OPINIONS

Kι όμως η τηλεόραση μπορεί ακόμα να εκλέγει βουλευτές

Οι περισσότεροι από αυτούς που εκλέχτηκαν βουλευτές είναι γνωστοί από τα τηλεοπτικά πάνελ.

Μέσα στο χάος που το διακρίνει, το Internet γίνεται ένας χώρος που γεννά αντανακλαστικά μια αγωνία, μια ανάγκη να αποκτήσεις έναν έλεγχο πάνω σε αυτό το χάος. Και αυτός ο έλεγχος έρχεται με το να αρχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα πράγματα που μας μοιάζουν: στο fb κάνουμε μπλοκ όταν τσαντιζόμαστε, κάνει λάικ σε σελίδες με τις οποίες κατά βάση συμφωνούμε, αλγοριθμικά μας εμφανίζονται στην αρχική σελίδα οι άνθρωποι που μας μοιάζουν. Και όλο αυτό δημιουργεί ένα συντριπτικό echo chamber, θεωρούμε ότι όλα εκεί έξω είναι όπως η στρεβλή εικόνα που μας δημιουργούν οι αρχικές μας στο facebook, τα μαγαζιά που πίνουμε το ποτό μας, οι κοινοί μας γνωστοί.

Διαβάστε περισσότερα

Διώξαμε τον φασισμό από τη Βουλή, ώρα να τον εξαφανίσουμε από την κοινωνία

Η μέρα που βρίσκει την Χρυσή Αυγή εκτός κοινοβουλίου, είναι μια χαρούμενη μέρα.

Οδηγώντας χθες βράδυ για να γυρίσω σπίτι μου, πέρασα ως συνήθως μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Στη θέα των προβληματισμένων μελών της οργάνωσης, που στεκόντουσαν αμήχανοι με σκυμμένο το κεφάλι καθώς λίγη ώρα πριν είχε γίνει γνωστό ότι το κόμμα θα μείνει οριστικά εκτός Βουλής, δεν μπορώ να κρύψω ότι χαμογέλασα.

Διαβάστε περισσότερα

Ρωτήσαμε φοιτητές του Παντείου αν θα ψηφίσουν στις Εκλογές

Οι απαντήσεις δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις.

Oι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικές, όσο και αν φαίνεται ότι κανείς δεν ασχολείται πραγματικά μαζί τους. Εμείς αποφασίσαμε ως Oneman να πάμε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να ρωτήσουμε τους εκεί φοιτητές αν τα χιλιάδες φορές επαναλαμβανόμενα κλισέ για τους απολίτικους νέους ισχύουν. Και οι απαντήσεις που πήραμε είναι αν μη τι άλλο πολύ ενδεικτικές.

Διαβάστε περισσότερα

Σε μια κοντινή δυστοπία, άνθρωποι διώκονται επειδή σώζουν ζωές

Η ιστορία της Carola Rackete είναι η ιστορία μιας ηρωίδας που απλά έκανε το ανθρώπινο.

Έχουμε φανταστεί τις δυστοπίες ως προβολές ενός μέλλοντος γεμάτου με ρομπότ, με τεράστια κτίρια, να τα κοιτάς από χαμηλά και να ζαλίζεσαι. Ένα μέλλον με απολυταρχικές κυβερνήσεις, να μην σε αφήνουν ούτε να ερωτευτείς τον άνθρωπο που θες. Υπάρχει όμως και ένα δυστοπικό παρόν, ένα παρόν με ανθρώπους που διώκονται ποινικά, επειδή σώζουν ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μικρό βήμα για τους πολιτικούς, ένα μεγάλο βήμα για να δείξουν κανονικοί άνθρωποι

Η χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε late night show ήταν απλά μια κίνηση προς το αυτονόητο.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στα μάτια των περισσοτέρων, οι πολιτικοί μοιάζουν με ρομπότ που έχουν εκπαιδευτεί να επαναλαμβάνουν συγκεκριμένες ατάκες και να εκτελούν συγκεκριμένες ενέργειες, στα αυστηρά πλαίσια του πρωτοκόλλου και της γραμμής τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ένας Αντετοκούνμπο που δεν ανήκει στους Έλληνες

Καμιά φορά, ένα παιδί μεταναστών, για να επιβιώσει στην Ελλάδα, πρέπει απλά να γίνει ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο.

Όλοι το περιμέναμε αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι διαφορετικό το να το περιμένεις από το να το δεις να συμβαίνει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο ΜVP της regular season του NBA. Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές λογικά το έχετε ακούσει τόσο πολλες φορές που όχι μόνο το έχετε χωνέψει. Μπορεί να και να σας κουράσει. Κι όμως. Ο Aντετοκούνμπο πήρε το βραβείο του καλύτερου μπασκετμπολίστα της regular season στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα, μαθηματικά, Αντετοκούνμπο: Βάλτε τον Γιάννη στα σχολεία

Μερικές σκέψεις μετά τη βράβευσή του Έλληνα μπασκετμπολίστα ως πολυτιμότερου παίκτη του NBA.

Φαντάσου να είσαι έξι χρονών. Έξι. Να φτάνεις αγουροξυπνημένος μπροστά στη μεγάλη πόρτα της εισόδου που συνήθως είναι βαμμένη με κάποιο αποτυχημένο χρώμα και να αφήνεις το χέρι του γονιού σου με την αναπόδραστη παραδοχή ότι για τα επόμενα – αρκετά – χρόνια θα σε καλημερίζει το 'Γλώσσα - Γλώσσα'. Έχεις ήδη μάθει να κρατάς το μολύβι σωστά, ότι το αριστερόχειρας δεν είναι ανίατη πάθηση και συμβαίνει και σε άλλους και να σχηματίζεις τις πρώτες σου προτάσεις. Χρήσιμο. Στη συνέχεια γράφεις. Πολύ. Σβήνεις περισσότερο. Τρως ένα σίγμα από τη 'θάλασσα' και το προσθέσεις στην 'ανάσα'. Ξανασβήνεις. Το δίωρο τελειώνει, μαλώνεις για οτιδήποτε σου φαίνεται λόγος έναρξης παγκοσμίου πολέμου (το κλέψιμο της ουράς στο κυλικείο ας πούμε) και ξαναμπαίνεις στην τάξη. Έχετε 'Αντετοκούνμπο'.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO