OPINIONS

O Πιο Αδύναμος Κρίκος και ο Πιο Δυνατός Τάσος

Για την ακρίβεια, παρουσιάζοντας τον 'Πιο Αδύναμο Κρίκο' στην Ελλάδα, ο Τάσος Τρύφωνος είχε ένα σωρό δύσκολες δουλειές, που κάθε Σαββατοκύριακο δείχνει να φέρνει εις πέρας.

Ο Τάσος Τρύφωνος και η προσέγγισή του στην κυπριακή έκδοση (η οποία βγήκε στον αέρα τον Σεπτέμβριο του '17) έπεισαν τον ΣΚΑΪ να πάρει το ρίσκο. Ο Τρύφωνος που έπαιζε εντός έδρας στην Κύπρο (αν και το ποια είναι η έδρα ενός δημοσιογράφου που γεννήθηκε στην Κύπρο, αλλά απέκτησε το επαγγελματικό του ανάστημα στην Ελλάδα είναι μακρά κουβέντα), είχε μια πολύ δύσκολη δουλειά να κάνει.

Διαβάστε περισσότερα

Mήπως τελικά τα καλά πτυχία δεν κάνουν τους καλούς κυβερνήτες;

Μέσα σε έναν διαρκή αγώνα για καλύτερες σπουδές, η αξία της ίδιας της γνώσης όλο και υποβαθμίζεται.

Αν πήγαινε κανείς σε μια κεντρική πλατεία της Ελλάδας και ζήταγε από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί έναν λόγο που πάνε όλα χάλια, με ποσοστά στημένου δημοψηφίσματος η πιο συχνή απάντηση θα ήταν το ‘έλλειμμα παιδείας’. Αυτό το μόνιμο αυτομαστίγωμα που σημαίνει τα πάντα και επομένως, τελικά, δεν σημαίνει τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ντέμης ήταν η ΑΕΚ

Μια ελεγεία για ένα από τα μεγαλύτερα εντεκάρια που είδαμε ποτέ στο ελληνικό χορτάρι.

Υπήρχε μία πολύ χτυπητή αντίθεση στο φοιτητικό μου σπίτι. Στο ένα δωμάτιο ξεχώριζε μία αφίσα του Μιχάλη Κωνσταντίνου στα πράσινα με τίτλο 'Ο κανονιέρης του Champions League' και στο άλλο ένα εξώφυλλο εφημερίδας, τυλιγμένο με χοντρό διάφανο σελοτέιπ, το οποίο έγραφε 'Θεέ μου, τι ΑΕΚΑΡΑ'. Στο δεύτερο δωμάτιο έμενα εγώ, στο πρώτο ο ξάδερφός μου. Στο τρίτο, όπου υπήρχε ένα πέντιουμ αρχαίο (αν και αναβαθμισμένο) και μια μικρή τηλεόραση για Playstation 2, μέναμε και οι δύο.

Διαβάστε περισσότερα

Στον σεισμό της Αλβανίας, τα Βαλκάνια έγιναν επιτέλους σύμβολο αλληλεγγύης

Τα μίση σώπασαν μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία και διασώστες αλλά και εθελοντές από όλα τα Βαλκάνια σπεύδουν στα Τίρανα και το Δυρράχιο.

Όπως γράφει κάπου και ο ιστορικός Mark Mazower στο βιβλίο του για τα Βαλκάνια στην ιστορία τους τα Βαλκάνια υπήρξαν μια διασταύρωση πολιτισμών, ανάμειξη φυλών, σύνδεσμος Ανατολής και Δύσης, χριστιανών και μουσουλμάνων, καθολικών και ορθόδοξων. Ταυτόχρονα είναι και υπήρξαν μια μόνιμη ζώνη πολέμου με διαρκείς μάχες, μίσος, εθνικισμούς και μερικές από τις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας. Τα Βαλκάνια ήταν κάποτε το συνώνυμο μεγάλων πολυεθνών κρατικών οντοτήτων αλλά τώρα έγινε το συνώνυμο πολυδιασπασμένων κρατών.

Διαβάστε περισσότερα

Mια κοινωνία που για κάποιο λόγο διψάει για καταστολή

Επί δεκαετίες περιφέραμε παντού κλισέ ατάκες χωρίς κανένα -νομίζαμε- περιεχόμενο. Tα κλισέ όμως έγιναν πια κυρίαρχος λόγος.

Τις τελευταίες μέρες, στη σκιά του “πολύ πετυχημένου σχεδιασμού” της ελληνικής αστυνομίας για την πορεία του Πολυτεχνείου, εμφανίστηκαν καταγγελίες που, όσο πέρναγε ο χρόνος, άρχισαν να πληθαίνουν. Οι περισσότερες από αυτές είχαν και αποδεικτικό υλικό.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσα αστεία χωράνε σε μια σεξουαλική παρενόχληση

Ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του απέδειξαν ότι καμιά φορά για να σοκαριστούμε από ένα σεξουαλικό έγκλημα, πρέπει απλά να μας βολεύει ο δράστης.

Ένας καλός, όχι ακριβώς ασφαλής, τρόπος να καταλάβεις το ποιοι είναι οι κυρίαρχοι λόγοι σε μια κοινωνία είναι να κάτσεις για κάποιες ώρες να δεις την τηλεόρασή της. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί, σύμφωνα με το κλασικό μοντέλο που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, η τηλεόραση επηρεάζει και επιδρά στον ψυχισμό και στην ιδεολογία του κοινού στο οποίο απευθύνεται ούτε μόνο επειδή, ακόμα και σήμερα με την ύπαρξη των social media, είναι το κατεξοχήν mainstream μέσο, αυτό δηλαδή που θέτει την ατζέντα.

Διαβάστε περισσότερα

Μπάρμπεκιου μόνο για Έλληνες

Και η αφελής σύνδεσή του με το γεύμα των Άθεων της Μεγάλης Παρασκευής.

Τι σχέση έχει το γεύμα των Άθεων της Μεγάλη Παρασκευή με το κάλεσμα για μπάρμπεκιου έξω από καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά; Ένιωσες ποτέ ότι η αποστροφή των μουσουλμάνων προς το χοιρινό, σε καταπιέζει; Σου'‘πε ποτέ κανείς εδώ στην Ελλάδα, "ντροπή, Ραμαζάνι και θα φας στις 3 το μεσημέρι;". Φαντάζομαι πως όχι.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO