OPINIONS

Μην αφήσετε την επαρχία να μετατραπεί σε κιτς Αθήνα

Κανείς δεν πηγαίνει στην ελληνική περιφέρεια για ceviche και τσάι περγαμόντο.

Χριστούγεννα 2016. Καρπενήσι. Μια πενταμελής αντροπαρέα, στην οποία ανήκω κι εγώ, περπατάει στο κέντρο της πόλης ψάχνοντας ένα παραδοσιακό καφενείο/τσιπουράδικο για να τρυπώσει. Αφού απορρίπτει τρεις καφετέριες που θα έκαναν τις αντίστοιχες της Πανόρμου να μοιάζουν εναλλακτικές -βάζω στοίχημα πως θα είχαν και κράχτη αν δεν ήταν τόσο τσουχτερό το κρύο- απευθύνεται σ' ένα περιπτερά για πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα

Και τι σημαίνει τέλος πάντων η λέξη 'ήρωας';

Ψάχνουμε την ερμηνεία μίας έννοιας που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βεβηλώνουμε.

1η περίπτωση: 1940. Ένας Έλληνας λιποτάκτης, έχει δεμένα τα χέρια του και έχει υποχρεωθεί να στέκεται μόνος του στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Μία ιταλική σφαίρα τον βρίσκει και τον ξαπλώνει νεκρό. Τυπικά αυτός ο άνθρωπος σκοτώθηκε στον πόλεμο, είναι όμως ήρωας; Επέλεξε να βρίσκεται εκεί ή η ελεύθερη βούλησή του πήγε περίπατο;

Διαβάστε περισσότερα

Σχέσεις, μια αθέλητη ανδρική κωμωδία

Όταν ο άνδρας είναι σε θέση άμυνας απέναντι στο αμόρε του, προκύπτουν καταστάσεις που προκαλούν ευφορία.

Πολλάκις, το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο. Μετά από μία εξήγηση, η οποία μοιάζει με απολογία, η σχέση αφήνει ένα μεγάλο κομμάτι της και ξαφνικά η ανεξαρτησία και η ελευθερία μοιάζουν με δέλεαρ, εκτοπίζοντας τη συντροφικότητα. Κάποιες φορές, η σχέση μένει όλη εκεί. Σε αυτήν την επεξήγηση, η οποία μοιάζει με απολογία. Μπορεί να είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι.

Διαβάστε περισσότερα

Σφάζοντας αρνιά: Ένας εκδορέας αποκαλύπτει

Τώρα που το Πάσχα πέρασε, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος καταπιάνεται με τη μεγάλη σφαγή των αμνοεριφίων.

Η φωτογραφία -στο Facebook- συγκλονιστική. Απ’ αυτές που στέκεσαι και κοιτάζεις αρκετή ώρα, συνειδητοποιώντας ότι το μήνυμα είναι πολύ πιο δυνατό απ’ ότι φαντάζεται κανείς αρχικά.

Διαβάστε περισσότερα

Η φρίκη δεν μπαίνει σε ζυγαριά

Με αφορμή την κακοποίηση ενός σκύλου και μιας γάτας, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θυμάται τον Μενέλαο Λουντέμη και ασχολείται με τετράποδα και δίποδα.

Πόση αρρώστια μπορεί να χωράει σε ένα ανθρώπινο μυαλό; Όχι μόνο αυτό που σφάζει, καίει, πνίγει, πυροβολεί, πολτοποιεί ανθρώπους, αλλά κι αυτό που είναι έτοιμο να βασανίσει ο,τιδήποτε αναπνέει και περπατάει σ’ αυτή τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Η καλή συνήθεια του να αλλάζεις κακές συνήθειες

Λίγες σκέψεις για το περιβάλλον, τον εαυτό μας και το πώς διδάσκεται η ευθύνη, με αφορμή τους άξονες της φετινής ΕΚΕ της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η πιο σταθερή μου συνήθεια -κι αυτό το λέω με κάμποση ενοχή, δεν είμαι τόσο άνετος εδώ- είναι ότι δυσκολεύομαι φριχτά να αλλάζω συνήθειες. Ακόμα κι αν η αλλαγή είναι επιβεβλημένη.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πρόστιμο αρκετά αυστηρό για όσους βασανίζουν ζώα

Στη χώρα που φαντάροι πετάνε σκύλο από γκρεμό, τα πρόστιμα για την κακοποίηση ζώων μειώνονται.

Δεν έχω δει το βίντεο με τους δύο φαντάρους που βασάνισαν και πέταξαν τον σκύλο από τον γκρεμό. Αρχικά, δεν νομίζω ότι έχω το στομάχι και την ψυχραιμία για να κάτσω να παρακολουθήσω ένα τέτοιο αισχρό περιστατικό χωρίς να εκραγώ, κι έπειτα, δεν θα προσθέσει κάτι η εικόνα στο πώς με έκανε να αισθανθώ απλά και μόνο η ανάγνωση μιας τέτοιας -πώςδιάολομπορείναυπάρχειτόσοβλαμμένοςκόσμος- είδησης.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man