OPINIONS

Αλήθεια, ωριμάζουμε ποτέ ή είναι όλα ψέμματα;

Μερικές παραδοχές για τις οποίες δεν μας είχε μιλήσει κανείς όταν ήμασταν παιδιά.

Θυμάσαι εκείνα τα υπέροχα χρόνια που το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να περνάς καλά με τους φίλους σου; Που μοναδική πηγή άγχους ήταν ένα απροειδοποίητο διαγώνισμα ή μια εξίσου απροειδοποίητη βλάβη του Playstation και αυτό που σε κρατούσε ξύπνιο τα βράδια ήταν η σκέψη του κοριτσιού που σου άρεσε;

Διαβάστε περισσότερα

Τι έπαθαν τελικά αυτοί που δεν πλήρωναν τα διόδια;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ψάχνει το 'μαχαίρι των διοδίων' και τη μικρή περιουσία που χρειάζεται κανείς για να πάει στον προορισμό του, εξιστορώντας τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών του 'Δεν Πληρώνω'.

Τελικά, για να έχουμε καλό ερώτημα, σ’ αυτή τη ζωή υπάρχει μόνο ο δρόμος της αρετής και της κακίας; Κανένας παράδρομος τίποτα; Μια εναλλακτική, κάτι; Γιατί αν μιλάμε για δύο επιλογές αυστηρά, τι επιλέγει κανείς, στο θέμα των διοδίων ας πούμε; Το 'Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω' (αλήθεια, τι απέγιναν εκείνα τα παιδιά;) ή το 'Κάνω χαρακίρι-κάνω χαρακίρι;'

Διαβάστε περισσότερα

Στο τέλος της ημέρας, το μπάσκετ είναι ολόκληρη η ζωή

Μερικά συναισθηματικά λόγια για έναν κόσμο που θα είναι υπό όλες τις συνθήκες μαγικός.

Ένα κατάμεστο γήπεδο. Ακριβό παρκέ, απ’ αυτά που εκπέμπουν μια παράξενη λάμψη και σε κάνουν να ντρέπεσαι να πατήσεις, μπασκέτες τελευταίας τεχνολογίας με άψογα και συμμετρικά διχτάκια, μια καλοσχεδιασμένη δερμάτινη μπάλα και παπούτσια που κοστίζουν όσο το μηνιαίο χαρτζιλίκι ενός τυχερού εφήβου. Αυτό ναι, είναι μπάσκετ. Δεν είναι όμως το μπάσκετ. Γιατί πολύ απλά, το μπάσκετ είναι πολλά παραπάνω απ’ όσα μόλις περιέγραψα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο ακριβοπληρωμένοι αθλητές και καλογυαλισμένα τρόπαια. Όχι. Το μπάσκετ είναι η ίδια η ζωή.

Διαβάστε περισσότερα

Ήμουν κι εγώ στο συλλαλητήριο: μια ψύχραιμη άποψη

Το 'κατηγορώ' μιας απλής γυναίκας που ένιωσε θιγμένη από κανάλια και προσεγγίσεις και που δεν φοβάται να κρατήσει την ελληνική σημαία.

Η φίλη μου η Ελένη, στα σαράντα της χρόνια –όχι ότι το έκανε νωρίτερα- δεν ασχολείται εκ πεποιθήσεως που λένε με τρία πράγματα. Την πολιτική, το ποδόσφαιρο και τα βαριά λαϊκά τραγούδια. Δεν το μπορεί βρε αδελφέ, δεν το αντέχει.

Διαβάστε περισσότερα

Όχι άλλες φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media

Η μάστιγα με τις φωτογραφίες ανηλίκων στο Ίντερνετ πρέπει να σταματήσει.

Ένας πατέρας στέκεται στην έξοδο του Μετρό του Συντάγματος. Στο δεξί του χέρι κρατά ένα πάκο φωτογραφίες και με το αριστερό δίνει από μία σε κάθε διερχόμενο. Τον πλησιάζω. Απλώνω το χέρι και παίρνω μία από τις φωτογραφίες που μου προσφέρει, ενώ τα μάτια του γυαλίζουν από καμάρι.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο άσχημα είναι στις Η.Π.Α. με τον Ντόναλντ Τραμπ;

Ένας χρόνος προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ συμπληρώνεται το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, και, ενώ ο τρόμος είναι υπαρκτή κατάσταση, τα γεγονότα δεν έχουν γεννήσει τον αναμενόμενο εκφυλισμό.

Είναι πολύ πιθανόν να φτάσουμε εκεί. Αν δεν ξέρετε πού, ορίστε: στο μέρος που όταν αρχίσει η βία, δεν θα σταματήσει. Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπληρώνει ένα χρόνο στο ενοίκιο του Λευκού Οίκου και αν το 'αποδιοπομπαίος τράγος' ήταν μετοχή, θα χτυπούσε διαρκώς limit-up στο Χρηματιστήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεκροθάφτες του Facebook θα βγάλουν το φτυάρι ό,τι κι αν γίνει

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Γιώργου Νταλάρα στον Τζίμη Πανούση, έβαλε πάλι στη ζωή μας αυτούς που κράζουν μέχρι θανάτου.

Τι δεν λείπει ποτέ από πολλά (αλλά πολλά) ελληνικά σπίτια; Μα ένα φτυάρι τελευταίας γενιάς, αφού οι ιδιοκτήτες του φροντίζουν πάντα να το αντικαθιστούν με το εκάστοτε ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man