OPINIONS

Πόσοι ακόμα δημοσιογράφοι χωρούν στα ψηφοδέλτια;

Το πέρασμα στην άλλη όχθη δεν είναι πάντα τόσο δεοντολογικό.

Υπάρχει μια περιρρέουσα και σχεδόν κυριαρχική αντίληψη που ομολογώ με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, ένας δημοσιογράφος πρέπει να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, να μην παίρνει άμεσα θέση, να μην εκφράζει πολιτικές απόψεις ή να μη λέει τι ομάδα είναι. Οποτεδήποτε κάνει κάτι τέτοιο, γίνεται αντικείμενο σκληρής κριτικής στη βάση ακριβώς αυτής της αντίληψης. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Ότι αυτό είναι προφανώς αδύνατο.

Διαβάστε περισσότερα

Κι όμως, είναι απολύτως λογικό ένας 17χρονος να ψηφίσει Χρυσή Αυγή

Όταν η εκπαίδευση έχει ως κύριο σκοπό να δημιουργήσει εθνική συνείδηση, μπορεί να συμβούν και ατυχήματα.

Ο 17χρονος που ψήφισε Χρυσή Αυγή, ένα μήνα πριν μάθαινε απ' έξω τη συνθήκη των Σεβρών, τη "μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε", έβλεπε και ξανάβλεπε τον χάρτη της 'Μεγάλης Ελλάδας', τον σύγκρινε με το σημερινό και έβλεπε να λείπουν η μισή Θράκη, η Σμύρνη και η ενδοχώρα της. Διάβαζε για τη Μικρασιατική Καταστροφή, για τους νεκρούς, για τη συνθήκη της Λωζάνης.

Διαβάστε περισσότερα

Κυριάκος Βελόπουλος, ένας ευρωβουλευτής με συστατική επιστολή από τον Ιησού

Το success story ενός πολιτικού που απλά συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν άλλες πατριωτικές παρατάξεις.

Παρακολουθώντας τα όσα όμορφα συμβαίνουν στην υπέροχη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης, ένα πράγμα μπορώ πια να δηλώσω με σιγουριά: τίποτα δεν είναι ικανό να με σοκάρει. Επομένως, για τίποτα από όσα βλέπω τον κόσμο γύρω μου να πέφτει από τα σύννεφα δεν αισθάνομαι πραγματική έκπληξη.

Διαβάστε περισσότερα

Η απαγόρευση των αμβλώσεων είναι το πραγματικό Handmaid's Tale

Άνδρες πολιτικοί με απόλυτη άγνοια περί του γυναικείου σώματος, γίνονται δικαστές των γυναικείων επιλογών.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Kay Ivey ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την διενέργεια αμβλώσεων, τιμωρώντας μέχρι και με 99 χρόνια φυλάκιση όποιον γιατρό πάει κόντρα στο γράμμα του νόμου. Οι αμβλώσεις θεωρούνται νόμιμες μόνο αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της κυοφορούσας, σε κάθε κάθε άλλη περίπτωση, τα σωφρονιστικά ιδρύματα της πολιτείας θα ανοίγουν νέα κελιά για ‘εγκληματίες’ γιατρούς.

Διαβάστε περισσότερα

Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε ήσυχο τον Ευάγγελο Παπανούτσο

Δεν φταίνε μόνο οι μαθητές όταν βαριούνται το μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας. Είναι καιρός να τους προσφέρουμε μια νέα σκέψη.

Ο Ευάγγελος Παπανούτσος υπήρξε παιδαγωγός, φιλόσοφος, θεολόγος και μεταφραστής. Γεννήθηκε ακριβώς στο γύρισμα του αιώνα, τον Ιούλιο του 1900 και σπούδασε, όπως έκαναν και οι περισσότεροι διανοούμενοι με δημόσιο λόγο στην Ελλάδα της δεκαετίας του '50 και του '60 στη Δύση. Υπηρέτησε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από πολύ νωρίς μέχρι τα γεράματά του. Με σημαντικότερη συνεισφορά του την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964.

Διαβάστε περισσότερα

Ο φόβος και ο τρόμος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος γράφει στο Oneman για τον παραλογισμό του 'αρκεί να μην προκαλούν', με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γεννιέται ένας άνθρωπος με φοβίες και αυτό το βλέπουμε σε όλα τα μικρά παιδιά που όταν παίζουν σα να μην υπάρχει αύριο δεν έχουν καμία αίσθηση του φόβου μέχρι που θα χτυπήσουν και ορισμένα από αυτά μπορεί να φοβηθούν τόσο ώστε αργότερα να μην τολμούν να ρισκάρουν το παραμικρό στη ζωή τους. Γι' αυτό το λόγο ένας καλός γονιός αυτό που πρέπει να κάνει είναι μετά από κάποιο ατύχημα να δώσει να καταλάβει στο παιδί του ότι η ζωή έχει τις πίκρες της, τις αποτυχίες της, τα χτυπήματα της, έχει και τούτα έχει κι εκείνα.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα μένεις κολλημένος με τις σειρές σου ακόμα και στις διακοπές

Ή αλλιώς πώς θα σταματήσεις να αγωνιάς για τη συνέχεια στην αγαπημένη σου σειρά.

Δεν ξέρω αν είσαι απ' αυτούς τους τύπους που στις διακοπές τους τα αφήνουν όλα πίσω, που θεωρούν ότι "ξεκούραση ίσον αποκοπή από την καθημερινότητα", ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούν κάποιες υπερπολύτιμες απολαύσεις... Εμένα, πάντως, μη με υπολογίζεις ως κομμάτι αυτής της βαρετής κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

O Tarantino μέσα από 10 ατάκες του

Το 1992 το “Reservoir Dogs” μας σύστησε ένα νέο δημιουργό. Δύο δεκαετίες μετά, ο Κουέντιν Ταραντίνο συνεχίζει να διδάσκει - και να (μας) διασκεδάζει.

Το δίδυμο του 'Pulp Fiction' χτυπά 4άδα

Η Tarantino Week συνεχίζεται στο Oneman, και κάθε μέρα θα επιλέγετε εσείς τους αγαπημένους σας χαρακτήρες από τη φιλμογραφία του μεγάλου σκηνοθέτη.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO