OPINIONS

Όταν αυτό που πιστεύεις έχει διαλυθεί, τι κάνεις;

Μερικές σκέψεις με αφορμή την πυρκαγιά στη Notre Dame.

Σε μια post-Notre Dame πραγματικότητα, οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν την πυρκαγιά με τρομοκρατική ενέργεια, δένουν αρμονικά με τα memes που δείχνουν κεριά μέσα σε εκκλησία (κεριά = φωτιά duh;), με ατάκες από την ταινία ‘Before Sunset’ και φυσικά με memes που πρωταγωνιστεί ο Κουασιμόδος. Την ίδια στιγμή, κροίσοι από όλο τον κόσμο εμφανίζονται ως μεταμοντέρνοι Σκρούτζ Μακ Ντακ και χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναστήλωση της εκκλησίας.  Ο Γαλλικός τύπος τους χειροκροτεί, η κυβέρνηση μεταφράζει το χειροκρότημα της σε γενναίες φοροαπαλλαγές για κάθε δωρητή.

Διαβάστε περισσότερα

Βλέποντας την Παναγία των Παρισίων να καίγεται

Μερικές σκέψεις μετά την πρώτη καταστροφή ενός σπουδαίου ευρωπαϊκού μνημείου που είδαμε live.

Κάπου στις αρχές του αιώνα, τον Φεβρουάριο του 1909 ο Ιταλός ποιητής Filippo Marinetti εξέδωσε το Μανιφέστο του Φουτουρισμού, ενός καλλιτεχνικού και κοινωνικού κινήματος που σκοπό είχε να υμνήσει τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής και να αποκόψει την ανθρωπότητα από κάθε αγκίστρωση από το παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα

Οι σέξι φωτογραφίες δεν χωράνε στα υπουργεία μας

Γυναίκες σαν τη Θωμαρίτα Καλδάρα τις προτιμάμε μόνο στις ινσταγκραμικές μας φαντασιώσεις.

Ας προσπαθήσουμε να το δούμε από την αρχή. Το στόρι είναι λίγο-πολύ γνωστό. Η Θωμαρίτα Καλδάρα είχε αποσπασθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη τον περασμένο Ιανουάριο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Mια τύπισσα πήρε απόσπαση σε ένα γραφείο ενός υπουργού.

Διαβάστε περισσότερα

Στο μυαλό ενός ανθρώπου που μοιράζει ψόφους στο ίντερνετ

Γιατί αυτή τη στιγμή το μίσος πουλάει στα social media περισσότερο από την πορνογραφία;

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, χιλιάδες χρήστες του Facebook και του Τwitter εύχονται σε άλλους χρήστες του Facebook και του Twitter ανεργία, πόνο, βρομόξυλό ή αργό και βασανιστικό θάνατο. Πολύ πιθανό το ίδιο να συμβεί και στο κείμενο που διαβάζετε.  Μια κλιμάκωση μίσους ανάλογα με το θέμα, τον αποδέκτη των σχολίων και τη διάθεση του σχολιαστή. Όλο το ίντερνετ έχει κατακλυστεί σχεδόν σε κάθε γωνιά του με σχολιασμό μίσους και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή.

Διαβάστε περισσότερα

Γαύρε, μην ξεχάσεις ποτέ την ντροπή του ΣΕΦ

Για άλλη μια φορά, η θλιβερή μειονότητα τύλιξε σε ένα πανό τις προσπάθειες μίας ομάδας.

Το ότι η φετινή χρονιά για τον μπασκετικό Ολυμπιακό εξελίσσεται σε εφιάλτη, το έχουμε πια καταλάβει. Τίποτα όμως απ’ όσα είχαν συμβεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, δεν συνιστούσε πραγματική ντροπή.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το Mansplaining και γιατί να μην το κάνεις σε καμία γυναίκα

Ένας σχετικά πρόσφατος όρος για μία συμπεριφορά που υπήρχε πάντα.

Tο "mansplaining" είναι μία σύζευξη των λέξεων "man" και "explaining" και σημαίνει αυτό που περίπου μπορείτε να φανταστείτε. Πρόκειται για τις περιπτώσεις που ένας άντρας εξηγεί κάτι -συνήθως σε μία γυναίκα- με υπεροπτικό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και συχνά λάθος ή υπερβολικά απλουστευμένο τρόπο που υποτιμά τη νοημοσύνη ή τις γνώσεις του συνομιλητή. Πολλές φορές μάλιστα αυτός που εξηγεί γνωρίζει λιγότερα για το θέμα από τον συνομιλητή του.

Διαβάστε περισσότερα

Ας μην αφήσουμε τους τυφλωμένους να νικήσουν

Η μόνη απάντηση στο μίσος και την απανθρωπιά γύρω μας, είμαστε εμείς.

Ξυπνάς, κατουράς, πλένεις βιαστικά το πρόσωπό σου, ντύνεσαι και φεύγεις από το σπίτι. Μέσα στα νεύρα. Νεύρα για τα λεφτά που χρωστάς επειδή πριν κάποια χρόνια θεώρησες μαγκιά να πιστολιάσεις μερικούς λογαριασμούς, νεύρα για τη δουλειά που δεν σου αρέσει αλλά πού να ψάχνεις άλλη τώρα, νεύρα για την γυναίκα σου που την έχεις βαρεθεί αλλά πού να φεύγεις τώρα, ποια θα σου μαγειρεύει και θα σου πλένει. Νεύρα, γενικά.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO