OPINIONS

Στην καταδίκη του ξυλοδαρμού Μπουτάρη δεν υπάρχουν 'αλλά'

Μερικές σκέψεις για όσους τόλμησαν έστω να δικαιολογήσουν την άθλια επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθώντας την άθλια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ένιωσα μούδιασμα, αναγούλα, οργή και βαθιά στεναχώρια. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν ένιωσα έκπληξη.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Δάντης: Το παλιό παλτό που έγινε ρόμπα

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ασχολείται με την κ@ριόλα, την πλημμύρα των σκουπιδιών, τη φτήνια αλλά και τη ροπή του κόσμου που τα αγκαλιάζει.

Τι απέγινε το παλιό παλτό του Δάντη, αυτό που πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια (1999) έκανε κόσμο όλων των ηλικιών να ανατριχιάζει και να κλαίει; Ζει το παλτό αλλά δεν χρησιμοποιείται, αφού ο ίδιος ο ερμηνευτής του το κουρέλιασε, το μετέτρεψε σε ρόμπα ξεκούμπωτη.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος θέλει τον Νίκο Γκάλη στη Βουλή;

Αξίζει να τσαλακώνονται για την πολιτική οι τεράστιες αθλητικές προσωπικότητες;

Η σκηνή σουρεαλιστική, βγαλμένη από virtual reality. Ο Νίκος Γκάλης αγορεύει από το βήμα της βουλής και μιλάει για την αναγκαιότητα συναίνεσης των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως η κοινωνία πετάει τα μωρά από το μπαλκόνι;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος απορεί με αυτούς που μονίμως αναρωτιούνται 'τι θα πει ο κόσμος'.

Πόσες φορές –διάολε- θα πέσει ακόμα από τα σύννεφα η ελληνική κοινωνία; Πόσες φορές δεν έχει εκπλαγεί τα τελευταία διακόσια χρόνια; Πόσες φορές δεν έμεινε με το στόμα ανοιχτό; Πόσες φορές δεν βίωσε ιστορίες σαν αυτές στο Κωσταλέξι, στα Δουνεϊκα και σε δεκάδες μέρη, με γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο; Κι επιπλέον: πόσα βρέφη πέθαναν εξαιτίας αυτής της ασύλληπτης αντίληψης "τι θα πει ο κόσμος;", καρκίνωμα βέβαια της ίδιας της κοινωνίας;

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί μισώ τους ανθρώπους που αργούν στα ραντεβού

Ήρθε η ώρα μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο να ποινικοποιηθεί το στήσιμο.

Σόλωνας, Πέτρος Κωστόπουλος, Θεός, Tyler Durden (σε τυχαία σειρά) κι ένα σωρό άλλοι σπουδαίοι άντρες οι οποίοι δημιούργησαν τους νόμους και τους κανόνες πάνω στους οποίους βασίζεται η ομαλή λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας αποδείχθηκαν λίγοι. Τι λίγοι; Ελάχιστοι, αφού κανείς τους δεν σκέφτηκε έναν κανόνα/νόμο που να προστατεύει το σπουδαιότερο συμπαντικό αγαθό. Τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως προτιμάμε μοντέλα στον Παρθενώνα;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος παίρνει αγκαλιά τρεις θεές και πάνε για διαφήμιση στα μεγάλα ελληνικά μνημεία.

Βλάσφημο, ιερόσυλο, εξωφρενικό, ή ελιγμός, προσαρμογή, εναρμόνιση με την εποχή και τις νέες ανάγκες; Πεδίο δόξης -και μάχης- λαμπρό, θέμα που θα αναγεννούσε την εποχή της εικονομαχίας και της εικονολατρείας.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτέλους, καταλάβαμε ότι η μπάλα δεν είναι τα πάντα στη ζωή

Μερικά σημαντικά και αισιόδοξα μαθήματα από τις αντιδράσεις στις περιπτώσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Μάρτιος του 1988. Ο αθλητικός δικαστής μηδενίζει τη Λάρισα για τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού μερικούς μήνες πριν, εξαιτίας απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό του ποδοσφαιριστή της, Τσίγκοφ.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
Gift Calendar 2018
PROMO
Social Man