της γυναίκας μου στην Ναύπακτο. Πρώτα ως σώγαμπρος (βλέπε ο 'νέος' που τον χώνουν να γυρίζει τη σούβλα το Πάσχα), στην πορεία ως γαμπρός και πλέον ως ιδιοκτήτης.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO