OPINIONS

5 λόγοι που είναι ανάγκη να καταργηθούν άμεσα τα κηδειόχαρτα

Ούτε να πεθάνεις με την ησυχία σου δεν μπορείς σε αυτήν τη ζωή. Πρέπει η κατάσταση σου να γίνεται βορά στα μάτια του κάθε περίεργου.

Ακολουθεί μια -ακόμα- ιστορία, βγαλμένη από τη ζωή: περπατώ στο δρόμο με την κυρία Μαργαρίτα. Η κυρία Μαργαρίτα είναι μια γυναίκα που 'χει έφηβους εγγονούς -για να καταλάβεις πάνω, κάτω την ηλικία της- και τεράστια αίσθηση του χιούμορ. Σε έναν στύλο της ΔΕΗ βλέπουμε ένα κηδειόχαρτο. Αν θες να είσαι political correct, μπορείς να το πεις 'νεκρόσημο' ή 'κηδειόσημο' ή 'αγγελτήριο θανάτου' ή 'αγγελτήριο κηδείας'.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς έζησα την περιβόητη παράσταση του Louis CK στην Αθήνα

Ο κωμικός ήρθε στην Αθήνα το Σάββατο 13 Ιουλίου για τρεις sold out παραστάσεις.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουνίου εμφανίστηκε σε γνωστό σάιτ πώλησης εισιτηρίων, η παράσταση του Louis CK στην Αθήνα. Η σελίδα δεν έλεγε τίποτα εκτός από την ημερομηνία, Σάββατο 13 Ιουλίου, το μέρος, Piraeus Academy, την τιμή, 35 ευρώ, και το όνομα Louis CK. Εγώ είχα κοιμηθεί από νωρίς εκείνο το βράδυ, δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα και ξύπνησα στις 6 το πρωί διαβάζοντας από έναν φίλο που ήξερε πόσο φαν του Louis CK ήμουν, ότι έχω εισιτήριο για Louis CK στην Αθήνα. Μέχρι τις 10 το πρωί, τα εισιτήρια είχαν βγει sold out. Μέχρι το μεσημέρι δύο ακόμα παραστάσεις ανακοινώθηκαν, για την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Ιερά Οδό αυτή τη φορά, και έγιναν με τον ίδιο τρόπο κατευθείαν sold out.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν έχω καλύτερο από την Αθήνα το καλοκαίρι

Η Αθήνα αδειάζει σιγά σιγά και κάποιοι πανηγυρίζουμε γι' αυτό.

Ετοιμάζεστε για τα νησιά; Μπράβο σας και πολύ καλά κάνετε, για να ετοιμαστούμε κι εμείς σιγά σιγά για την Αθήνα, μία προετοιμασία που δεν θέλει ούτε βαλίτσες, ούτε εισιτήρια, ούτε στριμωξίδια σε πλοία και καράβια. Η πιο ωραία προετοιμασία που υπάρχει, αυτή που δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Απλά κάθεσαι στην πόλη που την ανέχεσαι στα δύσκολά της και τώρα περιμένεις να την απολαύσεις στα καλύτερά της. Και μαζί να απολαύσεις και μια ΑΜΣΤΕΛ Free.

Διαβάστε περισσότερα

Κι όμως μυρίζουν αντρικά ακόμα τα υπουργεία μας

H διαχρονική απουσία γυναικών από τα υπουργεία δεν είναι το πρόβλημα αλλά η ένδειξη του προβλήματος.

Ήταν το 1956, μετά τη νίκη της ΕΡΕ στις εκλογές του ίδιου χρόνου, όταν η Λίνα Τσαλδάρη αναλαμβάνει το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός του ελληνικού κράτους. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι bulletts που επιτυγχάνονται το ένα μετά το άλλο. Για να ξαναδεί η Ελλάδα την επόμενη γυναίκα υπουργό χρειάστηκε να περάσουν κοντά στα 20 χρόνια αναταραχών και μια Δικτατορία, ώστε να αναλάβει η Νίκη Γουλανδρή για 1,5 μήνα το Υφυπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974.

Διαβάστε περισσότερα

Kι όμως η τηλεόραση μπορεί ακόμα να εκλέγει βουλευτές

Οι περισσότεροι από αυτούς που εκλέχτηκαν βουλευτές είναι γνωστοί από τα τηλεοπτικά πάνελ.

Μέσα στο χάος που το διακρίνει, το Internet γίνεται ένας χώρος που γεννά αντανακλαστικά μια αγωνία, μια ανάγκη να αποκτήσεις έναν έλεγχο πάνω σε αυτό το χάος. Και αυτός ο έλεγχος έρχεται με το να αρχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα πράγματα που μας μοιάζουν: στο fb κάνουμε μπλοκ όταν τσαντιζόμαστε, κάνει λάικ σε σελίδες με τις οποίες κατά βάση συμφωνούμε, αλγοριθμικά μας εμφανίζονται στην αρχική σελίδα οι άνθρωποι που μας μοιάζουν. Και όλο αυτό δημιουργεί ένα συντριπτικό echo chamber, θεωρούμε ότι όλα εκεί έξω είναι όπως η στρεβλή εικόνα που μας δημιουργούν οι αρχικές μας στο facebook, τα μαγαζιά που πίνουμε το ποτό μας, οι κοινοί μας γνωστοί.

Διαβάστε περισσότερα

Διώξαμε τον φασισμό από τη Βουλή, ώρα να τον εξαφανίσουμε από την κοινωνία

Η μέρα που βρίσκει την Χρυσή Αυγή εκτός κοινοβουλίου, είναι μια χαρούμενη μέρα.

Οδηγώντας χθες βράδυ για να γυρίσω σπίτι μου, πέρασα ως συνήθως μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Στη θέα των προβληματισμένων μελών της οργάνωσης, που στεκόντουσαν αμήχανοι με σκυμμένο το κεφάλι καθώς λίγη ώρα πριν είχε γίνει γνωστό ότι το κόμμα θα μείνει οριστικά εκτός Βουλής, δεν μπορώ να κρύψω ότι χαμογέλασα.

Διαβάστε περισσότερα

Ρωτήσαμε φοιτητές του Παντείου αν θα ψηφίσουν στις Εκλογές

Οι απαντήσεις δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις.

Oι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικές, όσο και αν φαίνεται ότι κανείς δεν ασχολείται πραγματικά μαζί τους. Εμείς αποφασίσαμε ως Oneman να πάμε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να ρωτήσουμε τους εκεί φοιτητές αν τα χιλιάδες φορές επαναλαμβανόμενα κλισέ για τους απολίτικους νέους ισχύουν. Και οι απαντήσεις που πήραμε είναι αν μη τι άλλο πολύ ενδεικτικές.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO