OPINIONS

Πώς θα μένεις κολλημένος με τις σειρές σου ακόμα και στις διακοπές

Ή αλλιώς πώς θα σταματήσεις να αγωνιάς για τη συνέχεια στην αγαπημένη σου σειρά.

Δεν ξέρω αν είσαι απ' αυτούς τους τύπους που στις διακοπές τους τα αφήνουν όλα πίσω, που θεωρούν ότι "ξεκούραση ίσον αποκοπή από την καθημερινότητα", ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούν κάποιες υπερπολύτιμες απολαύσεις... Εμένα, πάντως, μη με υπολογίζεις ως κομμάτι αυτής της βαρετής κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τα παλιά σου post στο Facebook

Όταν ο παλιός σου εαυτός σου επιτίθεται με greeklish.

Στηρίζω την κλάψα, είμαι κι εγώ μεγάλος θιασώτης της για κάθε τι, μικρό ή μεγάλο, άλλωστε τι είναι μικρό και τι μεγάλο για τον καθένα, ποιος μπορεί να το πει; Και ποιος μπορεί να σε κατηγορήσει για τη θλίψη που σου φέρνουν τα κακογερασμένα posts στο Facebook, όταν έχουν υπάρξει συγγραφείς που έχουν αποκηρύξει τα μεγαλύτερα έργα τους και όχι απλώς τρεις greeklish λέξεις στη σειρά που εύχονταν κάτι σαν "καλημέρα" το 2009;

Διαβάστε περισσότερα

Ο ελληνικός αθλητισμός δεν είναι ο Τσιτσιπάς

Η λαμπρή εξαίρεση του 20χρονου αθλητή δεν είναι αρκετή για να μας κάνει να ξεχάσουμε τον κανόνα της ντροπής.

Ήταν ένα πολύ παράξενο Σαββατοκύριακο, αυτό που μόλις πέρασε. Από τη μία, ένας ντροπιαστικός τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, με άδειες εξέδρες, τριπλάσιους αστυνομικούς από θεατές, και επεισόδια(!) ανάμεσα στους μόλις 120 προσκεκλημένους της κάθε ομάδας, οι οποίοι φυσικά έλαβαν ονομαστικές προσκλήσεις από τις ίδιες τις ΠΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει τίποτα άγιο στη μητρότητα

Η μητρική αγάπη και τα στερεότυπα γύρω από την περιβόητη γυναικεία φύση που οδηγεί τις γυναίκες να θέλουν να κάνουν μωρά έχουν ένα κοινό: είναι ανεξάντλητα.

«Ο προορισμός της γυναίκας είναι να γίνει μάνα». Είναι τόσο έντονη αυτή μας η πεποίθηση που αν ακούσουμε μια φίλη ή γνωστή να μας λέει πως δεν θέλει να αποκτήσει παιδιά, το πιθανότερο είναι να γουρλώσουμε με έκπληξη τα μάτια μας και να την περιβάλλουμε σε ένα σύννεφο ερωτήσεων που στον πυρήνα τους θα αιωρείται ένα τεράστιο «γιατί;», το οποίο στην πραγματικότητα από πίσω θα κρύβει το «τι δεν πάει καλά με σένα;». Λίγο αργότερα θα την καθησυχάσουμε (χωρίς να μας το έχει ζητήσει) με την πολύ απλή και απλοϊκή εξήγηση που σε γενικές γραμμές υποστηρίζει πως ακόμα δεν έχει χτυπήσει το βιολογικό της ρολόι –ένα γκάτζετ την ύπαρξη του οποίου προσωπικά, αν και γυναίκα στη λεγόμενη αναπαραγωγική ηλικία, αγνοώ. Πιθανότατα επειδή είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα

Κάποιες φανέλες απλώς ζυγίζουν περισσότερο από τις υπόλοιπες

Υπάρχουν μερικά βράδια που οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Και πολύ καλά κάνουν.

Μετά την ολοκλήρωση του θριάμβου της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα, σημειώθηκε το εξής παράδοξο: τα κείμενα και τα σχόλια που ακολούθησαν της επικής βραδιάς στο Άνφιλντ, περιείχαν ελάχιστη ποδοσφαιρική ανάλυση και μια τρανή επίκληση στο συναίσθημα. Διαβάσαμε για βαριά φανέλα, για την μεγαλειώδη ψυχοσύνθεση του συλλόγου, για την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του γηπέδου και για τα φαντάσματα (Θέμη το δικό σου κείμενο λέω) που το επισκέπτονται σε στιγμές όπως η χθεσινή, για να στοιχειώσουν τους αντιπάλους των ρεντς και να τους γεμίσουν φόβο και ανασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα

Εσένα πόσα μπορεί να αντέξει το στομάχι σου;

Είδαμε και σχολιάζουμε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Αν μιλήσεις με έναν γιατρό για το ανθρώπινο σώμα θα φτάσετε γρήγορα στο στομάχι και στο πόσα συναισθήματα μπορεί να κρύβει ως ένας 'δεύτερος εγκέφαλος'. Θα σου εξηγήσει, μάλιστα, πώς αρκετές φορές το άγχος, οι φοβίες και άλλα τόσα αντανακλώνται πάνω του και το μετατρέπουν εμπειρικά σε ένα 'σωματικό όριο' των πραγμάτων που μπορείς να ακούσεις, να διαβάσεις ή και να δεις. Αν τα ερεθίσματα που λάβεις από το περιβάλλον σου ξεπεράσουν αυτό το 'όριο' τότε το στομάχι σου θα αντιδράσει. Νόμος. Κάθε φορά και χειρότερα.

Διαβάστε περισσότερα

Η τηλεόραση έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι μέσο ενημέρωσης

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων έκανε στάχτη τις τελευταίες αμφιβολίες ότι το μέσο πάλιωσε και σκέβρωσε.

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων απέναντι στη μπαλοτίνα μοσχαριού με κρέμα γιαουρτιού. Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων απέναντι στη δοκιμασία των Survivors για ένα έπαθλο. Όταν η τηλεόραση γίνεται ψυχαγωγικό μέσο και αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ενημέρωση.

Διαβάστε περισσότερα
6 7 8 9 10 11 12
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO