OPINIONS

Η απαγόρευση των αμβλώσεων είναι το πραγματικό Handmaid's Tale

Άνδρες πολιτικοί με απόλυτη άγνοια περί του γυναικείου σώματος, γίνονται δικαστές των γυναικείων επιλογών.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Kay Ivey ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την διενέργεια αμβλώσεων, τιμωρώντας μέχρι και με 99 χρόνια φυλάκιση όποιον γιατρό πάει κόντρα στο γράμμα του νόμου. Οι αμβλώσεις θεωρούνται νόμιμες μόνο αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της κυοφορούσας, σε κάθε κάθε άλλη περίπτωση, τα σωφρονιστικά ιδρύματα της πολιτείας θα ανοίγουν νέα κελιά για ‘εγκληματίες’ γιατρούς.

Διαβάστε περισσότερα

Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε ήσυχο τον Ευάγγελο Παπανούτσο

Δεν φταίνε μόνο οι μαθητές όταν βαριούνται το μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας. Είναι καιρός να τους προσφέρουμε μια νέα σκέψη.

Ο Ευάγγελος Παπανούτσος υπήρξε παιδαγωγός, φιλόσοφος, θεολόγος και μεταφραστής. Γεννήθηκε ακριβώς στο γύρισμα του αιώνα, τον Ιούλιο του 1900 και σπούδασε, όπως έκαναν και οι περισσότεροι διανοούμενοι με δημόσιο λόγο στην Ελλάδα της δεκαετίας του '50 και του '60 στη Δύση. Υπηρέτησε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από πολύ νωρίς μέχρι τα γεράματά του. Με σημαντικότερη συνεισφορά του την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964.

Διαβάστε περισσότερα

Ο φόβος και ο τρόμος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος γράφει στο Oneman για τον παραλογισμό του 'αρκεί να μην προκαλούν', με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γεννιέται ένας άνθρωπος με φοβίες και αυτό το βλέπουμε σε όλα τα μικρά παιδιά που όταν παίζουν σα να μην υπάρχει αύριο δεν έχουν καμία αίσθηση του φόβου μέχρι που θα χτυπήσουν και ορισμένα από αυτά μπορεί να φοβηθούν τόσο ώστε αργότερα να μην τολμούν να ρισκάρουν το παραμικρό στη ζωή τους. Γι' αυτό το λόγο ένας καλός γονιός αυτό που πρέπει να κάνει είναι μετά από κάποιο ατύχημα να δώσει να καταλάβει στο παιδί του ότι η ζωή έχει τις πίκρες της, τις αποτυχίες της, τα χτυπήματα της, έχει και τούτα έχει κι εκείνα.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα μένεις κολλημένος με τις σειρές σου ακόμα και στις διακοπές

Ή αλλιώς πώς θα σταματήσεις να αγωνιάς για τη συνέχεια στην αγαπημένη σου σειρά.

Δεν ξέρω αν είσαι απ' αυτούς τους τύπους που στις διακοπές τους τα αφήνουν όλα πίσω, που θεωρούν ότι "ξεκούραση ίσον αποκοπή από την καθημερινότητα", ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούν κάποιες υπερπολύτιμες απολαύσεις... Εμένα, πάντως, μη με υπολογίζεις ως κομμάτι αυτής της βαρετής κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τα παλιά σου post στο Facebook

Όταν ο παλιός σου εαυτός σου επιτίθεται με greeklish.

Στηρίζω την κλάψα, είμαι κι εγώ μεγάλος θιασώτης της για κάθε τι, μικρό ή μεγάλο, άλλωστε τι είναι μικρό και τι μεγάλο για τον καθένα, ποιος μπορεί να το πει; Και ποιος μπορεί να σε κατηγορήσει για τη θλίψη που σου φέρνουν τα κακογερασμένα posts στο Facebook, όταν έχουν υπάρξει συγγραφείς που έχουν αποκηρύξει τα μεγαλύτερα έργα τους και όχι απλώς τρεις greeklish λέξεις στη σειρά που εύχονταν κάτι σαν "καλημέρα" το 2009;

Διαβάστε περισσότερα

Ο ελληνικός αθλητισμός δεν είναι ο Τσιτσιπάς

Η λαμπρή εξαίρεση του 20χρονου αθλητή δεν είναι αρκετή για να μας κάνει να ξεχάσουμε τον κανόνα της ντροπής.

Ήταν ένα πολύ παράξενο Σαββατοκύριακο, αυτό που μόλις πέρασε. Από τη μία, ένας ντροπιαστικός τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, με άδειες εξέδρες, τριπλάσιους αστυνομικούς από θεατές, και επεισόδια(!) ανάμεσα στους μόλις 120 προσκεκλημένους της κάθε ομάδας, οι οποίοι φυσικά έλαβαν ονομαστικές προσκλήσεις από τις ίδιες τις ΠΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει τίποτα άγιο στη μητρότητα

Η μητρική αγάπη και τα στερεότυπα γύρω από την περιβόητη γυναικεία φύση που οδηγεί τις γυναίκες να θέλουν να κάνουν μωρά έχουν ένα κοινό: είναι ανεξάντλητα.

«Ο προορισμός της γυναίκας είναι να γίνει μάνα». Είναι τόσο έντονη αυτή μας η πεποίθηση που αν ακούσουμε μια φίλη ή γνωστή να μας λέει πως δεν θέλει να αποκτήσει παιδιά, το πιθανότερο είναι να γουρλώσουμε με έκπληξη τα μάτια μας και να την περιβάλλουμε σε ένα σύννεφο ερωτήσεων που στον πυρήνα τους θα αιωρείται ένα τεράστιο «γιατί;», το οποίο στην πραγματικότητα από πίσω θα κρύβει το «τι δεν πάει καλά με σένα;». Λίγο αργότερα θα την καθησυχάσουμε (χωρίς να μας το έχει ζητήσει) με την πολύ απλή και απλοϊκή εξήγηση που σε γενικές γραμμές υποστηρίζει πως ακόμα δεν έχει χτυπήσει το βιολογικό της ρολόι –ένα γκάτζετ την ύπαρξη του οποίου προσωπικά, αν και γυναίκα στη λεγόμενη αναπαραγωγική ηλικία, αγνοώ. Πιθανότατα επειδή είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO