OPINIONS

Για το νερό της βρύσης έτρεξες πιο γρήγορα από ποτέ

Μια ωδή στο πιο σπουδαίο από τα σπουδαιότερα (δεδομένα) αγαθά της ζωής.

Σε μια εποχή που κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δυσκολέψουμε τη ζωή μας και που τα first world problems μας είναι εκεί για να μας θυμίζουν ότι είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε ξεχάσει πόσο τυχεροί είμαστε, το νερό μάς είναι δεδομένο.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ο Νεϊμάρ δεν θα γίνει ποτέ σπουδαίος

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μας δίνει όλο και περισσότερες αφορμές να θεωρήσουμε ότι θα μείνει για πάντα ένας ανώριμος παικταράς.

Σέβομαι και καταλαβαίνω απόλυτα την ανθρώπινη φιλοδοξία, ειδικά όταν αυτή έχει βάση και άφθονο ταλέντο για να την υποστηρίξει. Το περασμένο καλοκαίρι, το σίριαλ με τον Νεϊμάρ κούρασε. Τις ομάδες που ενεπλάκησαν, τους φίλους του ποδοσφαίρου, τους ατζέντηδες, πιθανότατα ακόμα και τον ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα λείψεις σε κανέναν

Η -υποκριτική- επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει νόημα μόνο αν εξελιχθεί σε οριστική και αμετάκλητη.

Τίποτα δεν μοιάζει καινούριο στο άμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απαγορεύεται να μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις, για έκπληξη, για απογοήτευση. Ο ελληνικός αθλητισμός, η ίδια η κοινωνία είναι γεμάτη από συνεχείς απογοητεύσεις που αλλάζουν μεταμφίεση και μας επισκέπτονται ξανά και ξανά όσο εμείς παριστάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα.

Διαβάστε περισσότερα

Η αρρώστια του να εύχεσαι καρκίνο σε αυτόν που διαφωνείτε

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ασχολείται με εκείνους που βρίζουν στα ραδιόφωνα και επιτίθενται σαν καμικάζι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή απλά διαφωνούν.

"Τι παίζει με εκείνους τους ακροατές του ραδιοφώνου που μπορεί να περιμένουν και σαράντα λεπτά στο κινητό τους για να τους βγάλουν στον αέρα είτε να πουν την άποψή τους είτε να βρίσουν; Τι σόι άνθρωποι είναι;", με ρώτησαν τις προάλλες κάποιοι σπουδαστές μιας δημοσιογραφικής σχολής, στο πλαίσιο μιας εργασίας που έκαναν για τα Μέσα. Ήταν μια πάσα που έκανε να χαμογελάσω και να σκεφτώ καταστάσεις που είτε που τις φανταζόμουν.

Διαβάστε περισσότερα

Μια ερωτική απογοήτευση που είχε μουστάκι

Μια εξομολόγηση του Μένιου Σακελλαρόπουλου με ριαδιοφωνική μαγεία και μπόλικη απελπισία.

'ΕΡΩΤΑΣ είναι θαρρώ', που έλεγαν κι οι Βαρθακούρηδες (Γιάννης Πάριος, Χάρης Βαρθακούρης) από το μακρινό 1995. Έτσι δεν λένε όλοι για το ραδιόφωνο; Ότι είναι έρωτας. Ότι σε βουτάει από το χέρι και σε ταξιδεύει με την απλότητα και την αμεσότητά του.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί δεν είναι όλοι ικανοί να έχουν κατοικίδιο

Οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές όταν μιλάμε για την ευθύνη ενός ζωντανού πλάσματος.

Ένα αδέσποτο σκυλί περπατάει στους δρόμους του Ψυχικού. Έχει να φάει δύο ημέρες, κρυώνει αλλά δεν το βάζει κάτω. Κάθε φορά που περνάει κάποιος περαστικός, κουνάει χαρωπά την ουρά του, λίγο από συνήθεια και λίγο από αγνή χαρά που είναι ακόμα ζωντανό για να ελπίζει σε ένα κλεμμένο χάδι. Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά ελάχιστες μέρες από τότε που ένα αγριεμένο μπλε αυτοκίνητο κόντεψε να περάσει από πάνω του. Τη γλίτωσε φθηνά, με μερικές γρατζουνιές κι ένα ελαττωματικό πόδι.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να κάνεις ένα επάγγελμα που όλοι μισούν

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος πιστεύει ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Κάποιες όμως είναι καταδικασμένες να μας χαλάνε τη διάθεση.

Μου το έλεγε συνέχεια η μακαρίτισσα η μάνα μου, και φαντάζομαι το ίδιο έκαναν όλες οι μανάδες, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, ιδίως του παλιού καιρού. Ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ε, κάποιες δουλειές τις έβρισκαν ντροπιαστικές οι γιαγιάδες, αλλά τέλος πάντων, από μικροί εμπεδώσαμε ότι η τίμια δουλειά δεν είναι ντροπή.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
PROMO
Social Man